Zivotosprava podla krvnej skupiny

Príspevok v téme: Zivotosprava podla krvnej skupiny
diana1144

Dobry den,
Chcela by som sa opytat na vas nazor na stravovanie sa podla krvnej skupiny. Moze jeho nerespektovanie viest k vaznym zdravotnym problemom?
Moja krvna skupina je 0-, a ako sa pozeram na tabulku jedal vhodnych a nevhodnych pre tuto skupinu, vidim, ze cely zivot som jedla pravy opak. Uz len pre to, ze tato skupina by sa mala vyhybat mliecnym vyrobkom, hoci som ich od malicka mala velmi rada a su podstatnou zlozkou mojej stravy.
Dalsia vec je, ze krvnej skupine 0- sa odporuca jest vela cerveneho masa, "hovädzie, teľacie, byvolie, jahňacie, baranie, srnčie, kačacie, hovädzia pečeň a srdce". Maso, a to hlavne cervene, naozaj nemusim, a uvazujem o prejdeni na vegetariansku stravu, okrem chuti aj kvoli etickym dovodom. Mam vsak o tom nieco uz nastudovane, takze si to nepredstavujem ako jedenie kolacov namiesto masa alebo nieco podobne...
Citala som vela pribehov O- vegetarianov a veganov, ktori presli na masitu stravu a citia sa lepsie. Avsak... fora, kde som to citala boli zamerane prave na tuto krvnu skupinu, takze nemozem vediet, ako by sa vyjadrili vegetariani zo skupiny A, pre ktoru sa odporuca prave vegetarianska strava.

Prosim, kto mate o tom viac informacii a viete, ci je vhodne nahradzat maso inymi produktmi pre 0- krvnu skupinu, poradte mi.
Je teda stravovanie podla krvnych skupin iba mytus alebo naozaj hazardujem so svojim zdravim, ak budem pokracovat v tomto stravovani aj nadalej?

GoFruit

Je to vazne blbost. Vymysel.
Ja som 0 a som vitarianka a mäso som nejedla tak zhruba 6 rokov a som v tej najlepsej zdravotnej forme. Som super zdrava dokonca som bola tehotna uz na vitarianstve ( nie 100% ale bez masa ) a terax uz vyse 3 roky kojim. Som super zdrava. Poznam dalsich xy vitarianov - veganov s 0.
Takze prestan sledovat tie bludy a ver jedine sebe - svojmu vnutru.

odpovedam

je to medicinsky nezmysel, nema vyznam sa podla toho stravovat. je to len novy trend, ktory v minulosti vznikol ako reakcia na dietologicku modu. vacsina diet nema zmysel, su len vecou trendov a snahy prist s niecim, co tu este nebolo... kasli na to a jedz vyvazene.