Dedia sa aj dlhy v sociálnej a zdravotnej poisťovni?

Príspevok v téme: Dedia sa aj dlhy v sociálnej a zdravotnej poisťovni?
asipako

Dobrý deň, prosím vás o radu.

Moja teta nedávno zomrela (56r., rýchlo, na zanedbanú rakovinu). Predtým robila ako účtovníčka, naživnosť. Roboty mala stále dosť, na peniaze sa nesťažovala, každú chvíľu bol u nej nejaký klient.

Teraz vysvitlo, že sociálnej poisťovni dlhuje 12tisíc eur (a zdravotnej asi tiež niečo, nevieme koľko).
Ako dlho to musela neplatiť, aby jej vznikol taký veľký dlh? Zdalo sa, že žije úplne normálne.

Bude sa to musieť zaplatiť? Veď umrela, od žiadnej poisťovne už nebude nič potrebovať.

caucau

Paci sa mi ta logika: pani zomrela, od poistovni nic nebude potrebobat .. tak preco by mali doplatit dedicia dlzoby? ved je to logicke.

Prezyvka55

:D :D jasne vsetci su to zlodeji, hlavne ze problem je v tom ze neplatite. normalny ludia co si platia zdravotku nemaju problem. socky to neplatia a nadavaju na kazdeho naookolo ze zlodeji. ach jaj.

drozofila

no jo, dovera .. aj pre mna su to zlodejisuperextra.

Ale tiez si myslim, ze dlhy poistovniam musia dedicia zaplatit. Napad, ze pani uz nic nebude od poistovni potrebovat, tak naco platit .. ten mi pripada rozkosny.

0vecka

je dost mozne ze aj platila tusim dovera ma teraz taky trend ze ti napise ze mas dlh a ak to nevies vydokladovat tak to musis zacvakat...

Prezyvka55

Dedia sa aj dlhy. Ale nemusis dedictvo prijat. Ak deditsvo neprijmes nemusis platit dlhy ale nedostanes ani to co po nej ostalo. Teda ziadne peniaze dom auto ak mala nic. Alebo dedictvo prijmes dostanes to co mala plus vsetky dlhy. Dlhy mozes vysporiadat tym ze predas cast toho majetku co si zdedil napriklad auto a tak.