Som chalan mal som 15 budem este rast?

Príspevok v téme: Som chalan mal som 15 budem este rast?
chcemrast

Caute. Pred 2 týždňami som mal 15. Ale mám taký problém. Pol roka uz akosi akoby som narástol. Ale ja neviem ci nerastiem. Ma napadlo ze co ak uz nebudemrast? A odmeral som sa pri stene ze pokiaľ siaham. A o týždeň som sa odmeral a tak isto! Ale zas za týždeň predsa toľko nenarastiem. Zaujima ma ci to nemôže tak byť ze teraz sa mi trošku spomalil rast no o rok napríklad pride znovu to obdobie ze veľa narastiem? Chcem mať aspoň 180! Mama ma 167 a otec 173. Mám sancu dať 180? Teraz mám asi 176/177 cm.

0vecka

ako vies ze polroka nerasties? meral si sa? ak nie odmeraj sa hend tearz a poctivo... naj bude ked ti pritom niekto pomoze a potom sa odmeraj o pol roka znova....

LMarika

Ked sa tak rozpamatam na pubertu, tak chalani prave vo veku medzi 16 az 18 rokov najrychlejsie rastli, zatial, co dievcata uz v tom veku nerastli. Dokonca aj spoluziak, ktory bol v 14-tich najvyssi z triedy, mal v 18-tich najmenej o 15 centimetrov viac ako v 14-tich. Ak vychadzame z teorie, ze by si patril do kategorie "vacsina" tak v tom pripade urcite este porasties. Povazujem za velmi malo pravdepodobne, ze by sa tak nestalo. Dalej medzi ludmi mne vekovo primeranymi a mladsimi pozorujem, ze vo vacsine pripadov su deti vyssie ako ich rodicia. Mas zbytocne obavy.