Zavadzanie tamponu - problem

Príspevok v téme: Zavadzanie tamponu - problem
TamaraN

Dobry, mam 19 a zacala som pouzivat tampony len pred dvoma mesiacmi. Mam otazku preco mi nejde lahko zaviest tampon ob maxi? Vzdy ked si ho chcem dat tak to ide tazko a az po niekolkych pokusoch. Ob normal ide lahko ale ta maxi velkost je problem. Preco? Ma tu s tym este niekto problem alebo ja robim niekde chybu pri zavadzani? Pohl. styk som este nemala.
Potom sa chcem spytat ze v akej dlzke ma ta snurka z tampona vytrcat von? Neviem ci ho zavadzam dostatocne hlboko.
A stava sa mi tiez ze po vybrani tampona lebo uz preteka zistim ze tampon je nasiaknuty iba z polovice. Znamena to ze bol zle zavedeny? Dakujem za rady

Iba Katka

Tampón by si nemala mať v sebe dlhšie ako je nejakých 5-6 hodín (niekde som čítala, že 8, ale to je podľa mňa veľa!). Ak ho tam máš veľmi dlho, môžeš dostať kvasinkovú infekciu.

TamaraN

No asi som sa zle vyjadrila, nepouzivam maxi ako pre zeny po porode ale ob super cize tretia velkost tampona. A pouzivam preto ako pisala Patula ked viem ze nebudem moct tak skoro vymenit a aby dlhsie vydrzal bez menenia lebo ked si dam ob normal v prvy alebo druhy den tam mi nasiakne a zacne pretekat uz niekedy po hodine a pol. A nepisala som ze ako zistit kedy je zavedeny dobre ale ze mam problem zaviest ten ob super.
Patula tebe az 8cm strci von? Mne len takych cca 4cm priblizne. To znamena ze zavadzam prilis hlboko?
A mozem pouzivat tampony aj v noci a aku velkost zvolit? Chcela by som najma v tie prve dve noci lebo vtedy dost casto preteciem a nemozem spat ani na boku lebo preteciem. Ak si dam tampon v noci ako dlho ho tam mozem mat kedze spim priblizne 7 hodin. Nedostanem ten sok anaftylaticky ci ako sa vola? Mam si natacat budika ci ako sa zobudim? Nezvyknem sa v noci budit len niekedy na vecko.
dikez za rady

huh

tiež som panna a mám s nimi (aj menšími) problémy hlavne pri vyberaní to dosť bolí :( najhoršie je že ich vlastne budem musieť používať kvôli bielym nohaviciam ,.. už teraz sa bojím

maddie

ako spomínala lucia, tampón je zavedený správne ak ho vôbec necítiš. a čo sa týka veľkosti, "maxi" je predpokladám veľkosť Super Plus (t.j. najväčší) a k nim je v príbalovom letáku aj napísané, že sa odporúča ženám po pôrode, takže určite nie si jediná, ktorá má s týmto problém. a všade sa okrem iného dočítaš aj, že vždy si treba zvoliť čo najmenšiu možnú absorpciu. tak ti ostáva len častejšie meniť.

Patula

lucia to su otazky preco? tak asi ma silny menzes, ja ich tiez pouzivam prvy a niekedy aj druhy den menzesu. alebo potrebuje dlhsie nemenit tak bere maxi. ja tiez ked niekam idem kde viem ze si nebudem moct vymenit tampon tak beriem maxi a dlhsie vydrzi aj ked nie vzdy.
tamara je to normalne ze ti to robi problem ja niesom panna a tiez mam s tym niekedy problem a to mam uz 25 rokov. niekedy to ide lahsie a niekedy sa poriadne napotim :D snurka by mala vytrcat takych cca 6-8 cm aspon u mna je to tak. to polovicne nasiaknutie tampona nechapem lebo ked ho mas zavedeny dobre nemalo by ti to robit.

lucia5678

ahoj, ak tampón v sebe necítiš tak ho máš zavedený dobre, s maxi veľkostou je podľa mňa normálne že si ho nevieš zaviesť ak si panna, mňa bolí aj veľkosť normal pri vyberaní ak nie je dostatočne nasiaknutý, prečo vlastne chceš používať maxi tampóny? ja mám veľmi silné krámy a aj tak ich nepoužívam, radšej častejšie mením :)