Babenky, poradte mi prosim

Príspevok v téme: Babenky, poradte mi prosim
neskusena

Chcela by som zacat pouzivat tampony.Nieco som si uz nastudovala na strankach, ktore sa tomu venuju, ako sa zavadza atd. ale mam este otazky na ktore som nenasla odpovede. Budem povdacna, ak sa najde niektora, ktora mi poradi :)
1, aka znacka je najlepsia, ktoru mate odskusanu a ste s nou spokojne. V drogerke som ich videla asi pat druhov a neviem sa rozhodnu pre ktoru/ libresse, ob, kotex, tampax, bella.. /
2, ako zistim, ze mi uz treba tampon vymenit. Je to nejak citit, ze uz je nasiaknuty ci ako? Proste viem, ze ocami, ale ked idem na wecko a neviem, ci uz brat so sebou aj novy tampon alebo este nie. Ci to robite tak, ze automaticky beriete na wecko aj rezervny tampon?
3, do coho balite pouzite tampony? Alebo ich hadzate len tak do kosa?
Dakujem vopred :)

marhhh

ja používam Kotex a tie sú velmi dobré, s tampaxom mám zle skusenosti vkuse sa to rozpadlo nedržalo pokope.. a na noc určite budík lebo prvé sni ak máš silnejšiu mens. lebo 8 hodín mat tampon, no pretečieš určite ak máš silnu a skus ob tie na noc ale nenechávala by som si ho od rána do večera. a zo začiatku ked nevieš kedy vybrat tak chodievaj na wc každé 3 hod. a skus vybrat a uvidíš či je nasiaknutý alebo nie je a potom už budeš vedieť či možeš ho nechaj kus dlhšie alebo kratšie

hm..

mne najviac vyhovuju Kotex..OB sa strasne zle odbaluju :D a normalne to zabal do toaletneho papiera..naco noviny preboha?

neskusena

Takze balit do novin? A ked idem v praci vymenit tak si mam noviny brat so sebou to bude vidiet nie?
A jasne ze budem menit len neviem ze ako zistit ze uz preteka ked napr. sedim alebo som niekde vonku tak ako to zistim pokial niesom na wecku?
Doma budem len vlozky ale na noc aspon v tu prvu noc asi tiez tampon lebo ja vzdy v prvu noc preteciem najma ked pocas spanku sa otocim na bok tak to tecie zboka a potom je spinava aj postelna bielizen takze na noc chcem tiez zacat davat tampon ale neviem ze ked idem spat napr. o desiatej a spim do tej siestej pol siedmej tak nebude vadit ze ho budem mat tak dlho alebo si natocit budik?
A radite ob alebo tampax a co tie ine znacky nema nikto skusenost tie niesu az tak dobre napr. Kotex?
Kalistek neviem ani kde sa da kupit a asi by som ho nevedela pouzivat takze zatial len tampony.

Katulienka15

mne sa osvedčili tampax s aplikatorom, tak si ich zavedies aj dostatočne hlboko a nemusiš pchať prsty, je to aj hygienickejšie. prve dni menzesu, ked je silny, menim asi kazde dve hodiny, potom kazde 3, nie je dobre to mat v sebe dlho.

MarilynMonro

Ja to balím do toaletného papiera a potom hodím do koša, ale čítala som, že ešte lepšie sú menštruačné kalíšky, čo sa týka zdravotnej stránky lebo tampóny vysušujú sliznicu a hrozí ti syndróm tox. šoku. Ináč používam ob rôzne veľkosti podľa intenzity krvácania a meniť podľa potreby, prídeš na to sama, ale určite nenechať dlhšie ako štyri hod. aj keď nie je ešte treba vymeniť.

Deria

Do coho ich zabalis je jedno, hlavne, ze ich zabalis. Prakticke su male sacky, napr aj take, co su pre psie extrementy, tie mozes mat stale pri sebe. Lebo nic nie je nechutnejsie, ako ked sa niekde povaluju, aj ked v kosi, krvave tampony, nehovoriac o vlozkach.

Shayleen

naj znacka je otazna kazda z nas je ina a kazda z nas ma ine skusenosti a poziadavky. ja pouzivam bud ob alebo znacku dm cize clever a aj ked je "obycajna" je ale velmi dobra a s clever tamponmi som viacej spokojna nez s ob. a kedy menit to zalezi tiez podla toho aky silny mas menzes, napr ja si ich menim kazde 2-3 h a to aj zo zdravotnych a hygienickych dovodov...ale po case si nato prides aj sama :)

xem

presne tak nenehat cely den je doporucene menit kazde 4 hod mozu sa tam tvorit po urcitej dobe hlavne v prve dni ked je krvacanie silnejsie rychlejsie toxické latky myslim e je to aj v pribalovom letaciku napisane ze hrozi toxicky sok .. ale nad tym nedumaj men to podla potreby a hlavne nemaj celý deň jeden ..