Maju vobec zeny, ktore nie su 'dobyvane' pravo na lasku?

Príspevok v téme: Maju vobec zeny, ktore nie su 'dobyvane' pravo na lasku?
borovica

asi mi preskocilo, pretoze som nikdy take veci neriesili a mala som sa rada,,lenze teraz ma to nici, lebo nikomu za nic nestojim. nikto o mna nezaujem, absolutne nikto. Uz premyslam aj o buducnosti, ze si nemam s kym zalozit rodinu a mat deti, ktore chcem mat strasne.. a hrozne sa prestavam mat rada a stavam sa zakomplexovanou, pretoze asi kebyze som mudra a pekna tak by o mna zaujem bol,, ja fakt neviem... proste asi je chyba vo mne, len neviem co mam robit.. a aby bolo jasne, o mne nebol zaujem ani ked som bola stastna a bezstarostna,, cize tymto to nie je ..

preco proste ma nikto nedobyva? preco moje kamaratky su obletovane a trapia ich problemy ako koho si vybrat, kym ja nemam ani len jednu moznost?

uz sa aj venujem vela veciam, ako praca, skola, hobby, ,, ale aj tak pocitujem strasne prazdno a vzdy ked v noci zaspavam,tak aj hodinu preplacem, pretoze stale myslim nato ako pre nikoho nic neznamenam , vlastne nic mi nejak nedava zmysel, lebo sa citim hrozne nechcena, a bojim sa, ze zostarnem sama a nikdy nebudem milovana,, pretoze nie som,, a neviem co mam uz robit, dokonca sa zacinam citit menejcenne,, prosim poradte mi co mam robit? .. chcem byt ziadana a lubena, pretoze som plna lasky a nemam ju komu dat..

GoFruit

Presne tak. Vzdy, v kazdej situácii ma clovek ma vyber, na co sa zameria, ci na ten nedostatok, na to negativne a tym to zhorsuje alebo si najde nieco pozitivne a tym to zlepšuje. Kedze kam zameriavame pozornost, tam to rastie. Cim viac sa budes lutovat a utapat vo svojom ziali acitit sa skareda, tym viac horsich situacii si pritiahnes. Ale najhorsie na tom je, ze ak sa aj das dokopy zs niekym tak bude len odzrkadlovat to co je v tvojom vnutri a stastnou ta neurobi. Lebo stastnou mas urobiy najskor ty seba. Najskor mas byt ty stastna a potom ta budu robit ostatni šťastnou. Naopak to nefunguje a ak aj zo zaciatku tak nie nadlho. V anglictine je jedno krasne porekadlo: Until you make it, fake it. Kym sa to stane, sa tvar ze sa to uz stalo. Proste vyhladavaj na svojej situacii yo co sa ti paci co ti sposobuje dobre pocity a uzivaj si to naplno a az potom mozes ocakavat ze sa ti splni to co chces.

Ved preboha byt single je tak uzasne. Nikto ta nebuzeruje, nemusis sa nikomu prisposobovat, kontrolovat sa, tvarit sa pekne ked na to nemas naladunemusis po nikom ipratovat.. boze ved to je tak krasne moct si robit co len chces.

A posledna vec: ked nedavas lasku sama sebe, nikdy ta uplne nenaplni laska druheho. Nikdy nebudes uplne spokojna a šťastná.

millla

Mila Borovica,

ja som na tom pred par rokmi bola tiez tak, mala som kamosky co od 15-tich mali frajerov, a ja stale nikoho, mala som komplexy z takych somarin....
Potom okolo 20-tky sa mi konecne podarilo mat najprv jedneho potom druheho no s obidvoma som sa po mesiaci rozisla - bolo to onicom, chodila som s nimi, len aby som uz konecne niekoho mala...
Potom som chodila na vysku, tam som potom mala uz konecne aj plno kamosov nielen kamosiek. A potom sa to nejak konecne prelomilo. Zoznamovala som sa aj na pokeci. Poviem Ti za 5 rokov asi 30 stretnuti a nic ani z mojej strany ani z ich.... Az potom som si povedala ze uz kaslem nato, že si budem len tak pisat a uz sa ani len tak skoro nestretnem, lebo ma to uz dorazilo....
A co sa nestalo, zrazu mi napisal ten pravy, pisali sme si najprv asi mesiac mala som 24 rokov, ale to sme sa obaja smiali ako blazni, skratka sme si hned rozumeli potom sme sa stretli po 3 stretkach sme zacali spolu chodit. A sme spolu doteraz mame uz takmer 6 rocneho syna...
A kamoska co furt bola obletovana, tak je teraz sama a to uz mame po 30-tke. Neprajem jej to, ale akosi sa to tak otocilo....
Ked chces napis mi na mail, poradim Ti nejaku motivacnu literaturu. Nechcem tu robit reklamu....

