Menštruačne bolesti - stále tá pohotovosť?

Príspevok v téme: Menštruačne bolesti - stále tá pohotovosť?
ninikyky

ahojte, mavam dosť pravidelny cyklus ale vždyked to príde končím na pohotovosti. mam problemy so žaludkom a s travenim (ešte nevieme čo tak mam dlhodobu dietu) lieky proti bolesti nezaberaju hlavne nie tie čo sa daju kupiť voľne. mavala som indometacinove čipky jedine tie zaberali ale už nie, jedine mi zaberaju injekcie na pohotovosti a tam ma beru na rukach v takych stavoch že mam zimnicu, je mi na zvracanie, spala by som, nevladzem rozpravať, celá sa trasiem a točí sa mi hlava na odpadnutie... čo stým? v žiadnom prípade nechcem HAK a porodiť sa ešte tiež nechystám. mam 19 rokov a som už z toho zufala kedže mam isť čoskoro pracovať ked sa miupravi traviaci trakt.. a neviem či bude v pohode si brať dovolenku 2 dni v mesiaci kvoli tomuto... :( za každu radu ďakujem.

RNG

Aj ked je dnes parazitov a nakaz rozneho druhu hodne, predsa len najcastejsie su bolesti sposobovane hormonalnymi vykyvami.
Na parazity treba pouzit protiparaziticke zostavy, ako napr predava na Slovensku ceska firma JUKL, na ine nakazy vaginalne pomaha si napravit crevnu floru, ktora ked je vyse 95% organizmov v crevach probiotika nam vie vyrobit az 70% vseetkych obrannych latok proti roznym infekciam vsade v tele. pomocne tu su serrapataza, berberine, oreganovy olej exttrakt z olivovych listov, roztok citricidalu na pitie aj vyplachy.Niekedy sa podari mikroby vyplavit pouzitim D-manozy, 2 gramu kazde 3 hodiny, vcitane noci po dobu 3 dni.

Pre tych co sa zaujimaju o prenos parazitov uvediem jeden z beznych co sa da chytit aj na kupaliskach
en.wikipedia.org

RNG

Ja osobne kupujem yam zo Swansonvitamins.com
Ale ti maju na Slovensko vysoke postovne, takze sa to oplati len na vacsie objednavky.
Pupalkovy a borakovy olej je dostat aj na Slovensku, hoci neviem, ako ho vytazuju, tj ci je panensky(nezamoreny a nezniceny chemiou a vysokymi teplotami)

*Vevaa

Ahoj,tento problém som mala aj ja a brala som pupalkový olej v tobolkách.
Pomáha to no niektorým to nepomôže hneď.

matway

Takéto bolestivé stavy môžu viesť až k ENDOMETRIOZE! A prečo? Ženy pri menštruácií nemôžu fungovať bez utišujúcich medikamentov. Takéto bolesti totiž môže spôsobovať jedine motolica! ˇAno dobre čítate, sú to parazity! Ich prítomnosť nebudem nijak špecifikovať, lebo v tomto prípade je veľa chorých skeptických! Aby si vôbec začala uvažovať o príčine, radím si ich vygoogliť. Doplnky, babské rady a ja neviem aké orgazmy, či lieky na bolesť môžu uvolniť na chvíľku, nič viac!!!Stenu tvojej delohy obsadil pravdepodobne Clonorchis alebo Eurytrema! prečo sa usadia tam, kde nechceš? Živnou pôdou sú pre nich rozpúšťadlá!!!Takže aksa chceš zbaviť problémov, tak musíš začať od RNG! Tých zákazov je hromada, ale musíš aj ty chcieť, to znamená zbaviť sa parazitov, nasadiť liečivo, odpustiť si rozpúšťadlá a o tri mesiace sa sem podeliť o skúsenosti...ak chceš vedieť viac, ozvi sa, ahoj

redka

ja kupjem z iherbu doplnky ale pupalku kupis aj u nas... pupalovy olej na lyzicku... no neviem ci si brala dostatocne vysoke davky... lepsie je v kapsulach.. myslim, ze dlhsie vydrzia, vyjdu lacnejsie ako flaasticka oleja... ale nepreratavala som to... s yam osobne nemam skusenost, ale citala som, ze je na toto dobry...

nikinkira

Ja mám tiež nehorázne bolesti, skúšala som pupalkový olej, za studena lisovaný, 100 %, brala som ho ráno a večer po lyžičke, no bohužiaľ, výsledky som cítila len minimálne.. Tiež mám problém s kŕčami a nieviem ako ich riešiť.

ninikyky

RNG vedel/a by si mi poradiť aj konkretne vyrobky (tie prirodne)a stranku kde by som to mohla kúpiť napr ten pupalkovy olej v kapsulach a yam ?

RNG

Definitivne yam je na toto najuspesnejsi, v davkach , ktore obsahuju 200 mg diosgeninu. Pupalkovy olej v davka 3-4 gramy je protizapalovy a tiez pomaha. Umele hormonalne nahrazky sice tiez pomahaju, ale za aku cenu??? Najma ked sa to da upravit bez umelin, len prirodnymi doplnkami. Spomeniem aj ine ako progesteronovy krem, black cohosh, damianu a dong quai/angelika cinska, co je vyborny adaptogen pre zeny.

redka

skusila by som dlhodobejsie tieto veci... aspon tyzden pred ms pit caj z alchemilky 2x denne... alebo zensky caj... brat pravidelne vyssie davky pupalkoveho oleja... je to v kapsulach a okrem tohto ma aj dalsie pozitivne ucinky... precitaj si na nete... dalej by som skusila doplnky ako je maca, yam a pod...