Svalová hmota

Príspevok v téme: Svalová hmota
natalli115

Ahoj, začala som chodiť do posilňovne. Chcela by som nabrať svalovú hmotu a trošku spevniť telo. (výška 160cm, váha 40kg).Veľmi ma to tam baví, avšak po týždni som schudla 1,5kg, z čoho som sklamaná. Chcem sa spýtať či je potrebné a o koľko asi zvýšiť kalorický príjem ? Neviem si to predstaviť, jedávam tak do 1500 kcal, a to som vždy plná.

mivalik

Jedálniček je podľa mna v poriadku, podobne sa stravujem aj ja. Podľa tvojej výšky a váhy usudzujem, že si asi prirodzene dosť štíhla, preto by som vynechala z tréningu kardio. Zameraj sa radšej na silový tréning, postupne pridávaj váhy. Na kardio si vyčleň zvlásť jeden deň, to stačí. Ak máš možnosť, vyskúšaj proteín po tréningu. Skús to takto, a uvidíš či to bude lepšie, myslím, že iné doplnky výživy nie sú zvlášť potrebné. Snáď som trochu pomohla :) Niekto bude mať možno aj iný názor, ja niesom odborník, len sa o fitness a zdravé stravovanie dosť zaujímam.

natalli115

mivalik:
raňajky: ovsená kaša, jogurt, med, oriešky, horká čokoláda
desiata: slatinský chlieb+syr+sojová nátierka+zelenina, zeleninová číra polievka
obed: cestoviny, syr, zelenina
olovrant: jemný tvaroh, ovocie
večera: tofu + zelenina

Jedálniček je rôzny, je tam veľa zeleniny, vajíčka, tofu, tvaroh. Nejedávam len mäso.
Tréning je 3-4x do týždňa- 20 min kardio, potom posilovanie určitej časti tela, počas toho si dávam asi 5 min kardio, a ku koncu si dám opäť asi 15 min kardio, strečing a idem domov.

mivalik

Ahoj, prosím ťa a môžeš popísať akým spôsob cvičíš? Tvoj bežný tréning ako vyzerá a ako sa stravuješ.