Problém s orgazmom u muža

Príspevok v téme: Problém s orgazmom u muža
Ďulo

Dobrý deň. Chcel by som poprosiť o radu. Mám 26 rokov a pri sexe s priateľkou mám problém dosiahnuť orgazmus. Pokiaľ som aktívny ja, môžme sexovať hodiny a nič. Orgazmus dosiahnem len ak je aktívna ona a ja sa celou mysľou na to sústredím a aj to nie vždy sa podarí. Mne osobne to nevadí, sex si užívam aj tak no priateľke áno a dáva si to za vinu. Vo väčšine článkov som sa dočítal že je to spôsobené hanblivosťou alebo stresom no u mňa to tak nie je. Dá sa mi nejako pomôcť? Ďakujem za radu

skorosenior

Samozrejme tam máš ísť (najlepšie aj s partnerkou). To že sa hanbíš je absolútny nezmysel. Ak by si dostal srdcový záchvat, rakovinu alebo mozgovú porážku tiež sa budeš hanbiť ísť k lekárovi pretože v tomto veku to nie je bežné? Ako doktor ti hovorím to posledné za čo by sa človek mal hanbiť je návšteva odborníka, naopak ak sa nejaké problémy hlásia čím prv sa podchytia tým ľahšia terapia. Urológ nie som ale len tak od boku by som typoval buď hormonálne problémy alebo ten psychický blok. To druhé by si asi nemal mať s inou ženou (tým neradím to testovať) máš nejaké recentné skúsenosti? Fimózu si nemal? Ľudia ktorí majú z orgazmom problémy (obe pohlavia) ho často lepšie dosahujú s natiahnutými nohami. Pokiaľ to aj u Teba funguje takto lepšie urológ sa ti pozrie na prostatu (cysty) a testosterón, nájde príčinu, neobávaj sa. Ak sa zostaneš zhrýzať doma tak si budeš môcť sám ďakovať za všetko čo Ťa stretne.

Ďulo

V tom problém určite nie je. Ona "rozťahaná" nie je a ja som pár cm nad priemer. V tom je všetko v poriadku. Skôr si myslím že ho mám menej citlivého alebo mám nejaký blok ktorý si ani neuvedomujem. Myslíte si že je to dôvod na návštevu urológa? Mám z toho dosť blbý pocit keďže vo svojom veku majú muži skôr opačný problém. Celkovo by som sa asi hanbil tam ísť no priateľka to odomňa vyžaduje lebo si to dáva za vinu.

skorosenior

Problém ktorý popisuješ nastáva skôr vo vyššom veku kedy partnerka je už trochu "rozťahanejšia" a aj hladina testosterónu klesá takže naše libido menšie. Dosť starších mužov sa napr. pri misionárovi neurobí. Ty by si vo svojom veku taký problém mať nemal, možno si trochu menší a ona trochu väčšia ale stejne tvoje vzrušenie by to malo hladko preklenúť. Existujú polohy kedy je to podstatne lepšie, napr. na boku odzadu ak je k Tebe kolmejšie alebo tak že partnerka leží na chrbte, ty si na boku šikmo pod jednou jej nohou druhú máš medzi svojimi a pod. Najlepšie ťa ale zovrie ak je hore.
Inak nechal by som si odobrať krv na testosterón. Ešte mám otázku či máte sex s kondómom. Ten síce +- vadí každému ale je určitá skupina mužov ktorým to s ním skoro alebo aj úplne nefunguje.