Z čoho máme žiť?

Príspevok v téme: Z čoho máme žiť?
paulina16

Určite mi to nik neokomentuje ani mi neda radu, ale asi sa pitrebujem len vykecať tak či tak budem rada ak sa niekto vyjadrí. Mam 16 rokov. Od svojich 4 rokov žijem s otčimom. Mama s ním mala i ďalšie dieťa. Žijeme pomerne skromne z ruky do huby. Každý od nás niečo chce napr. zak. zastupca maminho postihnutého brata chce 5000 € ako vyplatenie domu kt. sme predali kôli dlhom ktoré vznikli z toho, že dom bolo nutné rekonštruovať inak by sa nám s prepačením zjebal na hlavu, sviňa ktorá nám predávala byt chce 400 € vraj preplatky ktoré vôbec neprišli.... Dlhy splácame dodnes preto sa máme tak ako sa máme. Nemám ani na pojebané nohavice ktoré musím kupovať každu chvílu pretože sa mi derú na stehnach pretože som jak prasa čo je dôsledok toho, že žerem zo stresu. Otčim štve brata proti mne a mame ( bratovi bolo diagnostikovane ADHD) ten nas za to obtlka a škaredo nám nadáva ma 9 rokov. Otčim je naozaj kus svine. Rozvod je zbytočny lebo nemá kam ísť a ostal by tak či tak s nami a zneprijemňoval by nám život... Mám ťažkú školu v nemine do ktorej chodím raz za uhorský rok pretože sa nedokážem ( nie žeby som nechcela )naučiť par blbých poučiek a neprešla by som ak by som bola na každej písomke. Budem 3 pravdepodobne nezmaturujem a budem asocial. Pokazila sa nam pracka nemame ju dať začo opraviť, mama perie v rukách, už ich má celé krvavé. Otčima mám chuť zabiť a oslobodiť tak mamu od všetkého čo jej spôsobuje i za cenu toho, že si to odsedím. Obaja su zamestnaný. Niesme žiadny asociali, nikdy by ste to na nás nepovedali. Dokonca teraz došiel nedoplatok neuveritelných 700 €. Mama zarába 400€ z toho zaplatí byt cca 350e vratane splátky za nedoplatok, ostatné strava. Otčim dostáva cca 600-700e vraj ide všetko na dlhy plus cestovne do jeho práce a lacná nekvalitná strava. Z čoho máme kur*a žiť ? Som zo všetkého znechutená a ospravedlňujem sa i za môj slovník. Príde niekedy aj na nás šťastie ? Prečo ???? Toto všetko. A áno našla by som si brigádu keby nežijem v hornonitrianskom regióne..... Nevládzem sa dívať na mamu ako sa trápi a maká do bezvedomia a hovno z toho..... Mám chuť zo všetkým skoncovať !!!!!!!!!!!!!!!! Som už zúfala nikdy nám nebude dobre :(.....Ps. sorry za nadpis len som chcela aby si to niekto prečítal....

emalea

Paulínka, nerob hlúposti, polovica národa trie biedu a nekántria sa...musíš sa tomu jednoducho postaviť a keď dospeješ, tak sa osamostatníš a bude lepšie, neboj...v prípade chudobnejších je dobré, keď aspoň trošku pomáha niekto
z rodiny, ktorý je o niečo solventnejší...ako sa hovorí, chudobnému aj z hrnca vykypí...keby mojej sestre vybuchla práčka, na účte má asi 20,-EUR, tak je jasné, že by som jej musela požičať /aj takto nejak fungujeme už dlhodobo...požiačia si, pospláca mi to a zase si požiačia a tak dookola.../ , alebo by si ju zobrala na pôžičku...ešte je tu možnosť: pozrite inzeráty, že kto daruje práčku...aj LULU má pravdu, treba šetriť na každej položke...aj napr. na oblečení-použiť sekáč atď atď, len vtedy sa to dá ako-tak ukočírovať... držím Ti palčeky!!

paulina16

Ďakujem vám. Viem že tak žije každá druhá rodina. Ja sa ani tak nesťažujem veď jesť zatial máme čo a máme aj kde
prespať. Ja len nechápem prečo od nás vkuse niekto niečo chce. A prečo sa práve nám pokazila práčka. Do toho ešte otčim a brat. Vôbec sa mi už nechce žiť :(

emalea

aach Pulinka, asi Ťa nepoteší moje osobné konštatovanie a štatistika, ale takto nejak žije asi každá druhá domácnosť!!. Ako rodina máte proste príjem cca 1000-1100 EUR, ja viem je to málo, ale polovica národa musí z toho vyžiť...aj moja sestra zarába 500,-EUR, žije sama bez muža, ktorý jej neplatí ani EURo a tiež má 9-ročného syna s ADHD, starostí a výdavkov kopec, dosť často sa stáva, že týždeň pred výplatou má v peňaženke 5,-EUR...a čo má akože teraz robiť??? zvykajme si!!! v 89tom sme si predsa vyštrngali Švajčiarsko, tak ho tu máme !!

