Ďalší smutný deň

Príspevok v téme: Ďalší smutný deň
Missi

Ako začať....sem tam tu napíšem, keď ma zaujme nejaký životný príbeh a dnes mám nejak tak nie veľmi dobrý deň, tak si myslím a čo môj príbeh.
Ide o to, že žiadny nie je. V poslednej dobe mám stavy, keď si myslím, že načo to všetko. Nebudem tu hovoriť o detstve a dospievaní, ktoré neboli najhoršie, ale spomínať na to nechcem. Všetko vystihuje jedno slovo...sama. A ani teraz sa nič nezmenilo.Keď sa ocitnem niekde na verejnosti, v meste, na zastávke. v obchode a tak podobne, mám pocit, že na mňa dolieha dav, najradšej by som utiekla.
Pred pár rokmi som stretla človeka, o ktorom som si myslela, že vyplní moju samotu, ďalší omyl.Ukradol mi roky mladosti, spôsobil veľa psychickej aj fyzickej bolesti a vymenil za mladšiu a krajšiu. Rady kamarátok boli...nemáš za čím ľutovať.Príde lepší.Ale neprišiel.Ok, nie som najkrajšia, ale videla som už aj väčšie špaty a nie sú samy.
Mám pár kamarátov, ktorých keď stretnem, poteším sa a prekecám s nimi tých pár minút, ale potom chvíľa pominie a ja sa vraciam sama domov a čakám ďalší deň, v ktorom sa znova nič nezmení......

sisikfu

Tak isto sa citim, medzi ludmi si pripadam stale rovnako sama a opustena ako ked som doma sama. Niekedy som mala plno znamych, kamaratok. A teraz nic... uz mi to zacina poriadne liest na psychiku :( a neviem si poradit

soffa

nezmeni sa a vies preco,?lebo ty sa najprv musis zmenit!trosku viac optimizmu do toho sveta.nesed doma,chod von,aj sama do fitka,na prechadzky stretnes fajn ludi.nelutuj sa.mysli pozitivne.vies preco aj spaty nie su same,lebo napriek tomu ze nie su pekne,aspon maju sebavedomie a mozno su aj zabavne.

zewa

Otazkou je, co teda vlastne chces? Nebyt sama? A co pre to robis?
Cakas na princa, co ta oslovi na zastavke? Chodis niekam? Kurz? Muzi sa celkom dobre balia na informatickych kurzoch, da sa tam chodit aj len za tymto ucelom :)

_meno

Ahoj Missi

No ja si myslim, ze smutna si z tvojho minuleho zivota. Buducnost je prekvapenie.

Matematicky je svet vytvarany ludmi a koordinovany Bohom. Svet sa nam prosto nedeje, svet si vytvarame.

Ak nieco chces, vytvor si. Davat druhym ludom alebo Bohu zodpovednost za svoj zivot, si myslim ze je len nasledok sklamania v zivote.

Myslim si, ze mas mnoho dobrych vlastnosti, akurat ze sa z nich tesis malo. Ono mnoho ludi svoje nedostatky riesi vztahmi s druhymi ludmi (citim sa sam smutny, hladam partnera ktory by ma naplnal pocitom spolupatricnosti).

A prave akoby tvoja pasivita voci svetu sposobuje, ze ked si na verejnych miestach, castokrat mas pocit, akoby ty si bola len sama (pozorujuca, bezvladna) a vsetci ludia tvoria svet ako sa im zachce .... Mas pocit, ze svet na teba "dolahol". Skryjeme sa pred vsetkymi ludmi a sme sami, vtedy si svet tvorime len sami :) Akoby si pred druhymi ludmi chcela byt ina, ako ked si sama .... Prestavas byt sama sebou a netesi ta tvoja pasivita.. Je to akoby si hrala divadlo pred druhymi ludmi a zase naopak hrala si na inu ked si sama. Chce to zjednotit tvoje JA ked si sama a ked si s ludmi.

Z osobnej skusenosti mozem napisat, ze vyriesenie starych problemov nezvladne stare myslenie (stare JA)...Osvedcil sa mi citat "urobte dnes nieco, za co Vam bude Vase BUDUCE JA vdacne". Jednoducho oddel seba v sucasnosti od svojho buduceho JA.

Ved ono je to lahke v principe, hladas vztah, to znamena ze chces byt otvorena voci druhemu cloveku a ocakavas pochopenie a podobnost. To je zrejme nieco, co v sucasnosti nerobis. Ak chces nieco, co si este nikdy nemala, musis spravit nieco, co si este nikdy nespravila.

Zmena ide ruka v ruke s adrenalinom. Vsetko nove v zivote je opustenie starych knovencii (je to zdvihnuta noha, ktora uz nestoji kde stala, ale zaroven este nedopadla kam ide... taky docasny priestor neistoty).

Treba sa odosobnit a ist do toho. Napis si dnes na papier splnitelnu ulohu pre zajtra, co by si rada robila. (ja nvm, rada by si sa s priatelom chodila prechadzat, sama si vyhliadni daku lokalitu a vezmi niekoho na prechadzku, alebo sa prejdi sama). Chces spoznavat novych ludi, napis si ze zajtra chces spoznat 1 noveho cloveka (cestou do prace napr., ked budes cakat u lekara, s cim tam prisli druhy ludia, ako sa citia, co robili, comu sa venuju, kde byvaju, ako sa volaju ... a spoznala si noveho cloveka).

Jednoducho predstav si seba ako objekt svojej zmeny a men svoje ja. Neber svoje sucasne JA tak vazne, zajtra budes zase ina :P

Rozpravaj o com chces, rob co chces...Daj svetu vediet co chces a aka si :)

Pekny zvysok tyzdna Ti prajem Missi a vela milych vztahov s novymi ludmi :o]