Stratená

Príspevok v téme: Stratená
juliet888

Dobrý deň, nemám sa komu zdôveriť s mojimy problémami tak aspoň na tomto fóre si trošku očistím dušu a budem veľmi vďačná za každý názor a radu..

Ani neviem kedy sa to začalo, ale je to stále horšie a horšie, mám v sebe úplny chaos neviem kto som a čo si mám o sebe myslieť...mám 18 rokov a môj život by mohol byť fajn, ale nieje ....stále sa hľadám a strácam s ničím niesom spokojná...vyskúšala som už toľko vecí a neustále niečo mením, (na sebe) alebo partie kamarátov, ak sa to tak dá nazvať proste chodim von s hocikým kto ma zavolá len preto aby som nemusela byť doma sama. Ale pri nikom v žiadnej partii sa necítim byť sama sebou. Ale nemôžem byť ani sama sebou keď neviem kto som..neviem sa uvoľniť, spontánne reagovať a celkovo problém viesť s niekym rozhovor odpoviem dve slová a utiahnem sa do seba. Mám problém aj s mimikou nekontrolovatelne mením vyrazy tváre, gestikulaciou, a rozhovormi celkovo. Kedysi som s ľuďmi v pohode komunikovala, samozrejme tá hanblivosť tu bola stále ale nebolo to také zlé....ale teraz keď sa ma niekto niečo spyta alebo sa chce sonou rozpravať okamžite ztuhnem zbystriem hodím sa do "pózy" a rozpravam divno trénovanú reč....také nasilu štylizované a vyslovované vety/slová.....ako keby taký blok v sebe že pred každým hrám nejakú pozu...a jediné na čo myslím, je čo povedať, čo spraviť aby som zaujala, aby som hlavne niečo povedala a nebola ticho...kedysi som to vedela skrývať aká pravda v skutočnosti je, že neviem čo mám hovoriť a bojím sa ani neviem čoho.....

1. Môj život je iba pozorovanie seba, pozorovanie a analyzovanie ľudí okolo, temný svet v hlave nespokojnosť so sebou, nespokojnosť s ľuďmi okolo.(a pritom sa ich hanbím a neviem ani reagovať na ich otazky rozhovory atd, mam proste pred nimi rešpekt)a vždy sa utiahnem a pozorujem a rozmyšlam čo povedať....niekedy sa v tých analýzach tak zamotavam, že už neviem čo si mám o sebe a o kom myslieť....par ludi mi povedalo že sa velmi pozorujem ak hovorim tak hovorim iba o sebe (podvedome asi porovnávam inych a mna). O iných veciach ani nedokážem hovoriť v podstate nemám čo. Nemám sa s ľuďmi o čom baviť. Som uplne obmedzena, ochudobnena zamerana len na svoju realitu....a neviem si vysvetliť prečo,,,,

2. Najšťastnejšia by som bola keby sa naučím sponntánne reagovať a robiť veci spontánne,užívať si život, danu chvilu, veci, a nerozmyšlať o tom čo bude ked bude, čo mam spraviť, čo povedať, čo si mmam myslieť.... nebyť ako chodiaca mŕtvola, neuvoľnená, ako obarená, nesvojprávna... čo nikdy v živote nikomu sama od seba nič nepovie..a sama od seba nič nespravíí....necháva sa ovplivňovať a manipulovať sebou...nemá vlastný názor a iba sa prispôsobuje okoliu...(to som ja). Cítim sa ako v bloku.

Prosím poraďťe mi, čo mám robiť aby som to prekonala aby som sa stala osobou ktorá žije svoj život naplno a nežije životy druhych, nepozoruje ich :( Tak veľmi by som chcela toto všetko zmeniť....budem vďačná za všetko !!! :((

Fleur-de-lis

juliet, skús si na stránke ipcko.sk s niekým popísať. Možno ťa prevedú cez ten problém.

Ja neviem čo by som ti poradila. Teda, ale to aj sama vieš, potrebuješ sa prestať toľko sústrediť na seba. Vyjdi zo seba, nemysli len na seba. Ak ti bude úprimne záležať na druhých, na ich dobre, tak sa nebudeš tak hanbiť k ním prísť a komunikovať uvoľnene. Momentálne ti záleží len na svojom dobre, či ťa vnímajú ako dosť múdru, šikovnú... Preto sa toľko sústredíš a nevieš byť uvoľnená. A samozrejme máš silno znížené sebavedomie. To s egoizmom nie je najšťastnejšia kombinácia. Ale je úžasné, že to vnímaš, že o tom vieš a že s tým chceš niečo robiť.
Samo od seba sa to nezmení. Treba trénovať. Skús sa niekde prihlásiť ako dobrovoľník, kde sa pomáha ľuďom. Alebo k deťom niekde, možno sa pri nich skôr uvoľníš. Skús vyjsť zo seba a byť tu pre druhých.
Sebavedomie sa bude budovať postupne aj s vekom, úspechmi, bude sa meniť ako chápeš a vnímaš svet a ľudí...

Slobodna

Ľudia prosím vás nepíšte také dlhé príspevky, kto to má čítať?
Máš len 18, ešte ti chvíľu potrvá kým sa nájdeš. Ja by som ti radila psychológa, normálne bez hanby, určite by ti vedel pomôcť ako sa nájsť plus sa viac socializovať.