Anorexia - teraz prejedanie

Príspevok v téme: Anorexia - teraz prejedanie
hlp3

Ahojte. Potrebujem pomoc a radu, aspon vas názor či radu. Budem mat.15 a trištvrte roka som mala anorexiu. Viem, že je ťažké vyliečiť sa z nej, no u mňa proste len tak zmizla. Namiesto toho som sa teraz začala prejedat. So zaciatku som to.chodievala vracat, ale moc mi to nešlo, tak som to nechala tak. No to prejedanie mi zostalo. Pred anorexiou som mala 64 kg, pred dvoma mesiacmi 43kg a teraz mám 54kg. Som sama zo seba znechutena, ale najviac ma trápi,.že vidím, ze.si spolužiačky hovoria,ze som pribrala a aj rodičia mi hovoria, že nemám priberat. Ja im rozumiem, ved pribrat 11kg za 2 mesiace je neskutočne, ale ja už anorexiu nechcem, chcem len schudnúť aspoň 10kg, no nie tak, ako som schudla.vtedy, ale inak sa mi to nedá. Poraďte mi pls. Poradtei, ako sa už nemám prejedat, lebo už to nevydrzim

Gima

Nechcem schudnúť, chcem pribrať!

Možno sa vám zdá, že je celý svet posadnutý chudnutím a nie ste ďaleko od pravdy. Vy však máte problém, ktorý mnohé ženy nedokážu pochopiť – potrebujete pribrať! Či už ste po vážnej chorobe, náročnom tehotenstve alebo len prosto musíte bojovať s príliš chudou postavou, aj pre vás sa nájde zdravé riešenie!

Priateľky vám možno závidia, vy však dobre viete, že podváha nie je zdravá a príliš vychudnutá postava tiež nie je ani zďaleka tak sexi ako nám to podsúvajú módne časopisy. Nech je už váš dôvod na „priberaciu diétu“ akýkoľvek – vždy myslite na to, že rovnako ako chudnutie, i preberanie musí byť postupné, rozumné a zdravé.

Ako sa však zdravo priberá?
Možno sa budete čudovať, ak vás pošleme zapísať sa do fitnes centra. Áno, zdravý a pravidelný pohyb je v tomto prípade veľmi dôležitý, ak však máte zdravotné problémy, pre ktoré ste výrazne stratili v minulosti hmotnosť, poraďte sa o vhodnom cvičení s lekárom.

Cvičenie je v rámci priberania dôležité z toho dôvodu, že popracovať na svalstve je omnoho vhodnejšie, než sa obaľovať tukom. Mohli by ste totiž nakoniec skončiť s opačným extrémom. Báť sa však nemusíte, aj napriek cvičeniu a svalom nebudete vyzerať ako profesionálna kulturistka. Cvičením štíhlu postavu vyformujete a hlavne posilníte svoje zdravie, ktoré je neraz kvôli podváhe podlomené.

Ak sa snažíte nabrať pár kíl, mali by ste podľa možnosti vylúčiť aktivity vytrvalostného charakteru – dlhé behy či vyčerpávajúce hry. Aerobná činnosť prispieva naopak k rýchlejšiemu spaľovaniu, a preto je s obľubou využívaná práve pri chudnutí.

Zdravie na tanieri
Áno, tušili ste správne, najdôležitejšia časť priberania sa odohráva práve v oblasti stravovania. Zatiaľ čo pri chudnutí je potrebné znížiť príjem energie a zvyšovať jej výdaj, pri priberaní ide o presný opak. Zabudnite však na to, že to dosiahnete mastnými, tučnými, či sladkými jedlami. Priberať môžete aj pomocou zdravých potravín!

Tak ako pri chudnutí, aj v prípade zdravého priberania platí, že jesť treba pravidelne – ideálne 5-6 krát denne. Pokojne môžete prijať aj 14 000 kJ (3350 kcal) denne, čo je pre osoby, ktoré redukujú hmotnosť nepredstaviteľné. Stravujte sa čo najpestrejšie, aby vás jedálniček nezačal nudiť.

Denne si doprajte chlieb, pečivo, ryžu, cestoviny, alebo zemiaky, ktoré sú bohaté na škrob. V prípade tukov sa tiež nemusíte výrazne obmedzovať. V tomto prípade však dbajte na ich pôvod. Ak by ste sa denne prepchávali mäsom, slaninkou a maslom, vaše srdce by vám určite nepoďakovalo. Efekt niekoľkých kilogramov navyše by ste pravdepodobne dosiahli, no na úkor zvyšujúcej sa hladiny cholesterolu, čo nie je ani v prípade štíhlych osôb žiaduce. Radšej zaraďte do svojho menu tuky rastlinné, šalátové dressingy na báze rastlinného oleja, olivový olej, či rastlinné maslá.