Slobodna

čierna diera myslím, že niektorí ľudia, ktorí nemajú v sebe v rovnováhe dobro so zlom, majú toho partnera ako protiváhu k sebe. Ak chápeš.

ivana456

Necitala som vsetky prispevky, len zbezne tie aktualne.
Borovica, mozno by ti pomohlo povedat si, ze aj single zivot je fajn. A uvolnit sa. Mas svoj zivot, svoju pracu, kamaratky a konicky.
Ak ostanes sama - no a co? Je stale viac single. Mozes byt uzitocna aj inym ludom, nielen muzovi a detom.
Ak budes krcovita alebo depresivna, budes mat male sance. Alebo mozes byt uvolnena, usmievava, mila, kooperativna. Su tony motivacnej literatury, citaj.

GoFruit

Ked nemas rada sama seba, nikdy nenajdes niekoho kto ta bude naozaj milovat, to sa proste neda. najskor daj absolutnu lasku sama sebe, zlad sa so sebou a so svojou tuzbou a potom to pride rychlo. ALe ked sa budes sustredovat na nedostatok lasky, vztahu, krasy, tak toho budes dostavat stale viac a budes dostavat stale viac dokazov toho, co si myslis. Prvorada je laska k sebe. To je najdolezitejsie. Cenit si samu seba a najst vlastnu hodnotu, lebo ak by si aj nasla partnera a ty tu hodnotu v sebe nevidis, nebude ju vidiet ani on.

Fleur-de-lis

ja som príspevok od Meno tiež celkom nepochopila.
A tiež skôr nesúhlasím s tým, že ak ja ľúbim 2/10 tak tiež dostanem niekoho kto ľúbi takto. Tomu neverím.
Verím tomu, že je pre nás dobre, ak máme niekoho kto vie ľúbiť v tom čo mne veľmi nejde a naopak. Lebo tak sa v láske dá rásť a učiť. Aj keď začiatky sú možno vtedy ťažké, lebo sa nám zdá, že ten dotyčný nás neľúbi, ale to len väčšinou nevidíme hneď tú lásku.

Súhlasím s tým, že v živote na nás Boh nedopustí viac ako s Jeho pomocou dokážeme zvládnuť.

Problém je podľa mňa v tom, že často nerozumieme Jeho cestám (ako dieťa nerozumie, že injekcia aj keď bolí je niekedy nutná, aby bolo zdravé) a myslíme si, že nám nechce dobre, respektíve, že sa s nami hrá a podobne. Alebo kvôli rôznym sklamaniam v Neho prestaneme veriť.

Ale tak to sa netýka úplne tejto témy. Jedine ak zakladateľka má túžbu mať nádej v Bohu na tejto jej ceste, ktorá ju práve bolí ako tá injekcia...

cierna diera

tak toto mi vysvetli Meno lebo ja som celkom nepochopila ako to myslis. To akoze mi svojime tuzbami a ziadostami vysielame k Bohu signali a on nam zosiela potom takýchto ludi? Ako ze ja chcem pekneho dobrého ale ked ja taka niesom tak ani Boh mi takého nezosle ale opak toho? Ved to potom znie ako budhizmus alebo karma ze co do okolia vysielas tak to sa ti vrati?
Nemyslim ze to takto chodi v zivote lebo ak vidim niektore blbe zenske panovacne hysterky maju dobrych poslusnych muzov a naopak dobre zeny ziju s agresívnymi tyranmi. Takze poprosim este raz o vysvetlenie lebo som to cele nepochopila vôbec. Dakujem Meno

_meno

Ahoj borovica

Ja ti poradim pozorne citaj:

Hnev, strach, smutok, emocie co citis su sucastou dobra. Kazda dusa chce ZIT. Pokial dusa nezije dobre, generuje tieto pocity, aby si si vsimla ze "aha, nie som az taka stastna ako by som chcela". Negativne emocie su sucastou dobra, lebo nam ukazuju ze by sme mohli byt na lepsej ceste.
Kazdy clovek je autonomny system ktory Boh stvoril, preto sa treba pocuvat :)

Od narodenia až po smrť budeme dostávať tieto signály od nás. Prijať zlo, smútok, hnev, zármutok, nenávisť je prvý k prijatiu života. Akonáhle prijimeš svet a seba môžeš začať žiť. (Bez prijatia hnevu a nenávisti ktorá je v tomto svete, bude tvoja duša bojovať proti celému svetu a nikam sa nepohne, bude chcieť stále len páchať samovraždu).

Konkrétne, napr. tvoja duša hľadá lásku od muža. Ak zajtra sebe nedopraješ trochu lásky od dákeho muža, tvoja duša ťa pozajtra ráno bude budiť ešte horšími pocitmi. Lebo ju nepočúvaš, bude k tebe hovoriť hlasnejšie.

Mať rád druhých ľudí je nááádhera. Máš rada toho chlapa, ako toho, toho co si práve spoznala, ako aj toho máš rada na ktorého sa práve pozeráš a máš rada aj tých, ktorých si ešte ani nevidela.

Čo očakávaš je spätná väzba. Očakávanie je spojené s nedostatkom : teraz som naprd, potom budem dobrá. Boh je všade a všetko vidí. Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že Boh dáva len splniteľné úlohy.. Každá činnosti má určitú úroveň, napr. vieš šíriť a prijímať lásku napr. na 2/10. To znamená, že ti nezošle rozprávkového princa s láskou 8/10, kde on by mal pri tebe pocit že ho nemiluješ, že na neho kašleš, že mu nerozumieš... Prosto Boh ťa spojí s láskou 2/10, čo častokráť ľudia neprijímajú.

Lebo si myslia, že ja som lepší. "Ja sa nebudem zahadzovať s takým neohrabaným chmuľom". Vôbec nevidia že to je ich odraz...Skôr si myslia, že im dakto chce zle a to ich len Boh chce posunúť o kúsok ďalej ..

Boh oceňuje pripravených tým, že im dáva príležitosti.

Verím, že v sebe nosíš tak za 2 kilá lásky aj pre 4och, ako aj sama píšeš. Daj ju svetu :) Nepýtaj sa, či môžeš niekomu napísať cez net, nepýtaj sa, či môžeš nikoho pozvať dakam, nepýtaj sa, či sa môžeš prihovoriť dakomu, nepýtaj sa - Boh ti všetko dovolil odkedy si narodená. A navyše Boha teší, keď sme šťastní, veď preto nás aj stvoril.... Keby som to mohol nakresliť, tvoja duša by bola ako veľké srdce čo hľadá lásku, tvoje telo ako taký pomalší stroj a Boh zvrchu čaká kým sa rozhodneš že ideš po lásku aby ti mohol poukladať cestu a pomáhať ti po nej. Častokrát jediný nepriateľ človeka je on sám.

Byť "muž činu" nie je dominancia mužov, čin je prirodzený pre človeka. Ale ako píšeš, možno ti Boh chce lepšieho partnera pre vážnejší vzťah, preto tvoje súčasné okolie reaguje v kamarátskom duchu.

Ja osobne som najviac nahnevaný a sklamaný práve vo chvíli, keď za 5 minút všetko víde a akúrat sa potom zo seba smejem že zase som mal starosti a zase to všetko dobre dopadlo :D :D :D opakovanie je matka múdrosti pre tých čo sa nestihli naučiť na prvý krát ale nevadí nikdy nemá zatvorené :) Inak ja mám tiež 25, môžeme popísať ak chceš, kontakt mám v mene.

Daj si ráno dobré raňajky, dobré šaty, daj si za pohárik, pusti si dobrú hudbu, pokecaj so susedmi, užívaj dary života. Ľudia si rýchlo všimnú, že máš rada život a veľmi rýchlo ich okolo teba bude mnoho.

Veľa štastia, lásky a humoru ti prajem borovica :)