Smoothie

kik41

Ahoj, skús si o tom prečítať článok na tejto stránke www.damskyweb.sk v sekcii rady a návody. Je to tam super rozpísané, aké sú najlepšie smoothie recepty.Odporúčam fakt, mňaaam ;))

lienka_1

no take ovocne asi raz za cas a hlavne rano by som si davala, ale zeleninove smoothie by nemalo byt na skodu pocas celeho dna.

Ninka878

Ahoj,
podľa mňa smoothie nie je na chudnutie, keďže tam ide veľa ovocia, čo znamená veľa sacharidov. Napr. v tomto recepte uvádzajú až 32 sacharidov v jednom pohári
www.letakomat.sk

ak chceš schudnúť tak si pripravuj len zeleninové smoothie :)

bj111

Pokial je tam vlaknina, ta brani rychlemu vstrebavaniu cukru. Ovocie ale obsahuje fruktozu, ta nema taky vysoky glykemicky index.
Horsie su na tom ovocne stavy (dzusy). Smothie je o tom, ze tam ostane aj vlaknina. Ak tam mixnes este avokado, alebo das nejaky tuk, kokosovy olej, tak glykemicky index este poklesne. Cize na krvny cukor je to dobre.

U dzusov ovocnych, treba popijat pomaly, lebo tie maju vysoky glykemicky index, kedze tam nieje ani vlaknina ani tuk.

tarapaca

a to co sa pyta klaudik, vie niekto?

a ked sa robia smoothie dava sa tam dost ovocia, nie je to potom dost kaloricke alebo zle na krvny cukor ? Vysvetlite mi to niekto..?

kduchnicka

Aj mne pomohli rady tejto autorky .,, hlavne spôsob myslenia dost si toho preskákala a pomocou smoothie sa z toho dostala..
smoothie-recepty.sk

SIlviaH.

Dzusy pri chudnuti nie su vhodne! na to su smoothie ovela lepsie. Prave vlaknina je to co zasyti a nedostanete tak hned hlad. Lepsie je vsak pridavat vela zeleniny, menej ovocia. Ja som si kupila knihu 107 neodolatelnych smoothie receptov a tam je dost vela receptov aj so zeleninou.
www.smoothiekniha.sk