Zmätok v hlave

Príspevok v téme: Zmätok v hlave
gee

Všetci v mojom okolí ma majú za silnú inteligentnú osobnosť, žijem aktívne, som plný humoru a každý kto je so mnou sa so mnou len smeje. Ale vnútri ma každý deň, každý večer užiera myšlienka na dievča ktoré som opustil. Stále ju ľúbim, ale zároveň po tom ako mi ublížila a po tom ako som zistil akú má povahu a charakter, s ňou už nič nechcem mať. Neviem sa od nej odpútať, a stále si s ňou píšem a stretávam sa. Som s tým psychycky veľmi nevyrovnaný a na otázku či ju ľúbim alebo ju neznášam by som nevedel odpovadať...

_meno

Ahoj gee

Ono v podstate každá žena (muž) ti môže ublížiť napríklad neverou, klamstvo, krádežou, bitkou. Je to slobodná vôľa.

Ono ublíženie "MNE" je častokrát že druhá duša "NESPLNA MOJE PREDSTAVY".

Takže v podstate keď povieš, že niekto mi ublížil vravíš "niekto moju vymyslenú predstavu nesplnil".

V podstate sú to tvoje myšlienky, mozog. Nie si to ty komu bolo ublížené ....

Preto sa tvoja duša chce k nej vrátit spať a tvoje ego (telo, mozog, hrdosť) ti vraví že potom si slabý (lebo sám seba považuješ za niečo viac a pokiaľ by si sa k nej vrátil / ospravedlnil pripadal by si si menejcenný).

Všetko sú to ale len myšlienky, nie reálny svet.

Ako sa vraví, správne položená otázka je spolovice zodpovedná. Odpoveď je súčasťou otázky..Neoddelíš odpoved od otázky, lebo obe všetky časti sú súčasťou jedného celku.
Preto keď sa pýtaš "môžem sa k nej vrátiť" tvoje vnútro len očakáva láskavé okoli čo povie "áno, môžeš". "neviem sa od nej odpútať, je to pravda?" "áno, je". Na otázku či ju ľúbiš odpovedáš "áno" rovnako ako na otázku či ju nenávidíš odpovedáš "áno".

Tvoj vonkajší svet je obrazom toho tvojho vnútorného. Keď vo vnútri túžiš po vzťahu s ňou, je to TVOJA slobodná vôľa ktorá môže uskutočniť projekciu do sveta.

Veď to je ľahké ... položím tú otázku takto : "ak by sa neoodohrala minulosť, ľúbiš ju" ? Odpoved je áno, lebo ju máš rád. Odpoved je aj nie, pretože by si ju nepoznal.

Keď to dáš dokopy trápia ťa v podstate TVOJE myšlienky z minulosti. Nie je to ONA v prítomnosti čo ťa trápi. ONA ti prináša lásku a radosť, to ty jej vraciaš nenávisť a odmietavosť.

Najvyššia pravda je "Boh je nekonečná láska". Ak chceš žiť v pravde, nasleduj jej menšie pravdy z nej podedené (pokora, láskavosť, mierumilovnosť, zhovievavosť, trpezlivosť, vytrvalosť, obetavosť...).

Nepochopenie pravdy nazývame zlo. Zlo je teda abstrakcia k pravde, neexistuje samo o sebe.. Zlo je ako tma - nedostatok svetla.

Prajem ti veľa odvahy, pochopenia a radosti gee :)

ivetka19

a co ti vadi na jej charaktere? Je to nieco, co nedokazes ztolerovat? Je to tak zavazne? Ak ano, urcite sa s nou prestan stretavat. Seneca povedal: Cas vylieci, co rozum nedokaze. A dalsi vyrok hovori, ze "zide z oci, zide z mysle". Je to velka pravda a zazila uz 2x. Ak ma povahu, ktora ti vyslovene vadi, resp robi veci, s ktorymi ty nesuhlasis napr z nejakeho moralneho hladiska, alebo sa k tebe odporne,vulgarne chova,tak nepis si s nou, zablokuj si ju na FB,zmaz tel.c. To ti pomoze sa od nej odputat. Trav viac casu s kamaratmi,kde mozes stretnut inu,lepsiu. No pokial ti na jej charaktere vadia malickosti,ze je napr. tvrdohlava,alebo neporiadna atd, tak to su ozaj drobnosti, na ktorych sa nielen da pracovat,ale aj tolerovat. Poloz si otazku,ci s nou naozaj chces byt pre to,aka je, spis si zoznam plusov a minusov.Alebo ci s nou chces byt len pre to,aby si nebol sam. Ak o nu stojis, urcite sa vazne porozpravajte z oci do oci,co ti vadi,co naopak na nej obdivujes, ako ta berie ona