Co si myslite vylucenie mlieka a syr z jedalnicka

Fleur-de-lis

a mlieko prispieva aj k zápalom v tele, čo samozrejme môže viesť k zápalom na pokožke.

Článkov je veľa, napr. www.acneeinstein.com

treba vyskúšať

A ak už mlieko tak najlepšie je kozí nepasterizovaný kefír alebo jogurt.

Fleur-de-lis

pokiaľ ja viem, tak problém s akné a mliekom je
-v laktóze, ak ti ju zle trávi (všetko čo zle trávi prispieva k zhoršeniu zápalov a podobne),
-dvíha inzulín (viac inzulínu, viac mužských hormónov, vyššia produkcia mazu, upchatie pórov - výborné podmienky pre baktérie...
-vďaka hormónu IGF-1 - tiež zvyšuje produkciu mazu

Mlieko nie je u každého príčinou akné. U niekoho vôbec a u niekoho je jedným z problémov. Príčinou sú vlastne asi vždy gény, ktoré nás robia citlivejšími voči určitým výkyvom v organizme.
Mne pomohlo vylúčiť mlieko. Neporovnateľne menej sa mi leskne pleť, vlastne skoro vôbec a mám aj menej upchatých pórov. Akné sa mi ale stále robilo, až po vylúčení obilnín, cukrov a rastlinných olejov sa pleť vyčistila.

5.5 elsa

red ja miečne výrobky nekonzumujem vôbec maximálne syry a to veľmi zriedka ale je to vidieť lámu sa mi nechty asi aj zo zubami to má čo spoločné je dobré aspoň nejaké mliečne výrobky jesť tiež ich,ale nemusím ......

odpovedam

vela ludi si myli stravu s liecbou. strava nelieci, iba MOZE v niektorych pripadoch podporovat. Ak sa ti robia vyrazky, akne, tak to je zapal mazovych zliaz. Ziadna studia nepotvrdila, ze mlieko zahlienuje, ak je toto dovodom tvojho vylucenia mlieka. Prichadzas tak o cenne a vyborne vstrebavatelne proteiny, rastlinne sa vstrebavaju velmi, velmi tazko. U takej soji je to len 10%. Ak mas zlu plet, tak si daj vysetrit hormonalny profil, skryte zapaly v tele a pouvazuj nad svojou hygienou - ci napr. netukas do klavesnice a potom si nechodis rukou po tvari, ci nedavas neumyte prsty do kremu a pod.