Zapachajuca kolegyna

Príspevok v téme: Zapachajuca kolegyna
no ja...

Ahojte. Neviem, do akej temy by bolo toto najlepsie zaradit, ale hadam ma neukamenujete. Poznate to, vzdy sa najde niekde smradoch. Ci uz za skolskych cias alebo potom v praci. MHD ani nebudem rozoberat... My mame uz dlhe roky problem s kolegynou. Pred piatimi rokmi cca sme sa jej pokusali dohovorit, ale nepomohlo. Ona sa strasne stravuje. Same lacne polotovary, mastne klobasy à salamy, pitny rezim u nej neexistuje à o ovoci à zelenine ani nehovorim. Ked ide na zachod, staci aj na malu, je tam neuveritelny smrad à nevyluftuje sa to ani za dve hodiny. Celkovo pachne aj mocom, aj ked nam vtedy pred piatimi rokmi povedala, ze inkontenciu nema. Neverime jej, lebo jej smrdi aj stolicka (staci sa na nu nahnut, ak idete nieco k jej stolu) à celkovo je okolo nej hnusny stuchnuty mocovy smrad. Ma 56 rokov, stale sa lutuje, komplexy zahana prezieranim à ma tazku nadvahu. Sama povedala, ze sa opustila à jej jedine potesenie je jedlo. Zvykne chodievat do obchodov, kde chodi s vozikom à place à hadze zradlo do kosika. Zacli jej vsemozne zdravotne problemy, lebo to ma zle rozlozene. Vsetko ma v trupe a prsiach à ruky nohy ma jak spajdlicky. Ako taka lienka... My uz nevieme, co s nou. Cele roky jej dohovarame, nech so sebou nieco robi, ze aj ona sa bude citit lepsie, ale nula bodov. Ona by mala podla mna navstivit psychiatra... Ale cim dalej tym viac je to horsie s tym smradom. Ako ste riesili smradlaveho kolegu, ked aj dohovorenie nepomohlo? Sef od toho dava ruky prec, ze si to mame vysvetlit medzi sebou. Je dost urazliva, tak sa jej nechceme dotknut. Ale to sme nechceli aj pred piatimi rokmi à nepomohlo to. Mali bu sme ist na to tentoraz skor ostrejsie, raznejsie?? Skutocne sme uz zufali :-(

ivana456

Pach oblecenia z vlhkeho stareho domu alebo po par hodinach v pivnici, kde sa aj fajcilo, je uplne iny, nez smrad cloveka, co sa neumyva, nesprchuje a nosi neoprate alebo zle oprate oblecenie alebo pradlo. Ist na WC po takomto pachu nie je brutalny zazitok.
Ak byvas v dome s neriesitelnym zapachom, o to castejsie potrebujes prat a sa umyvat alebo sprchovat. Treba najst najsuchsie miesto a tam mat ulozene oprate oblecenie - a bude to ok. Moji stari rodicia byvali v starom hlinenom dome a poznam to. Boli citit periny, vankuse, ... Oblecenie sme si davali na vetrane police pri okne, kam sa dostalo aspon minimum slnka - a nesmrdelo. Nesmrdelo.
Ak si v takom dome len obcas par hodin, tak smrad zmizne, ked sa potom osprchujes a prezliecies sa, das si ciste veci.

beacon

ja smrdim vzdy ked sa vraciam z babkinho domu cely pach stareho domu sa vsiakne do atstva a koze.viem presne ked som stala na autobusovej zastavke zo zadu siel ten biely muz zo zadu a citil moj smrad.dam to do tv ze som 9rok obtazovana a aledovana ludmi.ze 8r ma sledovala wb a na koho prikaz pokial nedate pokoj zaebem vam.chodte obzerat svoje vcielky ktore robia na vas ci su dost vonave.stare kastiele veru nevonaju.

bettina

RNG, v pondelok pani TMAU nema?

Ona zjavne dlabe na hygienu. Mozno jej to dokonca robi radost, ze druhi trpia. Suhlasim s tymi co pisu, ze ona ma nejaky problem v hlave. Ano, ma. Ale ona tu svoj problem neriesi. Tu hlada jej kolegyna sposob, ako dosiahnut aby ta tlsta urazliva smradlava krava neotravovala vzduch a naladu a zdravie ostatnym ludom.

Najprv ju treba spolocne a jasne, bez obalu vyzvat, aby sa umyvala a nosila cisto vyprane veci. Ak to nepomoze, pozadovat riesenie od zamestnavatela.

Nezavidim im. Mne by sa protivilo dotykat sa hocicoho, coho sa dotykala ona.

RNG

Smrad od mocu je vec zlej hygieny. Pot nemusi vzdy smrdiet, ale ked sa rozklada moze a to hodne. Tj je tiez vec hygieny.
Ale je aj smrad z neschopnosti poriadne spracovat nejake latky, najma sa jedna o TMAU pozri na
en.wikipedia.org
na co vela nepomoze.

