Rakovina alebo reakcia na zápal?

Príspevok v téme: Rakovina alebo reakcia na zápal?
lucka999

dobrý deň chcem sa spýtať či niekto z vás má/mal moju skúsenosť.

ešte minulý týždeň z piatka na sobotu sa mi zdúrila na krku uzlina popritom som vôbec nebola chorá nemala som ani známky prechladnutia a úplne normálny krk jednoducho som vstala a mala som na krku bolestivu hrčku -zdurenu uzlinu . odkedy som si hrčku nasla ochorela som mala som horucku teplotu bola som unavena dostala som antibiotika hrcka-uzlina je mensia no stale ju mam bola som u obvodnej lekarky vsimla si to vravela mi ze je to reakcia na zapal pretoze mam hrdlo ako paprika teraz. dúfam ze je to tak ako tvrdi lekarka no clovek nikdy neviem chcem sa teda spytat mohol by to byt aj zhubny lymfom? ma niekto skusenosti s touto chorobou? ak by to bolo ono narastlo by to tak rychlo a bolelo by to? vdaka lucia.

Jessi_1111

Neboj sa, pravdepodobne je to len reakcia na chorobu. Stalo sa to aj mne.
Ale ak máš nejaké podozrenie, určite choď k lekárke, je to lepšie, ako niečo zanedbať.

Agnes989

Nemusis sa bat, rakovina neboli, aspon nie na zaciatku. Ide urcite len o zapal, vsetky priznaky ktore uvadzas tomu nasvedcuju. Po prekonani zapalu moze byt uzlina este nejky cas zdurena a potom to pomaly prejde. Presla som si tym aj sama.

klasika

Moja kamarátka si tým tiež prešla,musela na operáciu-vybrali jej to a opäť jej to narástlo.Teraz vynechala lekárov a chodí inam.Ale každý prípad je iný,čiže to nemusí byť to isté,aj keď tie isté príznaky ako to tu opisuješ mala aj ona.Držím palce.

philips

Na 99,99% je to reakcia na zápal, zdurenie lokálnych uzlín je pri zápaloch bežné. A aj to, že sa ti zdurila skôr, ako si pocítila príznaky zápalu.