Pochutnajte si
Pravidelne konzumujte syry a jedlá zo strukovín, ktoré sú zväčša energeticky výdatné a naozaj sýte. Medzi jednotlivými jedlami si môžete dopriať aj zdravé energetické pochúťky. Vhodné sú napríklad energetické mussli tyčinky, sušené ovocie, či nesolené oriešky.

Vitamínovou a energetickou bombou bude pre vás tiež konzumácia ovocných štiav a džúsov.

Gima

Dutá placka: Nahradí klasický chlieb?
Dutá placka: Nahradí klasický chlieb?

Arabský chlieb alias pita je jednoduchá chlebová placka, ktorá je vo vnútri dutá. Môžete do nej pridať šaláty, humus, rôzne nátierky alebo na jemno nakrájané mäso. Takto poskladaný sendvič sa označuje aj ako kebab. Ako vytvoriť v strede pity správne vrecko? Dôležitá je teplota pece a kysnutie na látke. Najčastejšie sa vyrába z cesta pšeničnej múky, ktoré je kultivované droždím, umožňujúcim kysnutie cesta.

Dáte si dnes kávu? Dve šálky znižujú riziko vzniku rakoviny hrubého čreva

Plný vitamínov
Niektoré druhy chleba obsahujú aj korenie, napríklad rascové semeno a zrná ako sezam alebo mak, ktoré slúžia nielen ako dochucovadlá, ale aj ako dekoračné prvky. Je zdrojom mnohých vitamínov a minerálnych látok. Odrody pšenice sa vyznačujú vysokou koncentráciou selénu, ktorý priaznivo posilňuje imunitný systém. Zrno obsahuje skoro všetky výživné látky potrebné pre život.

A to uhľohydráty, 7 až 12 percent bielkovín, 2 až 7 percent tukov s vysokým podielom životne dôležitých kyselín, vitamíny, predovšetkým B1 a E a minerálne látky, napríklad železo. Prínosom je zo zdravotného hľadiska v chlebe zastúpená žitná múka, ktorá je bohatá na minerálne látky a vlákninu. Chlieb si môžete dať len tak, so štipkou soli či korenia alebo si ho dochutiť okrem klasického masla maslom arašidovým, či dokonca orechovým. Veľmi obľúbené sú aj sladké nátierky napríklad džemy, marmelády alebo med.

Aj keď nejde ho chlieb, ktorý z nás robí chodiace vaky tuku, ak potrebujete upraviť váhu, skúste vynechať na pár týždňov aj tento druh. Ide o veľmi účinný spôsob, ako získať ploché bruško a štíhlejší driek. Čo však vtedy, ak chlieb milujete príliš na to, aby ste sa ho vzdali? Vyberte si jeho diétnejšie alternatívy.

Knäckebroty
Ľahučké, chrumkavé a ľahko skladné, také sú knäckebroty. Plochý, suchý chlieb pôvodom zo Švédska si zamilovali obyvatelia mnohých krajín, a nielen európskych. Má za sebou bohatú históriu a údajne jeho pôvod siaha až k Vikingom, ktorí si ho so sebou brávali na lode ako mimoriadne trvanlivú a výživnú potravinu. Knäckebrot obsahuje celozrnnú múku, vodu a soľ, niektoré chleby aj vyšší podiel vlákniny, ktorá upravuje trávenie. Pečie sa krátko pri teplote 200-250°C.

Prepálené jedlo: Ako sa zbaviť štipľavosti?

Ryžové chlebíky
Poznáme ich aj ako „polystyrénové“ a pri diéte sú veľmi obľúbenou náhradou chleba. V suchu vydržia čerstvé pomerne dlho a podobne ako v prípade knäckebrotov ich môžete prichystať na rozličné spôsoby. Osve však majú nevýraznú chuť. Pozor však, to, že sú diétnejšie ako klasický chlieb, ešte neznamená, že ich možno skonzumovať ľubovoľné množstvo! Nenechajte sa tým učičíkať a veľkosť porcií si poctivo sledujte. Iba tak dosiahnete želané výsledky.