Slade

Ta pani hnije, rozklada sa zvnutra. Ekzem na rukach, herpes, puch to dosvedcuje. Otazka casu, kedy sa uplne zosype. Inak je smutne, ze kvoli jednej chorej pani trpi dalsich x ludi a este sa najdu jedinci, ktori ju obhajuju. Nie som posmesny, ale ja by som sa bal, ze by som od nej nieco chytil, bud depresiu alebo nejaku pliagu, cize ani pri jej sviatku by som ruku nepodaval. Vazte si zdravie a zacnite riesit problem, aj ked jej na rovinu poviete, ze strasne pachne.

Nada55

Presne tak,pani ma psychicky problem a treba ho riesit ,lebo ho budete mat Vy.Nie je normalne,aby niekto musel dychat puchy druhych ludi a mat psychiku narusenu,treba jej dat na vyber,bud s tym bude nieco robit,alebo pojde prec.Je to mlada zena a neviem si predstavit keby vsetci ludia co maju problemy a, kazdy ich ma ,prestal dodrziavat hygienu akoby to dopadlo...

sewie

no pani ma zjavne obrovsky psychicky problem a rozhodla sa ze ked v svojom zivote trpi, nech trpia aj ostatni(podvedome) alebo tak od seba podvedome ludi odhana-neviem, nie som psychiater, ale takto ako ona clovek s normalnym zmyslanim nereaguje!...pamatam si priklad ked som robila v bare a moj sef bol veli citlivy na zapach-chcel aby sa zakaznici a aj barmani citili v jeho bare dobre a k tomu patrila aj "vona".vzdy ked bol rpi bare niekto kto smrdel od potu, proste prisiel za nim a ponukol mu deodorant v spreji, pripadne mydlo a navrhol aby sa oplachol na WC a obcas dal aj druhe tricko-ked sme mali nejake reklamne. Pamatm si na chlapika ktory bol vdacny za tuto prilezitost a ospravedlnoval sa a dakoval s tym ze dobehol z prace a nestihol sa osprchovat...dalsi muz mi zas nukal 2 eura ak mu poziciam sprej:D...
a veci o veku sem nepiste! moji rodicia maju takmer 60, moja krstna 70, babka 80 , dalsia tiez a nikto z nich nesmrdi...

ivana456

Kto nezazil neumyvaneho a nepraneho smradocha, ma dovolene vypisovat sem nezmysly, ze za smrad tito ludia nemozu. Mozete uzivat kvanta liekov, byt tucni, mat inkontineciu - ak budete venovat hygiene, co treba, nebudete smrdiet.

Vy statocni, co ste nadejnym smradochom v mladom veku jasne povedali, ze takto - nie, vdaka vam. Tym ste im pomohli viac nez zbabelci, co "len" jemnocitne zatvaraju oci, usi, nos .. usta.
Jasne, musi sa to riesit cim skor a normalny neukorny clovek prestane ludi obtazovat nemytym a nepranym puchom.
Nenormalnych ukornych ludi treba zo zivota eliminovat.

S touto 56r. pani uz ani otvorene dohovaranie - podla mna - nema velky vyznam. Naznaky su uplne od veci. Pokus o napravu cestou dohovoru treba urobit, ale sance su male.
Ja by som ju izolovala alebo vyrazila.
Skoda, ze ju niekto pre smrad nevyhodil ako 20-30- rocnu, alebo ked zacala zanedbavat hygienu, velmi jej mohol pomoct.
Teraz uz ide o ochranu ostatnych pred nou. no ja, drzte sa a nebojte sa. Ona vam robi zle a vy nechcete nic proti kostolnemu poriadku.

kikina :)

mali sme podobnú kolegynu a nenašiel sa nikto kto by jej to povedal..ale sme sa zložili a kupili sme jej balíček so sprch.gelom, antipersp., tel.mliekom, parfémom a pod a podali sme jej to so slovami, že je naša kolegyna, je milá a chceme s nou aj naďalej pracovať ALE musí sa o seba starať a toto všetko používať, lebo ju je cítiť a chceme pracovať v príjemnom prostredí...bola ticho, ale následne hned v ten deň sme začali používať vonné sviečky na stoloch.

A čuduj sa svete, začala sa o seba starať !

Nada55

no ja ...velmi chapem,ako to myslite a viem si predstavit ake to mate velmi tazke v praci...Ja osobne neznasam pachy toboz z potu,z nedostaocnej hygieny,nikto mi nevyvrati to,ze ked ma aj clovek nejake problemy zdravotne ,ze musi tak velmi smrdiet.Je to nedostaocna hygiena,ved poznam vela ludi,ktori maju problemy a nadmierne sa potia a nezapachaju a maju kolesa potu pod pazuchami a naopak poznam ludi,ktori pachnu hned rano ,staci mat ne sebe neoprate oblecenie,ved dnes je siroka ponuka prostriedkov pod pazuchy ja sama sa potim a robim 12ky a tiez sa sprchujem kazdy vecer aj rano a striekam sa a neci mi nepachne.Taky ludia co sa neumyvaju a smrad im nic nehovori si asi ani neuvedomuju ako komplikuju zivot okoliu...neviem si predsatvit v takom prostredi jest a byt tam celu praacovnu zmenu,chapem Vas a lutujem....