Krvná skupina

Príspevok v téme: Krvná skupina
ivana234

Dobrý deň, v priebehu par dni by som potrebovala zistiť svoju krvnu skupinu.Mám 16, takže darovat krv nemôžem ist, a u obvodného lekara v karte nie je.neviete kde by som to mohla najst? Myslite že by to mohlo byt uvedene v matkinej karte u gynekológa, pretože viem že sa to tam kedysi uvádzalo,no neviem či aj teraz.vopred ďakujem :-)

ojka

indy, aký má zmysel, že čo téma, tak iný nick? ;)
moc sme síce teda nepomohli, ale tak vidím, že to nevadí :)

ojka

týždeň? tak to mi príde neskutočne dlho.... kebyže to nevybavíš na počkanie, tak ja som po odberoch na preventívke čakala max. 3 dni. Ale tiež by ma inak zaujímalo, k čomu to teraz zrazu tak súrne potrebuješ :)

mušmuš

v mestach existuju laboratoria, kam sa posielaju vsetky tekutiny na rozbor - krv, moc, stolica a pod. tam chod a povedz, ze potrebujes zistit krvnu skupinu. odoberu ti krv a urobia ti to na pockanie. stoji to okolo 2 - 5 eur.

ivana234

Práveže ju nemám vôbec nikde, obvodný hovoril že nemá a trvá to ale týžden a to je dlho, potrebujem to skôr.Bola som aj u gynekológa sa spýtať či v maminej karte nebude záznam o mojej krvnej skupine.Že nie, že to iba ked ma mama rh+ a otec rh-.

ojka

nechápem, ako takú dôležitú informáciu nemáš uvedenú v zdravotnom zázname, to by chcelo čím skôr napraviť :) Najrozumnejšie a najspoľahlivejšie zistenie krvnej skupiny mi príde ísť na odber k obvodnému lekárovi, kľudne napr. v rámci preventívky. Tam máš výsledok tiež do pár dní ...
Alebooo však sa skús opýtať rodičov, tí by mali tiež vedieť predsa :)

Mexy

Keď to nenájdeš nikde, jediná možnosť je odber krvi a vyšetrenie. Alebo existujú aj testy na domáce použitie, nemám skúsenosť len som počula. Načo to tak súrne potrebuješ vlastne?