Domáci test na celiakiu - spoľahlivosť

[zruseny35]

Také testy robí gastroenterolog,a treba sa unho objednať.Neviem o tom,že toto by sa platilo z vlastneho vrecka,je to predsa normálne vyšetrenie na podozrenie ochorenia.Problem ale je ,najst gastroeneterologa ,ktorý celiakii aj rozumie-má takých pacientov.Inak ťa budu lekári poučovať a ponukať ti vyšetrenia "uplne z cesty" ,dokonca sa ťa budu sanžiť liečiť liekmi alebo sa vystrašia rakovinou čriev..

meloe

Mam znamu, kt. mala dlhodobo traviace problemy. CELIATIK TEST jej vysiel negat. ale histologia ukazala pozitivny vysledok, takze celiakia bola u nej potvrdena. Tieto testy su nachylne hlavne na sposob skladovania, ak su nespravne skladovane (priliz nizke alebo prilis vysoke teploty) reakcia nemusi prebhnut spravne. A ked uz robit domaci test, tak urcite neobjednavat z internetovej lekarne, lebo tie prepravuju kurierskymi sluzbami a tie nemusia garantovat stabilne teplotne podmienky pri doprave. Kamenne lekarne su v tomto spolahlivejsie, mali by garantovat stabilne podmienky skladovania.

TRALAKALA

NO JEDEN LEKAR KTORY SA TYM ZAOBERA POVEDA,ze na 96perc.ale ked nie si poriadne zatazena tak nevyjde ziadny ani krv ani v creve a zalezi ci este zoberu s casti kde je to ok tak nevyjde.malo zatazena je ze napr namas rad lepkove kolace a chleba len normalne a napr. mas rada zemiaky ryzu a prirodzene bezlepkove.volakedy sa nejedla az tak muka.www.bezlepka com tam mas plno veci vysvetlenych-poradna.a potom musis vylucit na urcizy cas pri diete mliecne lebo oslabuju niektorym crevo dospely vie spracovat horsie mliecne ako novonarodenec.a este intolerancia na mlieko nemusi vyjst pri odbere lebo to sa deje v creve.ale to od pripadu k pripadu dnes sa snazia vyrabat take ktore nezatazuju a este konzervanty.tak radsej varit doma zemiaky ryza,pseno pohanka amarant plno veci sa da v kavovom mlynceku namlet na muku.na panvici mas obed za pol hodinu

natalia pegy

ďakujem za info, mne skôr aj ide o tú intoleranciu na lepok a možno aj na iné potraviny... a na alergológiu na tieto testy sa dá normálne objednať alebo to posiela všeobecný lekár? a vyšetrenie asi nie je hradené poisťovňou nie?

in blossom

ale fooddetective tie nezisti priamo celiakiu, len pripadnu intoleranciu lepku, nie je to to iste. celiakia je, ze nemas dost enzymu na stiepenie lepku, intolerancia znamena, ze ti proste len "vadi" lepok, mas na neho kvazi alergicke reakcie, ale to nie je to iste co celiakia. a FD skuma IgG protilatky, testy na alergologii IgE protilatky.

in blossom

ano, ten je jeden z tych spolahlivejsich, nevyhoda vysoka cena a ze si musis tou krvou naplnit tu sice malicku ampulku, ale je to celkom fuska ak si to robis sama a treba to robit rychlo aby ta krv neoxidovala. idealne sa pichnut do dvoch prstvo a rychlo naberat z jedneho, pichnut sa do druheho a doplnit s nim, ked z toho prveho uz prilis nepojde

in blossom

ja opacne, podla testu ano, a z histologie nie. nie su velmi spolahlive, hlavne tie lacne, to uz skro fooddetective mi vysiel rovnako ako krvny na alergo

emalea

Ja som napr. myslela klasický ...z kvapky krvi, test z lekárne, napr, pod názvom CELIATIK TEST momemtálne za 12,8O EUR, ak mi vyjde negatívny, OZAJ sa môžem spoľahnúť, že celiakiu nemám?? robili mi ho aj pred 2 rokmi u gastroša...normálne vytiahli zo šuflíka tú krabičku a kvapka krvi išla do toho políčka, ako keby tehot.test....a vyšlo mi že celiakiu nemám, ...len niekde som čítala, že to nie je úplne spoľahlivé....no samozrejme výrobca toho testu to nikdy oficiálne neprizná!!! keby aspoň napísali, že test je presný na 70-80% !! kto má vlastnú skúsenosť?? že napr. podľa testu mu vyšlo že cel.nemá a nakoniec iným spôsobom vyšetrenía mal!!!