Som na úplnom dne...

Príspevok v téme: Som na úplnom dne...
Hac

Ahojte, nemám sa s kým porozprávať tak sa skúsim podeliť s vami tu, možno by mi niekto dokázal poradiť, zdvihnúť náladu alebo podobne. Nedávno som skončil VŠ. Všetko bolo v pohode. Mal som pár neúspešných pohovorov ale všetko som bral z nadhľadu. Momentálne som ale na úplnom dne. Nič ma nebaví, ani to čo mi kedysi zlepšilo náladu (beh, cvičenie) vôbec nezaberá. Som v tak hlbokej depresii, že sa to miestami nedá vydržať. Nie je to ani tak z toho, že nemám prácu ale je to aj kvôli jednej babe. Som veľmi citlivá povaha a odmietnutie poprípade keď ju vidím s iným, tak sa dostávam do hlbokých depresií a teraz sa to proste všetko nakopilo. Nedávno som si domov doniesol mačičku ale akurát dnes spadla do studne a zabila sa. Proste je toho už veľa na mňa. Neznášam to u nás doma, nevydržím sedieť u seba v izbe. Nezaberajú stretnutia s priateľmi, šport ani nič čo ma predtým bavilo. Nechutí mi jesť. Keď môžem, chodím behávať, do fitka, na futbal .. jednoducho všade kde na to nemusím myslieť. Mám ale pocit že to začínam preháňať a je to na telo veľmi vysoká záťaž. Keby som mohol, tak bežím od rána do večera ale nedá sa to. Na psychiatra nemám momentálne peniaze keďže som nezamestnaný a nechcem ani brať žiadne lieky ani riešiť alkoholom. Zas nechcem aby zo mňa bola úplná troska, aj keď to už možno teraz som. Úplne strácam zmysel života. Trochu sa mi uľavilo, že som to sem napísal ale je to len na chvíľu. Poraďte prosím.

Hac

Vďaka za rady. Som rád, že sa nájdu ľudia, ktorí si nájdu čas a poradia. Preto to tu mám rád. Naozaj ďakujem. :)

narcik

Si mladý, vzdelaný, iste aj pekný človek. Život máš pred sebou. Nesmieš brať veci až tak vážne. To, že nemáš prácu a nechalo ťa dievča, nie je tragédia. Žijeme v takej dobe, že práce je málo, veľa mladých ako ty prácu nemajú. Horšie by bolo, ak by si už mal rodinu a bol bez práce. Musíš sa s tým stotožniť, že ak si nájdeš prácu, nebude to natrvalo. Jedine, ak by si začal podnikať, mohlo by ti to vydržať. Musíš si veriť, myslieť pozitívne, veriť v úspech. Alebo odísť do zahraničia, za kamarátmi, spolužiakmi, trocha sa ostrieľať. A čo sa dievčat týka, tých ešte bude. Asi to tak malo byť, lepšie sa rozísť teraz, ako v manželstve. To nebola tá pravá, tá ťa ešte hľadá.
Ak máš dojem, že sám to nezvládneš, vyhľadaj psychiatra, ktorý je zároveň psychoterapeutom. Ten to s tebou rozoberie ako aj psychológ a v prípade potreby ti dá lieky. Dnes sú už veľmi dobré psych. lieky a netreba sa ich báť. Drž sa a napíš, ako ti je.

majkaa

hac,psycholog,psychiater sa neplati,vyhladaj ho co najskor,alebo aspon chod k obvodnemu,moze ti dat nieco lahsie,ak neprejde potom navstiv odbornika..nas obvodak predpisal kolegyni frontin,druhej lexaurin,ked sa dostali do depky,po strate svojich blizkych,pomohlo im to preklenut najtazsie chvile,nemuseli ani za psych.necakaj doma,bude to len a len hlbsie.hlavu hore,bude to lepsie neboj:)