Escapelle - 16 rokov - Tehotná?

Príspevok v téme: Escapelle - 16 rokov - Tehotná?
prosimporad

Ahoj , takže mám 16 rokov a mám priateľa s ktorým som už dlho. Možno väčšinu z Vás napadne akí sme hlúpi a pohoršujete sa nad nami keď to čítate.. ale potrebovala by som poradiť, ak by bol niekto ochotný a hneď mi za to nedal "kázanie"..
Takže roztrhol sa nám kondom a hneď na druhý deň sme kupovali tabletku "PO" - nemám žiadne vedľajšie účinky ani nejaké bolesti. Mala som len po použití menšiu bolesť hlavy ale žiadna nevoľnosť stalo sa to nedávno a ja sa strašne bojím... Viem je neskoro plakať nad rozliatým mliekom, ale aj tak... Jediné čo mám je špinenie.. Je dobré že nemám žiadne vedľajšie účinky ako na katalógu? Ako zistím či mi naozaj zabrala? nedalo by sa to aj skôr napríklad cez tehotenský test?
bojím sa veľmi, poradte ... (nebola šanca že by som nebola, roztrhol sa úplne a všetko bolo vo mne..viem to)
Ďakujem za odpoveď. :)

petinkaP

Všetci si myslia, že tabletka po je nejaky sadista, medzi pilulkami, z ktorého vam pomaly vlasyy vapadaju, prsia explodujú, maternica vyskoci a nakoniec exnete! Bože, už sa všetci upokojime a precitame si trochu viac, co vlastne v tele robi a potom sa nebude nikto cudovat, ze nemusi na zenu pôsobit ani v najmenšom zle. Hlavne jej pomoze neotehotniet, upokoji ju. Na celom svete uz pomohla milionom zien na svete a vsetci to v zdraví prežili.

prosimporad

Ďakujem moc :))
Teraz po 5,6 dni som dostala menštruáciu aj keď je slabá a prišla omnoho skôr myslím ,že už sa nemám až tak čoho báť a stresovať..

Basikk

Myslím že nie :) Pretože ani ja som ich nemala. Vedľajšie príznaky sú tam uvedené kvôli tomu aby žena vedela čo sa môže stať ( sú to tzv. kontraindikácie) :) ... o tom čosi viem kedže študujem na takej škole a je len dobre že si žiadne vedľajšie príznaky nemala :)

prosimporad

Ďakujem moc teda :)
a myslíš že je zlé že som vôbec nemala tie vedľajšie príznaky ako na letáku? :(

Basikk

Ahoj.
No kedže si si istá že úplne všetko ostalo v tebe tak sa len modli aby tabletka zabrala. Ono je uvádzané že by zabrať mala lenže čítala som že nemusí zabrať stále. Musím sa priznať že som ju tiež raz užila a chvalabohu bolo všetko oká. Či zabrala sa dozvieš najskôr asi keď ti príde menštruácia. Ibaže ono ti to môže aj cyklus rozhodiť. A tehu test je vraj najlepšie robiť až keď menzes mešká ale tie tiež nie sú 100%. :/
Takže len čakaj prípade zájdi za lekárom. Ale neboj nie si sama, tiež teraz stresujem a modlim sa.

Daj potom vedieť ako si dopdla :)