Psoriáza vo vlasoch

Príspevok v téme: Psoriáza vo vlasoch
mmm123456789

Mohli by ste mi prosím poradiť, aký prípravok, či už šampón, spray alebo roztok je dobrý na psoriázu vo vlasoch? Vyskúšala som už niekoľko šampónov, roztokov aj mastičky a nepomohlo nič. Som už zúfala z toho, že mi nič nepomáha. Mám ju po celej hlave a už neviem čo si mám kúpiť, aby mi sa mi to trošku zmiernilo. Ďakujem za všetky rady.

michaela2058

ahojte chcem sa podelit o moju skusenost. Psoriazu mam uz asi cca 6 rokov vo vlasoch a vyskusala som asi všetko mozne od masla, oleja az po liečová a maste. Veľmi pomáha Dr. Michaels pripravky ale nezbavila som sa jej, ale prednedávnom som bola u kožneho. Na predpis mi dal Clarelux dermálna pena a ta mi velmi pomohla šupinky zmizli, kožu nemam suchu, netahá ma, vlasy mam zdravsie a som velmi spokojna dufam ze mi to pomohlo dostat konecne chorobu pod kontrolu odporúčam :)

a velmi dobrý je Skin cap šampón a lanový a kokosovy olej :)

JaMa

Ja ju tiež mám vo vlasoch od detstva. Prišla som na to, že psoriasa u mňa reaguje na šampóny. Pre informáciu - mám už 60 rokov a čo mi zaberalo úplne na 100 % bol kedysi vyrábaný šampón Euderma. Hlavu som mala 15 rokov úplne čistú. Po revolúcií ho prestali vyrábať. Bol určený pre ľudí s akné. Dosť smrdel ale bol naozaj účinný. Potom som skúšala rôzne druhy šampónov a trošku dobrý je Head and shoulders proti lupinám - je fialovej farby - obal.A každodenné umývanie vlasov, aby sa vysušovali. Tiež v kombinácií s Arvitom je super. Samozrejme že najlepšie je more a slnko. Namočiť si hlavu vždy pri plávaní a vysušiť na slnku. Večer je dôležité si vlasy umyť - vhodným šampónom - ako som napísala. A výsledok je vynikajúci.

matway

Strongyloides stercoralis, Dirofilaria repens, motolice, Ascaris lumbricoides, sú najčastejšie parazity, ktoré spôsobujú psoriazu, ďalej má chorý zapliesnené celé telo, a domáceho hostiteľa /maznáčika/, prípadne v susedstve. V prvom rade by som určite neskrýval psoriázu pod vlasmi, po druhé, nezháňal by som kde-jaké chemické prípravky, a za tretie vynechal by som asi všetké pliesňové potraviny. Som siistý, že aj týchto príživníkov na našom tele je možné vyhladovieť...

lombardo1981

Ja síce psoriázu nemám, ale má ju môj brat. Asi 15 rokov. Na celkový stav mu pomohlo, keď obmedzil červené mäso. Hydina a ryby mu ju nezhoršujú.

vitavi

Pomôže ti len vynechať načas, asi na 2 mesiace všetok tuk. Jedz jedlo ktoré si sama pripravíš bez tuku. Nezabudni, že tuk obsahujú i mliečne výrobky, keksy, pečivo, polievky a pod. Po dvoch mesiacoch a si môžeš dať trochu semienok alebo panenského oleja. A nepi sladené nápoje, nepreháňaj sladkosti. Tuk sa ti bude vylučovať, možno zo začiatku viac, po čase prestane a koža i telo sa vyčistí.
Dobré je jesť varené obilniny a zeleninu, pretože obsahujú veľa minerálov a vlákniny, ktoré pomáhajú telo čistiť.

TinaM

Aj ja ju mam, skusala som kadeco...a jedine, co mi ju zmiernilo (stale ju tam mam) bolo, ked som sa s tym zmierila, prestala som si to chytat, stale si vlasy vypinam, aby som si to nemohla skriabat...vratila som sa k povodnym samponom a kondicionerom ako predtym. Trochu som obmedzila sladke...a da sa to zvladnut, naozaj to mam teraz v pohode