Gima

Udržiava hladinu cukru
Chróm sa ako stopový prvok vyskytuje vo všetkých tkanivách nášho tela. Aj napriek zanedbateľnému množstvu v tele zohráva dôležitú úlohu pri mnohých procesoch v organizme. Je dôležitým činiteľom pri udržiavaní vyrovnanej hladiny krvného cukru. Práve kolísavá, teda nevyrovnaná hladina cukru v krvi má totiž za následok vlčí hlad, teda neovládateľné nutkanie konzumácie aj tých menej zdravších potravín. Pravdou však je, že stabilnú hladinu cukru v krvi neurčuje iba chróm, aj keď sa nej do istej miery podieľa. To znamená, že ak by ste pri redukcii hmotnosti nestavili na racionálne stravovanie (pravidelnú konzumáciu primeraných porcií) v súlade s poznatkami o pozitívnom vplyve potravín s nízkym glykemickým indexom, samotný chróm by vám hladinu cukru v krvi nevyrovnal. Inými slovami platí, že schudnúť iba vďaka chrómu bez úpravy stravy alebo bez cvičenia, sa vám asi nepodarí.

V strave by nemal chýbať
Na chróm by ste však nemali zanevrieť, pretože ako každý stopový prvok, aj chróm je dôležitý pre ľudský organizmus. Jeho nedostatok pociťujeme najmä prejavom slabosti, únavou, hladom, podráždenosťou a dokonca aj depresiami. Ak patríte k tým ľuďom, ktorí sa radi doprajú nápoje či potraviny s obsahom jednoduchých cukrov, je pravdepodobné, že trpíte nedostatkom chrómu.

Denne by ste mali prijať zhruba 30 až 100 µg chrómu a aby ste ho nemuseli konzumovať iba formou výživového doplnku, v prírodnej forme ho nájdete v daroch mora, rybách, orechoch, datliach, celozrnných obilninách, rajčinách, brokolici, kvasniciach alebo vo vajíčkach. Ak by ste predsa len chceli siahnuť po doplnkoch, vedzte, že sa odporúča užívať chróm pikolinát, a to v dávke, ktorá neprevyšuje 50 µg čistého chrómu.

Spoliehajte sa najmä na seba
Vďaka dostatočnému príjmu chrómu bude správne fungovať nielen regulácia hladiny cukru vo vašej krvi, ale aj regulácia hladiny cholesterolu. Okrem toho chróm zabezpečí aj správne využitie bielkovín, tukov a cukrov a postará sa aj o správny vývoj svalovej sústavy. To všetko je základom pre zdravé chudnutie, ku ktorému vám chróm môže takto dopomôcť. No spoliehať sa musíte predovšetkým sama na seba a na svoju disciplínu v chudnutí, pretože chróm to, žiaľ, za vás nespraví.

Gima

Ako po skončení leta jesť „štíhlejšie“ a nepribrať

Chcete byť štíhlejšia? Potom musíte štíhlejšie jesť! Nech hovorí kto chce, čo chce - bez úpravy stravy sa ďaleko nedostanete, hoci aj začnete cvičiť. Nakuknite preto do svojej chladničky a zásob jedla - čo môžete zmeniť hneď teraz?

Prejdite na celozrnné
Nie nadarmo sa z celozrnných potravín stal hit. Tento potravinársky ošiaľ je postavený na pevných základoch a tými jednoducho neotrasiete. Celozrnné je lepšie, pretože obsahuje viac vlákniny, a to znamená kvalitnejšie zasýtenie, dlhší pocit spokojného žalúdka a menšie porcie. Skúste to s pečivom i cestovinami, bez ktorých si mnohí nevieme predstaviť každodenný jedálniček.

Nasaďte zeleninové prílohy
Krokom číslo dva bude výrazný nárast zeleninového podielu v strave. Tento druh potraviny je tým najzdravším a najdiétnejším, čo môžeme konzumovať, a to ráno, na obed aj večer. Preto to urobte tak, že ryžu, zemiaky, halušky či knedle - jednoducho prílohy - vymeňte za zeleninu. Môžete ju dusiť, pariť, grilovať alebo konzumovať čerstvú, no používajte ju takmer ku všetkému. Okamžitým rozdielom bude ľahší pocit po jedle, po čase pocítite aj voľnejší pás nohavíc.

