Co vsetko mozem chytit na kupalisku z vody a ludi?

Príspevok v téme: Co vsetko mozem chytit na kupalisku z vody a ludi?
jemiteplo

Ake bakterie, virusy, infekcne ochorenia mozem dostat ak zacnem navstevovat kupalisko?
Co vsetko ma tam ohrozuje pri takom velkom mnozstve ludi v bazene? Chodia tam decka, stari aj mladi, zdravi ale aj s roznymi chorobami. Tak co mi hrozi ako beznemu navstevnikovi?
Su vobec kupaliska hygienicky nezavadne alebo je to velke riziko pre cloveka? Viem ze sa davaju dezinfekcne pripravky do bazena, ale tak vsetci vieme, ze dnes su uz velmi odolne bakterie a virusy a bezne pripravky ich lahko neznicia.
Aj samotne hygien. pripravky mozu skodit telu z vonka aj z vnutra(cez usta, nos, usi, vaginu ci moc. trubicu)?
A co ak ma clovek znizenu imunitu?
Dakujem

patriciaz

Máme takýto albixon.sk a nie nechlorujeme, to by mi veľmi na moje problémy neurobilo dobre, takže máme slanú úpravu vody ;)

Klarika2323

patriciaz Mohla by som sa spytat aky mae bazen? A chlorujete vodu?
plavem prsia mozno je to uz aj trosku psychicke, ale zas na druhej strane obcas ani nechcem vediet co je v tych bezenoch na kupaliskach alebo plavarnach

plávem prsia

ja mám vždy po návšteve kúpalísk a plavárni tráviace problémy. Ja mi zle na žalúdku, bolí ma žalúdok aj brucho a potom hnačkujem plus teplota zvýšená. Neviem ale to bude asi tým že vždy sa trochu napijem tej vody vleze mi do úst aj do nosa čo je normálne pri plávaní a potom tieto problémy mám. Takže mám strach ísť sa kúpať.

patriciaz

Ja osobne som mala veľmi veľké problémy zakaždým keď sme išli na kúpko, nepriek tomu že milujem plávenie som si to zo zdravotných dôvodov nemohla dovoliť na verejných kúpkach. Našťastie keď sme sa sťahovali do domu tak nám ostali peniažky aj na bazén a tak sme si dali jeden urobiť a teraz môžem spokojne každý deň plávať :)

DaliborJanda

Vzdy plati jedna pravda, ze kdekolvek prichadzas do kontaktu s inymi ludmi, ci su to restauracie, kaviarne, nemocnice, hotely, ubytovne, plavarne, kupaliska, verejne toalety, sprchy, sauny atd. vzdy je aspon 50% aj viac riziko ze mozes nieco chytit.
Mnozstvo ochoreni sa prenasa ludskymi vyluckami ako su sliny, krv, ejakulat, sperma, vagin. sekret, analne vylucky, chrchle, hlieny, hnis. Ktokolvek z ludi vyluci jeden z tychto sekrementov tela a ma urcite ochorenie ktore sa nim prenasa sa stava potencialnou hrozbou pre ostatnych ludi.
Inac suhlasim s tvrdenim ze hromadne kupanie sa ludi je nehygienicke a dost sa takymto ludom ktori toto podstupuju cudujem. Kupu sa v okom neviditelnych sekrementov :-D

Paťa 23

A čo pohl. choroby? Dajú sa chytiť aj pohl. choroby na kupaliskách či plavárňach? Napr. syfilis, kvapavka, gent. herpes.... ? Je to možné?
Bola som totiž pred troma dňami na kupko aj včera a dnes som si spozorovala v okolí pyskov také bordové vyrážky s a svrbí to veľmi. Nieje to mykóza, už som mykózu mala parkrát a toto nieje ono, ani z holenia to nieje lebo som sa holila pre troma štyrmi dňami a po holení by sa to vyhodilo už na druhý deň. Spať som nespala s nikým lebo nemám frajera. Je možné že som niečo chytila na kúpaliskú? Napr. ak niekto s pohl. chorobou navštívi kupko a tie výlučky z pohl. orgánov vypäšťa do vody je možné že to chyti niekto kto je s ním v bazéne?

akinom007

No ja vzdy chytím gynekologické problemy staví sa ist okupat raz-kdekoľvek na kúpalisko pripadne kupele použijem kupacie tampony následne si dám jednu čipku s lsctobacilami napriek tomu VZDY schytǎm gardanellu vaginális

zewa

Nikdy som nic nechytila. A to som donedavna chodila na kupaliska. Ale odkedy som si uvedomila, ze to je semeniste bakterii, virusov, no fuj. Mame doma bazen. Ani v nom sa nekupem lebo sa tam kupu 4 ludia. Ja len chodim s chlorom a dezinfikujem. Voda je krasna, ale ja tam vliezt nemozem. Nemam rada slnko, takze leto je pre mna utrpenim okrem burok :)

arašid

Súhlasím s tým že skupinové kúpanie sa ľudí v jednom bazéne nieje hygienické. A to sprchovanie pred vstupom do bazéna dodržiava málokto. Najma muži nemajú za potrebu ísť najprv pod sprchu ale skáču hneď do vody aspoň keď som ja chodila občas na kupko. Je to hnus.