Čo robíme my ženy zle vo vzťahu?

Príspevok v téme: Čo robíme my ženy zle vo vzťahu?
lady papa

Chcela by som sa Vás baby opýtať, na vaše skúsenosti s mužmi, čo si myslíte, že je nedobré a ako k nim pristupovať.
Viete nepochopím jednu vec. Príklad: Chlap má ženu a dve deti. S ňou nespí, chodí na pokec kde si narazí ďalšiu. V kuse jej vypisuje ako ju miluje, tá žena by za neho aj dýchala, kupuje mu oblečenie, dáva mu volnosti kolko chce, je tolerantná, milujúca, starostlivá a ten chumaj stále pozerá fotky iných žien, chodí do sexzoznamky a klame tej novej žene..Vypisuje iným aj s ňou, od iných pýta nahé fotky, vypisuje im aké sú sexy...Je to normálne u mužov? Prečo to takto robia? Čo robíme zle? Ako teda k mužom pristupovať aby nemali potrebu vyhladávať takéto dobrodružstvá?
Muži, kludne aj vy sa zapojte...

Fleur-de-lis

Sejla, chlap má v génoch, že si musí poradiť sám. Preto si nechodia stále pýtať rady... Prosto ich genetická výbava sa prispôsobila tomu, že v minulosti boli tí, čo museli zaobstarať rodinu. Museli sa naučiť spoľahnúť sami na seba, inak by sme neprežili.
A je to v nich aj dnes. Sú proste veci, kde si pýtajú radu, až keď už asi všetko skúsili. U každého muža je to iné, v akej oblasti si skúšajú vystačiť bez rád...
A sú knihy a prednášky a podobne aj pre mužov :) A niektoré sú skvelé. Napr. od tej autorky čo som spomínala. Má jedno cd pre mužov o ženách :)

nj.

no mi ani nehovor co sa tu deje kek si dovoli nejaky chlap kydat na zeny, vsak sa vsetky donho pustia ako srsne. a ze vraj chlapsky syndrom. ono je to dost opacne, ze zeny nedopustia aby sa na nich vo vseobecnosti kydalo teda hlavne od chlapov nedokazu zniest kritiku. to ze ja som vinimka len potvrdzuje pravidlo

Sejla

Ale ony sem nechodia plakať, aby urazili mužské pohlavie, alebo sa teba konkrétne dotkli či urazili. To je typický chlapský sebestredný postoj. Trápiš sa? Prečo ma s tým zaťažuješ? Namiesto toho, aby sa zamysleli, kde spravili chybu že žene ublížili, sú ešte urazení že na nich sa kydá..

nj.

no kazdy asi vidi len to co chce vidiet ze. nehovoril som o radach pre zeny ale neustale staznosti zien ako vsade robia zo seba chudinky a z chlapov buranov. a ako sa maju dvaja milovat to je vzdy o jednotlivcovi. tak ako dokazu byt niektori chlapi v posteli sebci tak to sa tiez da povedat o niektorych zenach.

Sejla

Nie, chlapi sa nikdy nebudú pýtať, čo robia zle, lebo si nepripustia, že by aj oni mohli mať nejaké nedostatky. To len ženy sa neustále pýtajú, ako byť lepšími pre chlapov, aj časopisov, článkov je plný kopec len o tom, čo by mali ženy zmeniť, aby si ich muž vážil, a keď to nefunguje, tak zase treba opačne na nich, to je choré, prečo nedá nikto návod mužom, ako by sa mali správať k ženám, ako si udržať kvalitný vzťah, ako sa s ňou milovať aby z toho aj niečo mala, aby sa potom nemuseli sťažovať na to že si musia hľadať milenky... Sú aj takí, čo sa snažia, čo pomáhajú, aj sa trochu zaujímajú o rodinu, ale takých je minimum. A to súdim podľa príkladov z rodín, ktoré sú ešte mladučké, tak sa uvidí, ako dlho im to nadšenie vydrží.

nj.

este ze sa chlapi nechodia na fora takto vyplakavat a ponadavat na zenyl ako sem chodia sustavne zeny kydat na chlapov. ale kazdemu sa to raz vrati.