Pridajte bielkoviny
O bielkovinách by ste už mali vedieť, že kvalitne zasycujú, vyživujú svaly a nepremieňajú sa na tuk. Preto ich pridajte do jedálnička, ktorý je na ne často chudobný. Na raňajky to môže byť biely jogurt, na obed cottage cheese ako oživenie zeleninovej prílohy, na večeru tvaroh s ovocím ako zdravá maškrta po celom dni. Vyberte si, v akej podobe vám bielkoviny vyhovujú a mierne zvýšte ich každodenný príjem.

Probiotiká v strave
Pri bielkovinách spomeňme aj probiotiká, teda živé kultúry, ktoré nám v tele robia skvelú službu. Nielenže pomáhajú pri správnom procese trávenia či boji proti nafukovaniu, takisto nám podporujú imunitný systém. Preto na ne nezabúdajte!

Nevynechávajte polievky
Hoci je momentálne leto a polievky pre mnohých nie sú to pravé orechové, skúste svoj postoj prehodnotiť. V ich zložení je voda plus zelenina, to všetko prepojené koreninami a štipkou soli. Ak si dáte záležať na tom, aby ste sa vyhýbali zásmažkám, cestovinám či iným kalorickým prísadám, môžete z polievok urobiť diétneho pomocníka na obed i na večeru.

Rozdeľte si cukry
Cukry majú v strave svoje miesto, no mali by ste sa snažiť, aby toho rafinovaného bolo čo najmenej. Jeho účinky na telo nie sú iba v prijatej energii, ale aj v jej ukladaní sa do podoby tukov, ak ju nestihnete spotrebovať. Aby ste sa tomuto nechcenému efektu vyhli, snažte sa príjem cukrov obmedziť na doobedie. Do večera ešte stíhate čo-to spáliť, no ak sa cukrom napcháte pred spaním, nič iné ako nárast tukových vankúšikov nečakajte.

Poznajte mieru
Samozrejme, aj zdravého sa dá prejesť a vtedy stúpajú čísla prijatej energie vyššie a vyššie. Aby ste sa nesnažili zbytočne a skutočne napredovali, poznajte svoju mieru a jedzte do sýtosti bez toho, aby ste sa prejedali. Nie je na škodu uvedomiť si, či beriete do ruky jedlo naozaj kvôli hladu alebo kvôli nejakému psychickému faktoru. Často sa práve v takomto relatívnom detaile skrýva príčina nadváhy a celoživotných problémov.

Nepodceňujte pravidelnosť
Na záver pripomíname pravidelnosť v stravovaní, ktorá - aj keď sa vám to nemusí zdať - robí veľké veci. Nastavte sa na jedlo päťkrát denne, samozrejme, v racionálnej podobe a už po týždni budete tomuto nášmu odporúčaniu pritakávať. Telo naskočí na režim a jeho súčasťou bude aj pálenie nepotrebných tukov.

Gima

Ako po skončení leta jesť „štíhlejšie“ a nepribrať

Chcete byť štíhlejšia? Potom musíte štíhlejšie jesť! Nech hovorí kto chce, čo chce - bez úpravy stravy sa ďaleko nedostanete, hoci aj začnete cvičiť. Nakuknite preto do svojej chladničky a zásob jedla - čo môžete zmeniť hneď teraz?

Prejdite na celozrnné
Nie nadarmo sa z celozrnných potravín stal hit. Tento potravinársky ošiaľ je postavený na pevných základoch a tými jednoducho neotrasiete. Celozrnné je lepšie, pretože obsahuje viac vlákniny, a to znamená kvalitnejšie zasýtenie, dlhší pocit spokojného žalúdka a menšie porcie. Skúste to s pečivom i cestovinami, bez ktorých si mnohí nevieme predstaviť každodenný jedálniček.

Nasaďte zeleninové prílohy
Krokom číslo dva bude výrazný nárast zeleninového podielu v strave. Tento druh potraviny je tým najzdravším a najdiétnejším, čo môžeme konzumovať, a to ráno, na obed aj večer. Preto to urobte tak, že ryžu, zemiaky, halušky či knedle - jednoducho prílohy - vymeňte za zeleninu. Môžete ju dusiť, pariť, grilovať alebo konzumovať čerstvú, no používajte ju takmer ku všetkému. Okamžitým rozdielom bude ľahší pocit po jedle, po čase pocítite aj voľnejší pás nohavíc.

