Vyskočená platnička?

Príspevok v téme: Vyskočená platnička?
lauranovak

Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať..3 dni mám bolesti v ľavej časti boku, skôr také pichavé. Ľavá noha mi dosť tŕpne,bolí, predné stehno taktiež. Mám dosť oslabené nohy a ťažko sa mi chodí. 2 dni dozadu ma boleli kríže a potom začalo pichanie v tom boku. Čítala som veľa článkov o vyskočenej platničke a myslím, že to sedí. Ďaľej, keď chodím necitím to ale akonáhle si sadnem na 5-10 minút a potom sa postavím, bolesť je strašná. Pichá ma to keď chodím a keď presuniem celú váhu na ľavú nohu. Týžden dozadu som bola trochu chorá tak mám ešte slabý kašel. Ďalšie- keď kašlem cítim bolesť v podbrušku. Pichavú bolesť. Neviem teda čakala som tieto 3 dni či mám ráno zájsť doktorke ale kam ma pošle ? Na neurológiu ? Kto má skúsenosti prosím dajte nejaké rady.
Ďakujem moc.

PetraN.

Nie, na pohotovosti by zrejme predpísali maximálne analgetiká, alebo spomínaný Voltaren.
Áno, to je úplne normálne. Pri uvedenom prípade sa ani neodporúča sedieť, príp. dlhodobo sedieť, chodiť, alebo ležať však áno. Je možné, že sa danú stav upraví aj sám a to do pár týždňov.

lauranovak

Ďakujem! Keby som išla večer na pohotovosť tam mi asi nepomôžu že ? Ale je normálne pri vyskočenej platničke že keď dlhšie chodím tak ma to postupne prestáva bolieť ale keď sedím a vstanem bolesť je strašná?
Ďakujem.

Durik

Môže to byť aj svalový spazmus. Ak by sa vyšetrením na MR potvrdil problém s platničkou, tak na to, aj na ostatné bolesti chrbtice je výborné cvičenie SM systém.
masaze-no.webnode.sk

PetraN.

Áno, popísané príznaky dokonale korešpondujú s vyskočenou platničkou, ale nie je vylúčený ani ischias.
Oba problémy majú spoločné, že sa nevylieči za 2 dni, ale liečba trvá min. 6 týždňov, ale aj 6 mesiacov.
Bolesť je vhodné liečiť analgetikami, alebo je vhodné nasadiť Voltaren.
Problém liečia neurológovia, ale zväčša je čakacia doba aj 2 mesiace.