Neviem povedať R

nemam meno

Takže ty ani nevieš povedať choď do riti? Viem ako to asi z tvojich ust znie, choď do witi. Tak? Tak si precvičuj vybrané slová na ,,r,, ryba, rýchli, ryť, rýpať... Precvičíš si tak vybrané slová, resp.zopakuješ a budeš sa učiť hovoriť ,,R,, :)
A zaujimalo by ma, ty keď máš myšlienky napr, že čo povieš, tak to ,,R,, tiež si povieš že ,,w,,?

Kubis

Ahoj neviem či o to máš ešte záujem alebo možno tu snáď niekomu poradím.
Ako chlapec som vedel to Francúzke r trápil som sa nad tým v neskoršom veku. Skúšal som logopedicku ale tá veľmi nepomohla vieš často som sedel večer a trápil sa nad tým prečo som iný terč posmechu a tak. Tak som si povedal že sa ho naučím často krát to bolo ťažké zložité nevedel som na to prísť ľutoval som sa stále bol som ochotný všetko za to dať v tej chvíli aby niekto prišiel a ukázal mi ako sa to robí. Lenže iba ty sám ty sám musíš dokázať to čo chceš a nehovor že sa to nedá je to ťažké. Nemôže ťa tešiť vyhra keď zápas ťa neboli ver že je to tak. Sustried sa na to a ver tomu a úspech príde len nikdy viac nečakaj že to spadne z neba samo choď si po to a cháp princíp. V 17 rokoch som sa ho dokázal naučiť treba len pracovať s mysľou.

anonym111

mam 15rokov a neviem povedat r, niektory sa mi aj dost smeju takze som zacal pismeno r uplne vynechavat cize vacsina mojich kamaratov ani o tom probleme nevie ale je to problem ked mam v skole citat sa mi smeju kvoli tomu ze neviem povedat r mam aj zhorsene znamky napriklad ked odpovedam a viem odpoved na otazku ale v slove je pismeno r tak radsej poviem ze neviem , nepiste mi sem ze to mam povedat rodicom s ist psychologicke a podobne len mi prosim povecte co mam robit....ked som mal 10rokov chodit som logopedicke kazdy tyzden dva mesiace -nezabralo prosim rychlo dost sa bojim mam ist na strednu a nechcem tam byt za hlavny terc posmechov

Stoun

Mal som rovnaky problem ,ale behom mesiaca som sa ho zbavil .Tak ako uz pisali opakovat slovicka kde na druhom pismene v slove je R ale zamenit ho za D. Plus dat si medzi jazyk nejaku drevenu palicku aby usta boli pootvorene ,ale nie uplne.Jazyk dopredu a opakovat.

michalmmm

Kamos mal tiez tento problem so svojou malou dcerou, nevedela povedat r a asi ako 7-rocna sa to naucila. Zasli k logopedicke a ta jej povedala, ze musi opakovat slova ako trava, trema, trasie, trieska, truba, treba, tropicky, trampolina, matrac, tribuna, trud, matrioska... proste vela slov, v ktorych sa vyskytuju pismena t a r za sebou a namiesto r mala vyslovovat d, cize namiesto trava musela povedat tdava, namiesto trampolina tdampolina, adt. Toto s nou rodicia opakovali a cvicili kazdy den a ani nie po mesiaci uz hovorila pekne r. Ked to zvladlo 7-rocne dieta, zvladnes to aj ty! A potom uz bude koniec posmeskov, podpichovania a srandiciek, lebo ludia su uz taki a robia si z takychto veci srandu. Ukaz im, ze ziadna sranda netrva vecne a potom si uz budu musiet najst na svoje srandicky inu obet. Vela stastia!

Rencha

Od logopeda dostanes zoznam slov, ktore musis opakovat a namiesto R hovoris D. Ja som sa to naucila v 15-tich sama. Zvladnes to aj ty!

Angličan

Ja som nevedel hovoriť R on malička ale ptm som bol starši asi som mal 7-8 rokov a tak sme išly s rodičkmy do Anglicka a tam som sa naučil pekne po anglicky hovoriť aj \\\\\\\"R\\\\\\\" takže skus hovorit nejake anglicke slova kde sa vyskytuje R (inač kamoši sa my smialy ze som nevedel ako sa to povie , oni ze ako sa volaš a ja že Chiško :D ) a teraz viem povedat krasne \\\\\\\"R\\\\\\\" a mohol by som aj dabovať filmy dajake s tym mojim R :D
takže ponaučenie plinie že sa da naučit