Zacina sikana na strednej

Príspevok v téme: Zacina sikana na strednej
ludskedohody

Dobry deň mam 16 rokov a som prvý rok..no vlastne nejaké prvé 2 týždne na strednej.A od včera a dnes som si všimla že jedna baba ..to máme tam take,nazvem to pipky...nepríjemné su,je ich asi 5 a jedna baba ktoru poznám zo základnej už dlhšie do mňa neustále hnusne zabrda..podľa mňa je to tým že sa chalani na škole zaujímajú o mňa aj v našej triede..ona bola zvyknutá na obdiv tak teraz neviem ako o co jej ide..poviem príklad napr.dnes na mňa kričala z triedy a ja na chodbe ,že ku*va a to absolútne bezdôvodne,potom na hodine som si poskrabkala tak s perom hlavu a ona začala kričať že určite mam vsi a tak..podla mňa je toto vsetko dosť detinske a oni mňa netrápia..to su ich problémy ale nieje to príjemné..je to asi este len začiatok sikany tak to ccem hneď zastaviť alebo co..a mimochodom sikanou son si už od 1 do4 ročníka na základnej prešla..viem co to je..a trpim uzkostnou poruchou takže je to o to horšie..ľudia máte nejakú radu? Maama hovorí že mam ísť za triednou a tak,ale podľa mňa je to dosť detinske..chcem to sama vyriešiť

Iveta Michael

Kanadanka

prosím ťa netáraj hlúposti, nie je pravda že akákoľvek šikana môže mladého človeka posilniť - nemôže!

A možno sú tie rady pre niekoho brutálne (?) ale keď na ňu nezaberie iné urobila by som aj to - zakomplexovanú kravu treba zastaviť a dať jej riadnu príučku!

Iveta Michael

ona skrátka vycítila že si potencionálna obeť

ja zo svojou povahou by som to riešila najprv sama tak že by som ju niekde počkala kde bude sama a poriadne ju prefackala s dodatkom že ak chce v tom pokračovať bude mať do činenia aj s políciou ...

kks, tu o nič iné nejde len o to aby si ju postrašila, miera je už na tebe .. nesmieš sa báť!

A mimochodom, milí moji riaditelia či riaditelky mnohých škôl majú tendenciu šikanu úkrývať či zatĺkať, žiaľ v dnešnej sku..nej dobe je to úplne bežná prax ako som si všimla

pepepk

Ahoj ja som sice sikanu nikdy nezazil-som na pohlad jedna z tych rozmernejsich osobnosti mozno aj preto ale jedine co neznasam je sikana. Ked som este chodil na sttednu tak som tam par problemov inych vyriesil. Prestalo to. No niekedy sa to takto neda nie vzdy sa to aj da. Preto si myslim ze v takychto pripadoch nepomoze nic len triedna prip nech sa s nou porozpravaju tvoji rodicia. Ona ma velky vplyv a tie stetky sa boja to mi ver.

quw

Ty co pisu ze to cloveka posilni asi nezazili vlastne sikanu ale len take postuchovanie predoze po skutocnej sikane ostane clovek totalne dodrbany a nespameta sa z toho za cely zivot a nie vraj posilneny u mna to bola sikana typu mi mozeme vsetko ty nemozes nic a neopovaz sa na nas ani len krivo pomisliet takze asi tak nejak to funguje keby som sa ja opovazil po nich hadzat volajake sacky ci co to tu niekto radil tak by som asi dnes nemal ani zuby skor to bolo na sposob ze dodrbeme ta dokalicime ty sa neopovaz ani len odvravat a este nam cez prestavku za vlastne prachy skocis nakupit desiatu a ked sa vratis tak este schytas flusanec medzi oci a neopovas sa tvarit ze sa ti ten chrachel nebodaj hnusi tak ak vas ma toto v zivote vraj posilnit no mna to teda vobec neposilnilo skorej totalne zdeptalo .

Veerrna

Ahoj.

Prežila som šikanu na základke aj na strednej. Teraz sa možno cítiš ako v pekle, ale uvidíš, ako vraví Kanadanka, ako ťa to posilní.

Nepomáhalo pri mne ani ignorovanie, ani odvrávanie. Ale jedno ich veeeľmi vytáča. Ked vidia, že si pokojný, šťastný a vyrovnaný človek, učíš sa lepšie ako oni a stále máš úsmev na tvári ;) Tak to skús, nedáš za to nič, daj im pocítiť, že ťa nikdy nezlomia a že sa postavíš vždy na nohy, ked ta zhodia - aj miliónkrát. Viem, že ťa to ich správanie zraňuje - všetku bolesť však pred nimi schovaj, nedávaj ju najavo, nech si nemyslia, že vyhrali. Vyplač sa tam, kde ťa nikto nevidí, poriadne vyplač doma všetku bolesť, ak ti to pomôže a ráno budeš zas plná síl, ako znovuzrodená.

Je to veľmi ťažké, ale veľmi ťa to posilní.

Ako sa vraví - všetko zlé je na niečo dobré.

A k tým všiam: asi by som si po hlave prešla rukou ešte raz a po tom by som prešla k nim a otrela im tú ruku o hlavu a so zákeráckym úsmevom ako majú oni dodala - hahaha, už tie vši máte aj vy! ;P

Kanadanka

Nechapem niektore rady ktore tu davate... Vylej na nu stanku, no to kde sme? Prezila som sikanu, neni to sranda, ale posilni ta to to mi ver! Viem, ze to ti teraz je prd platne, ak chces daj sem email napisem ti a mozme sa o tom porozpravat:)

Lilyka

Vysti sa do sacku a ukri ho na vecku. Ked pojde na vecko chod za nou ale tak aby o tebe nevedela a prehod jej sacok z hora do kabinky a utekaj. Alebo daj jej na stolicku zuvacku. Alebo do zositov.

5.5 elsa

zaujímalo by ma o akú školu sa jedná , ale my sme tiež mali v triede jednu čo každého fackala som sa postavila takú facku dostala že už si nedovolila ani slovo pokiaľ jej ona nepovie tak sa nič nezmení ona sa jej musí postaviť , alebo mať neustále niekoho za chrbtom kto ju obráni...

lombardo1981

Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že triedna nie je až taký dobrý nápad. Ja som sa síce nikdy nesťažovala, ale chalani z triedy sa o to pokúšali. A ešte sa to potom zhoršilo.
Ale čo sa mne osvedčilo, je chytanie ich za slovíčka, sledovanie ich reakcií a následné využitie získaných poznatkov. Pokús sa nikdy na sebe nedať najavo, že ťa to štve. Práve naopak, reaguj veľmi pokojne a s rozvahou. Viem, že nie vždy sa to dá. Ale moje spolužiačky každé moje zakopnutie proti mne využili. A pochybujem, že ona je iná. Napríklad na tie vši by som jej odpovedala, že veľmi dobre vieme od koho som ich dostala... alebo niečo podobné. Mne osobne sa ju zastaviť nepodarilo, snáď budeš úspešnejšia.
A ešte ma napadla jedna vec vec. Ak vieš presne, čo jej na tebe vadí, tak sa toho nikdy nevzdávaj. Zlomí ťa to.
Nie vždy, kto je šikanovaný je slabší. To je iba mylná predstava. Práve ľudia, ktorí šikanujú si potrebujú svoje ego a komplexy riešiť na iných. Vyrovnaný človek túto potrebu nemá. Takže slaboch určite nie si.