Pridajte bielkoviny
O bielkovinách by ste už mali vedieť, že kvalitne zasycujú, vyživujú svaly a nepremieňajú sa na tuk. Preto ich pridajte do jedálnička, ktorý je na ne často chudobný. Na raňajky to môže byť biely jogurt, na obed cottage cheese ako oživenie zeleninovej prílohy, na večeru tvaroh s ovocím ako zdravá maškrta po celom dni. Vyberte si, v akej podobe vám bielkoviny vyhovujú a mierne zvýšte ich každodenný príjem.

Probiotiká v strave
Pri bielkovinách spomeňme aj probiotiká, teda živé kultúry, ktoré nám v tele robia skvelú službu. Nielenže pomáhajú pri správnom procese trávenia či boji proti nafukovaniu, takisto nám podporujú imunitný systém. Preto na ne nezabúdajte!

Nevynechávajte polievky
Hoci je momentálne leto a polievky pre mnohých nie sú to pravé orechové, skúste svoj postoj prehodnotiť. V ich zložení je voda plus zelenina, to všetko prepojené koreninami a štipkou soli. Ak si dáte záležať na tom, aby ste sa vyhýbali zásmažkám, cestovinám či iným kalorickým prísadám, môžete z polievok urobiť diétneho pomocníka na obed i na večeru.

Rozdeľte si cukry
Cukry majú v strave svoje miesto, no mali by ste sa snažiť, aby toho rafinovaného bolo čo najmenej. Jeho účinky na telo nie sú iba v prijatej energii, ale aj v jej ukladaní sa do podoby tukov, ak ju nestihnete spotrebovať. Aby ste sa tomuto nechcenému efektu vyhli, snažte sa príjem cukrov obmedziť na doobedie. Do večera ešte stíhate čo-to spáliť, no ak sa cukrom napcháte pred spaním, nič iné ako nárast tukových vankúšikov nečakajte.

Poznajte mieru
Samozrejme, aj zdravého sa dá prejesť a vtedy stúpajú čísla prijatej energie vyššie a vyššie. Aby ste sa nesnažili zbytočne a skutočne napredovali, poznajte svoju mieru a jedzte do sýtosti bez toho, aby ste sa prejedali. Nie je na škodu uvedomiť si, či beriete do ruky jedlo naozaj kvôli hladu alebo kvôli nejakému psychickému faktoru. Často sa práve v takomto relatívnom detaile skrýva príčina nadváhy a celoživotných problémov.

Nepodceňujte pravidelnosť
Na záver pripomíname pravidelnosť v stravovaní, ktorá - aj keď sa vám to nemusí zdať - robí veľké veci. Nastavte sa na jedlo päťkrát denne, samozrejme, v racionálnej podobe a už po týždni budete tomuto nášmu odporúčaniu pritakávať. Telo naskočí na režim a jeho súčasťou bude aj pálenie nepotrebných tukov.

Janka8374

Ahoj :) Môžem ti odporučiť zmes morských a sladkovodných rias Spirulina, Chlorella a Kelp. Morské riasy nie sú iba na chudnutie, ale aj na priberanie, skrátka rieša problémy metabolizmu a trávanie tak, aby sa dostalo do normálu. Myslím, že by ti to prospelo - -odkaz odstránený- :-)

Gima

Nechcem schudnúť, chcem pribrať!

Možno sa vám zdá, že je celý svet posadnutý chudnutím a nie ste ďaleko od pravdy. Vy však máte problém, ktorý mnohé ženy nedokážu pochopiť – potrebujete pribrať! Či už ste po vážnej chorobe, náročnom tehotenstve alebo len prosto musíte bojovať s príliš chudou postavou, aj pre vás sa nájde zdravé riešenie!

Priateľky vám možno závidia, vy však dobre viete, že podváha nie je zdravá a príliš vychudnutá postava tiež nie je ani zďaleka tak sexi ako nám to podsúvajú módne časopisy. Nech je už váš dôvod na „priberaciu diétu“ akýkoľvek – vždy myslite na to, že rovnako ako chudnutie, i preberanie musí byť postupné, rozumné a zdravé.

Ako sa však zdravo priberá?
Možno sa budete čudovať, ak vás pošleme zapísať sa do fitnes centra. Áno, zdravý a pravidelný pohyb je v tomto prípade veľmi dôležitý, ak však máte zdravotné problémy, pre ktoré ste výrazne stratili v minulosti hmotnosť, poraďte sa o vhodnom cvičení s lekárom.

