Faloš všade naokolo

Príspevok v téme: Faloš všade naokolo
NikA-28

Dobrý deň všetkým,
potrebujem sa hlavne vyrozprávať a nemám nikoho, komu by som to mohla povedať. Bude to dlhšie, ale prosím Vás aspoň niekoho o pomoc. Okrem priateľa nemám nikoho (nie je to kvôli tomu, že mi niečo zakazuje). Ja som nemala nikoho už od začiatku. Každú jednu kamarátku, ktorú som mala, som časom stratila, alebo skôr zistila ako ma ohovárajú a klamú. Budem mať ešte len 17 a som v 2. ročníku na gymnáziu, ale stále je všetko rovnaké a pritom som sa už veľakrát zmenila a správala sa už rôzne. Už na základnej ma každý ohováral a nenávidel. Ale to viem, že som sa správala hnusne a povýšenecky, no inak by to nebolo, ani keby som bola milá.

V prvom ročníku na strednej som si našla kamarátku, ktorá sa na mňa potom cez leto zo dňa na deň vykašľala, pretože som neutekala za ňou cez tretinu Slovenska, kde býva a ďalší deň do Maďarska.
Ja som bola veľmi naivná, ale uvedomila som si potom, ako zle som sa pri nej cítila. Stále sa mi smiala za to, ako vyzerám, stále si robila srandu zo mňa, že mám vyrážky (pri tom ich až tak veľa nemám) etc. A plus som sa kvôli nej prestala baviť s každým v triede, pretože ju nikto nemá rád a ona tiež neznáša každého, tak som začala aj ja...

Teraz sa spolu nebavíme a ohovára ma, kde príde. Ale nie je to jediné, čo ma trápi. Za ten čas sa mi veľmi znížilo sebavedomie a ani neviem, ako sa medzi ľuďmi v škole správať, necítim sa medzi nimi dobre, nie som vtipná, často trepnem hlúposť a podobne.

Priateľ aj môj tréner mi hovoria, že mi v škole len závidia a chceli by vyzerať ako ja (postavu nemám najhoršiu, venujem sa fitness, ale podľa mňa nie som nejaká krásna,ako mi hovoria oni dvaja) a preto ohovárajú. Mňa ale tie reči ničia a stále mám väčšiu nechuť tam byť.

Čo mám robiť, aby ma tak neohovárali? Chyba bola aj to, že som im povedala veľa o sebe a svojom vzťahu, ale to sa už skončilo. Aká je ešte vo mne chyba? Tam takmer každý každého ohovára, no mám pocit, že mňa všetci. Už neviem, čo mám robiť. Priateľ vraví, nech kašlem na nich, mňa to už ale ubíja. Prosím Vás o pomoc aspoň takto anonymne, dúfam, že sa nájde niekto, kto na to zareaguje.

Ďakujem

Lil123

Ahoj Nika :) Ja som takisto chodila na gympel a nerozumela si so spolužiakmi. Zaujala ma jedna tvoja správa, kde si písala o spolužiakoch zo strednej, že si majú do svojej hlavy strkať peniaze od rodičov, či ako to bolo. Aj tvoji spolužiaci z gympla boli takí rozmaznaní ako tí moji?

NikA-28

Jasnee, ja som si tak pozerala temy, ktore som zalozila a pravdupovediac na plno z toho, co tu je napisane som uz aj pozabudala :D a chcela som sem aspon napisat sko to je teraz, ze naozaj sa to da a ze je ovela lepsie sa tak netrapit :)))

marek1264861

Nika palec hore! dakujeme, ze si sa podelila so svojim pribehom s ostatnymi. moze byt niekomu inspiraciou a motivaciou. mas to v hlave teraz uz spravne popratane. zelam ti vsetko dobre do zivota. mas ho pevne v rukach! parada!..

NikA-28

No ano ono kym si v tom kolektive, tak je to aj tak take, ze sa ti to pripomina...lenze potom ako som prisla na vysoku a zistila ze ja som bola vlastne pocas strednej stale stale chora vkuse som kaslala stale nejake choroby boli a uplna nechut zo zivota a tak..a ked som dosla na vysoku vsetko zmizlo..a vtedy som si uvedomila ze uz nikdy viac sa nenecham takto ovplyvnit a znicit si zdravie len kvoli uboziakom...a teraz uz hocico aj ked na vysokej sa tiez najdu taki ludia alebo v praci atd, akurat im zvysoka kaslem na tie ich hlavy :) nech si hovoria co chcu, ked nemaju na praci nic lepsie ;)

Riia

Mna by zaujimalo, autorka temy, co ti vlastne pomohlo zmenit to a nevnimat to negativne, cim na teba vplyvalo okolie? Ja mam nieco podobne v okoli, a tiez si stale vravim, ze to nebudem riesit, no aj tak ma to vzdy dostane.. Ako ludia dokazu zavidiet a byt neprajni, zlomyselni.. ked ja im nic zle nerobim/neprajem - neriesim ich zivoty a nikdy som im nic ani nespravila.. Trocha tazsie sa s tym vyrovnavam.

NikA-28

Joooooj hej to aj ja si myslim, sama pretvarka a kraviny dozvuky a neviem co :D zbytocne vyhodena kopa penazi podla mna