Ahoj--

Ahoj Paulinka, si super baba a tie nadávky a nervy sú len následkom toho, čo prežívaš, chápem, že to treba nejak aspoň trocha vyventilovať. Nikomu to nehovorím, dokonca ani tu na fórum som to nikdy ešte nepísala, ale teraz napíšem, len aby si vedela, že som v podobnej situácii, nie si sama.

Moj otec je závislý od žien a od sexu. Moju mamu podvádzal už pred svadbou aj počas toho ako mala mama nás 3och. Mame vždy dával len smiešnu sumu, nájomné platila vždy babka z dochodku, ostatné minul pri cestách a v salónoch so ženami. Ani jedného z nás nechcel, vždy posielal mamu na potrat a vyhrážal sa jej. Mňa však nenávidel najviac (som stredné dieťa, mám 18 rokov) lebo počas tehotenstva mamu bil do brucha a neprišiel mi ani na krst ani do nemocnice, keď ma porodila so slovami "na toho parchanta nejsom zvedavý, je mi jedno či to je dievča alebo chlapec".

Momentálne robí v zahraničí kde zarobí aj vyše 2000€ . Brat si už zarába vlastné, ja chcem, ale aj musím študovať, lebo dnes je tažké si zohnať prácu a nemienim byť mame na ťarchu. Prispieva na nás(sestra má 8) 300€, z toho 200 sú rodinné prídavky, kt. v Anglicku dostane. Takže z jeho kapsy ide len 100€. Už vyše dvoch rokov sa ťahajú súdy na výživné, v septembri sa to už hádam vyrieši. Mama robila v pofidernych zlodejskych firmach, kde nutia ľudi cez telefón, aby si kúpili ich "kvalitné" produkty. Dostávala za to necelých 200€ na mesiac s tým, že nadriadení ich tam tak psychicky týrali, že ochorela na žalúdok.

Momentáne je nezamestnaná a nevie si nájsť prácu. Babka zomrela, pomáhajú nám finanče mamine sestry.

Všetci susedia a kamarátky, ľudia v dedine si myslia, že ako si dobre žijeme a ako nám otec prispieva veľa peňazí.

Navyše v dedine sa dozvedeli o ich rozvode a nejak aj o otcových návštevách erotických salónov, takže vieš asi ako sa na nás všetci teraz pozerajú.

So vzhľadom nie som tiež spokojná. Mám krivé nohy, nechcempovedaťaké uši a trochu krivé zuby, aj keď som nosila strojček a mala ich rovné, narástli mi zuby múdrosti a znovu sa mi to tam posunulo, strojček však po18tke už neprepláca poisťovňa a stojí to okolo 500€.

Asi ma vysmeješ, ale jediné, čo mi dáva silu v mojom živote je viera v Boha. Nechcem sa ani vydať, stala som sa zvláštnou a neverím vobec mužom.

Držím ti palce, budem sa za teba a tvoju rodinu modliť. Nech sa ti všetko splní, Boh ti žehnaj

Lulu2011

Cauky Paulinka, podla mna si uplne skvela a ten prispevok aj ked s nadavkami ma charizmu :))

tak ti poviem, ze zimeme podobne, co sa týka financii, len mame este vyssie splatky, ako vy, proste si to musite zariadit tak, ze chodim nakupovat dso zliav, do sekacov, su sekac,e ktore maju raz do týždna, dvoch akcie, ked kupis veci po 1-2 eura, dokonca 0,80 centov a ked mas stastie, tak ako nove, co vzniknu dlhy, riesim s instituciami na splatky a tak, je to cele tazke, ale zit musime, zatial si skus najsst nejaku brigadu, apson teraz na leto, aby si mala na tie rifle :) o chvilu budes dospela, najdes si pracu, priatela, mozno odides z domu, hlavne nezufaj, kazdy mame nejaku karmu, nieco si mame odzit, ale bude lepsie :)

z celeho mi vsak vyplyva, ze mas najvacsie nervy na otcima, porozpravaj sa s mamou, urcite najdete nejake spolocne riesenie