Nespavosť, prosím pomôžte, lieky?

Príspevok v téme: Nespavosť, prosím pomôžte, lieky?
Martin64

Dlhé roky trpím chronickou nespavosťou. Skúšal som všetky možné výživové doplnky, od melatonínu, benosenu až po valeriánu. Nič nepomáha. Horšie obdobia sa striedajú s lepšími. Rozhodol som sa konať. Obvolal som všetky možné spánkové laboratóriá. Všade riešia apnoe, chrápanie a problémy s dýchaním. Nevedia zaručiť, či pomôžu s nespavosťou. Sú 2 riešenia: Nechať to tak alebo osloviť psychiatra, ktorý mi predpíše lieky. Moja neurologička mi predpísala Stillnox a Gerodorm, ktoré absolútne nezabrali. Bolo mi po nich ešte horšie a nespal som ani to, čo bez nich. Ďalej ma prenechala už len psychiatrovi, ktorý predpisuje iné lieky ako hypnotiká. Chcem sa teda spýtať tých, čo s tým majú skúsenosti, pomohli Vám lieky na spanie? Ja som o tom veľa čítal a vraj celý problém len prehĺbia. Ich vedľajším účinkom je práve nespavosť. Nemá význam potom problém ešte zhoršiť liekmi. Naozaj ani lieky nepomôžu?
Slabý spánok má tiež svoje vedľajšie účinky, telo trpí, nemôže sa mi rokmi stať niečo vážne?

yris

v poslednom obdobi mam tiez trochu problem so spankom, mam pocit, ze to suvisi nejako so vztahmi /aj/..neviem ci si sam, alebo zenaty, ci si stastny ako zijes, ci ta bavi robota, alebo nebavi, to vsetko sa myslim odzrkadli na spanku..s pribudajucim vekom sa tiez vraj spanok zhorsuje. ale netreba to brat ako pravidlo.
dolezite je vraj pred spanim, ako uz lezis, skludnit dychanie, aspon 20 krat hlboky nadych a hlboky vydych, pretoze v spanku sa dychanie spomaluje, je to taka predpriprava, tiez treba obmedzit kofein, aspon 8 hodin pred spanim posledna kava - ked ma ozaj seriozne problemy, pivo zabera isto, a uz trosku chapem, preco ho muzi tak radi maju a prave na noc..ale zase davat si ho kazdy vecer neviem neviem..a tiez by som skusila akupunkturu, verim takymto veciam, a je to urcite lepsie ako pchat do seba chemiu.
moj otec ma dlhe roky problemy s nespavostou a ver tomu, ze jedine co si zelam, aby prestal tie lieky uzivat, ale ono to uz po tolkych rokoch vraj nejde a myslim, ze ani on nie je natolko silny, aby s tym sekol, bohuzial tieto lieky sposobuju zavislost, su to hypnotika..takze ziadna sranda ozaj, clovek si zvykne na spanok z liekov a potom sa len prehlbi strach spania bez nich, takze by som ozaj popremyslala, ci to stoji za to..
dalsia alternativa je hypnoza, urcite najdes centra kde to praktikuju a ak mas ozaj seriozny zaujem o nejaku alternativu a nie lieky, najde istotne.
skus.

Ondrej_333

Skúšal si zvýšiť fyzickú aktivitu na konci dňa? Zabehaj si, alebo dlhšia prechádzka. Daj si raz do týždňa saunu+masáž. Pred spaním radšej pohár vína, alebo piva na uvolnenie - miesto liekov.

Ina9

skúsila by som na tvojom mieste hudbu na spanie www.youtube.com, nájdi si tam niečo, čo na teba pôsobí príjemne...ono to znie možno neuveriteľne, ale keď neviem zaspať, tak mi to vždy pomôže, avšak ja netrpím nespavosťou

fitMonka

Mozno by stalo za to skusit AC11
pozri na energiabhip.sk
,,AC-11® stimuluje produkciu esenciálnych aminokyselín v čreve, najmä tryptofán, ktorý má významný vplyv na duševné zdravie. Tryptofán je potrebný prekurzor serotonínu, čo je hormón, ktorý je tiež známy ako "hormón dobrej nálady". Tento hormón pomáha zlepšiť náladu a podporiť normálne spánkové cykly. Pravidelní užívatelia AC-11® v poslednom desaťročí hlásia výrazný nárast energie a lepší celkový zdravotný stav. Čiastočne aj vďaka zlepšeniu kvality ich spánku. S AC-11® sa budete prebúdzať svieži a oddýchnutí."

karolinka122

skusil si si uz prelozit postel na ine miesto? vyskusaj na par dni, prv ako lieky, mozno spis na geopatogennej zone. Ci sa ti nemoze stat nieco vazne? No sam vidis, ze si vycerpany, co moze viest k depresiam a psychickym porucham.