Cvičenie je v rámci priberania dôležité z toho dôvodu, že popracovať na svalstve je omnoho vhodnejšie, než sa obaľovať tukom. Mohli by ste totiž nakoniec skončiť s opačným extrémom. Báť sa však nemusíte, aj napriek cvičeniu a svalom nebudete vyzerať ako profesionálna kulturistka. Cvičením štíhlu postavu vyformujete a hlavne posilníte svoje zdravie, ktoré je neraz kvôli podváhe podlomené.

Ak sa snažíte nabrať pár kíl, mali by ste podľa možnosti vylúčiť aktivity vytrvalostného charakteru – dlhé behy či vyčerpávajúce hry. Aerobná činnosť prispieva naopak k rýchlejšiemu spaľovaniu, a preto je s obľubou využívaná práve pri chudnutí.

Zdravie na tanieri
Áno, tušili ste správne, najdôležitejšia časť priberania sa odohráva práve v oblasti stravovania. Zatiaľ čo pri chudnutí je potrebné znížiť príjem energie a zvyšovať jej výdaj, pri priberaní ide o presný opak. Zabudnite však na to, že to dosiahnete mastnými, tučnými, či sladkými jedlami. Priberať môžete aj pomocou zdravých potravín!

Tak ako pri chudnutí, aj v prípade zdravého priberania platí, že jesť treba pravidelne – ideálne 5-6 krát denne. Pokojne môžete prijať aj 14 000 kJ (3350 kcal) denne, čo je pre osoby, ktoré redukujú hmotnosť nepredstaviteľné. Stravujte sa čo najpestrejšie, aby vás jedálniček nezačal nudiť.

Denne si doprajte chlieb, pečivo, ryžu, cestoviny, alebo zemiaky, ktoré sú bohaté na škrob. V prípade tukov sa tiež nemusíte výrazne obmedzovať. V tomto prípade však dbajte na ich pôvod. Ak by ste sa denne prepchávali mäsom, slaninkou a maslom, vaše srdce by vám určite nepoďakovalo. Efekt niekoľkých kilogramov navyše by ste pravdepodobne dosiahli, no na úkor zvyšujúcej sa hladiny cholesterolu, čo nie je ani v prípade štíhlych osôb žiaduce. Radšej zaraďte do svojho menu tuky rastlinné, šalátové dressingy na báze rastlinného oleja, olivový olej, či rastlinné maslá.

Pochutnajte si
Pravidelne konzumujte syry a jedlá zo strukovín, ktoré sú zväčša energeticky výdatné a naozaj sýte. Medzi jednotlivými jedlami si môžete dopriať aj zdravé energetické pochúťky. Vhodné sú napríklad energetické mussli tyčinky, sušené ovocie, či nesolené oriešky.

Vitamínovou a energetickou bombou bude pre vás tiež konzumácia ovocných štiav a džúsov.

izombie

Dobrý deň...aj ja by som potrebovala pomoc aj ja som mala anorexiu ale našťastie som si začala uvedomovať ako hnusne vyzerám a sama od seba som začala priberať..a sladké mi hrozne zachutilo ..neviem sa udržať .. pribrala som 4kg a hovoria mi že už vyzerám super ale ja sa neviem prestať napchávať mám 165cm a 54kg prosím pomoc

sewie

anyka-vracanie nema s anorexiou nic spolocne, vracanie je typicke pre bulimiu alebo zachvatovite prejedanie...podla toho co pises tak to na anorexiu vyzera.odporucam psychologa.

sewie

hlp, tvojmu otcovi by som najradsej dala facku-nehnevaj sa na mna ale je to tak!si vobec neuvedomuje co robi, a tebe neostava zial nic ine ako bud mu vyvetlit cim prechadzas alebo ho ignorovat, alebo by mal ist s tebou k psychologovi ktory by miu to vysvetlil! taketo trapenie teraz fakt nepotrebujes! Z prehanadlami prestan! z toho sa nechudne!prehanadla vyolucuju len to co je uz zpracovane v creve a co by sa vylucilo tak ci tak. ja som brala laxativa a uplne som sa tym donicila...vez nich som uz nemohla ist normalne na zachod!!!!!trvalo dlho dlho dllllho nez som zacala normalne fungovat!takl neblbni! na chudtnutie sa vykasli rosim ta a zacni sa stravovat normalne,. chod von, daj sa na nejaky sport!spoj prijemne s uzitocnym a aspon nebudes ason chvilu doma a ani pri jedle a odreagujes sa.