emalea

áno Fleur, súhlasím s každučkým slovkom, čo si napísala...ja si ani tak nesťažujem, čo treba-to treba..bolo to viacmenej len také suché konštatovanie, ako to majú ženy všeobecne ťažké!!a majú čo robiť, aby všetko klapalo a nakoniec sa im manžel otočí chrbtom!! u nás sú deti vo veku 6 a 10 rokov, pomáhajú vrámci svojich možností, aj manžel pomáha s drobnými prácami, ale určite domáce práce nemáme podelené fifty-fifty, je živnostník, tak sa má čo obracať v práci...

Fleur-de-lis

a prečo musíš variť každý deň? Aspoň na každý druhý si to zrieď. Veď jesť dva dni to isté nie je žiadna pohroma a komu sa nepáči nech si zaobstará jedlo sám, veď nie si slúžka ich chuťových buniek...
Aké staré deti máš? Dá sa ich pomaly zapájať aby pomohli? Aspoň s hračkami, jednoduchým odkladaním vecí a podobne...
Ak niečo nebude dokonale, nerieš! :)

Nákupy, tak si urob plán na celý týždeň a nakúp v jeden deň všetko čo sa dá.

A nájdi si čas na niečo čo ti prináša pokoj. Aspoň pár minút denne. Na to veľa žien zabúda a potom sú prepracované a vyšťavené a nervné. Obetuj nejakú činnosť, alebo si ju zjednoduš a staraj sa aj o svoje duševné blaho. Koniec koncov, šťastná matka/manželka - celý dom šťastný. Nespokojná žena- nespokojný celý dom a je jedno aký je čistý a kto čo jedol...

A zapojiť manžela pokiaľ sa dá.

Ja ti verím, že je to ťažké, starať sa o detičky nie je ľahké. Treba si to aj vedieť dobre zorganizovať a pomoc manžela je výhrou.

emalea

pre multilevel príspevok o 11:43hod.
tento príspevok dáva zmysel a keď si to popísalla takto obšírne, ja tomu aj rozumiem, ale veľa si aj vysvetlila...keďže nemáš deti /je mi to ľúto a úprimne Ti želám aby si ich raz mala/ nemôžeš sa celkom /prepáč/kompetentne vyjadrovať k povinnostiam manželky-matky, vieš, my sme s manželom nemali deti 12 rokov a keď sa narodili, nepoviem nič nové-totálny obrat v našich životoch!! takže tak...a ešte jedna vec: žiješ v zahraničí a zrejme pod tlakom Tvojho okolia omnoho viacej vidíš, že ľudia si bežne najímajú prac.silu do domácnosti...niekto kto povaruje deti, niekto, kto aspoň pred sviatkami vyluxuje celý byt apod. a v našom babanistane to tak nieje!! apsoň nie u bežných ľudí...a celá táto téma je príliš rozsiahla na to, aby sme na prvý šup pochopili súvislosti, ale v kocke: na ženu je v dnešnej dobe kladených príliš veľa povinností, ona to celkom fajn zvláda, len akosi zabúda potom na seba a povedzme aj na manžela, a ten poväčšinou "alfasamec" to celé rieši po svojej línii...na záver filozofická otázka: ako to celé poriešiť? no sama neviem...niekto tu už spomenul, že napr. menej variť, áno súhlasím, ale veľa týchto podružných činností jednoducho neoklame...teraz sú prázdniny a ja musím automaticky variť pre deti každý deň /samozrejme s tým súvisia aj nákupy/, neviem akoby som toto obišla!!?? ak môžte, poraďte!!

Slobodna

Je potrebné sa vrátiť do minulosti - muž je lovec, žena jeho korisť. Pri ľahkej koristi muž automaticky stráca záujem (ľahká korisť rozumej, že žena mužovi dá všetko) a vydáva sa na lov. Väčšine mužov nejde ani tak o to šukať s inými ženami, ale ich loviť. Inak povedané, muži chcú mrchy, ktoré ich odmietajú. Žena by mala rafinovane mužom dávkovať svoju zlú ale aj dobrú stránku.