Obedy v škole

Príspevok v téme: Obedy v škole
natalli115

Ahoj chcela by som sa spýtať ako riešite obedy cez školu, prácu. Minuly rok som si pripravovala obedy do krabičky, nie je to však žiadna výhra, nemala som si to kde zhohriať, stále som jedla to isté a pod. .. Lenže v našej školskej jedálni nemáme na výber z viacerých jedál. A fakt si neviem predstaviť, že mám jesť parené buchty, knedle, rozvarené cestoviny a múkou zahustené polievky. Dokázala by som to jesť, vyšlo by ma to aj lacnejšie, len sa bojím, či mi to nejakým spôsobom nepokazí postavu. Dík za rady

pppppppppppw

v praci mame kuchynku(s mikrovlnkou), ktoru s niektorymi dalsimi kolegami vyuzivame(tiez si nosia obedy). kolegovci maju rodiny, takze u nich varieva zena, ale ja si nosim preto, ze nechcem sponzorovat drahu restiku s obedovym menu, ktoreho cena nezodpoveda kvalite(4,50 za spagety, alebo kuracie na prirodno s ryzou, ...), pricom velkost porcie nie je extremna.

ked si si nosila krabicky, tak preco si mala stale to iste? ved predsa zakadym si mozes spravit nieco ine(ja si napr. varim na 2 dni dopredu, pricom tie jedla striedam).

priklanam sa k tomu, aby si si varievala sama, ak je tak moznost - predsa len, typ jedal ktore si spomenula ti na krase nepridaju.
asi ti nic ine nezostava, ako zohnat niekde mikrovlnnku.
v skole vyucujuci nahodou nemaju kuchynku?

dollllly

tak co sa tyka skolskej stravy ,tak sa trosku mylis.je to viac menej vyvazena strava ktoru zostavuju podla noriem t.z. musi byt vyvazeny podiel bielkovin,sacharidov,tukov a jedlo ma byt pestre a hlavne cerstve.Z takého jedla nepriberes ak samozrejme nezies celu porciu ale povedzme,budes si brat obed do obedara a rozdelis si ,pokial to bude mozne porciu na dve casti ,ktoru potom mozes dojest napríklad na veceru.Ja sa uz tesim ja si berem obedy zo skolskej jedalne ,takze som velmi spokojna,lacne ,vyvazene a kazdy den ine