Chlapi, co by ste robili na mojom mieste?

Príspevok v téme: Chlapi, co by ste robili na mojom mieste?
/Michal/

Nazdar chalani nech mate akokolvek rokov prosim vas o radu.
Potrebujem radu do zivota lebo uz neviem ako konat.
Koncom leta som spoznal jednu peknu, milu, slusnu, sympaticku zienku. Obaja mame nieco pred tridsat. Problemy robi moja mama a trosku aj otec. Ale najviac mama. Stale riesi minulost jej rodicov. Hovori o tom co jej rodicia kedysi stvarali. Obaja pili, boli v ich domacnosti casto hadky, bitky, pitky, policia tam chodila ako na klavir, vraj skoro kazdy treti den. Otec je trochu nervak to som ho mal uz moznost vidiet v stave zlosti a matka sa od nich odstahovala lebo sa rozviedli, ale chodi tiez na navstevy k nim. Teraz uz nemaju problemy s alkoholom lebo obaja maju zdravotne problemy a maju aj svoj vek.
Tu ich minulost mi rodicia hadzu na oci ale najma mama. Pritom to dievca vobec nepije, ani nefajci, je rozumna, mila, stara sa o seba, dba na zdravy zivotny styl a nevidim zeby slapala v stopach svojich rodicov. Pred mamou ju obhajujem ako sa da, ze nehrozi aby viedla taky zivot ako oni. Dokonca mne kolkokrat radi v niektorych veciach, problemoch, chodi so mnou nakupovat, este aj ked som chory tak ide so mnou k lekarovi. Ale mojej mame to nestaci, stale riesi len jej rodicov aki boli a ze nic dobre z tej rodiny nemoze byt. Ze ona bude to iste co jej matka a otec lebo je ich. Ma aj sestru a ta uz s nimi nebyva je vydata. Vedie pokial viem lebo som sa s nou uz tiez stretol normalny zivot. Je tiez trosku nervacka kto nieje v dnesnej dobe vsak?
Cize ked to mam zhrnut, najvacsiu burku v pohari robi moja mama a niekedy do toho zapoji aj otca svojimi recami ho zmobilizuje.
Co by ste chalani robili na mojom mieste? Mam pocuvat mamu aj ked s nou vobec nesuhlasim alebo mam ist za hlasom svojho srdca a kaslat nato co si rodicia o jej rodine myslia? Ved vidim, ze to dievca je ine a chce viest iny zivot ako jej rodicia. Rad by som si svojej presadil ale mama sa mi vyhraza ze mi neda ziaden majetok ak s nou neskoncim a ze mi neprispeje na spolocne byvanie. Ved ja nebudem chodit s jej otcom a matkou tak preco ta nenavist? Maju pravo rodicia zasahovat do vztahov svojich deti? Mam brata starsieho. Ten ma za priatelku dievca z kvazi dobrej rodiny, otec podnikatel, matka bankova uradnicka tak ano s takym vztahom suhlasili. Ale mne brania. Citim sa ako somar z nejakeho debilneho romanu.Na vlastne byvanie este nemam nasporene a mam len vlastne auto. Nechcem sa este zenit ale matka ma uz len proti spolocnemu randeniu narazky. Stale ked idem za nou, tak len stekne ze zas ides za tou pijatkou. Budem rad, ak by ste mi dali nejake rady ako dalej lebo uz nemam sil sa s nou stale hadat a dokazovat opak jej tvrdeni.
Dakujem za precitanie a rady.

iaanko

Ahoj Mišo,
dlhý text si napísal :) Nebudeš tvrdá povaha, lebo inak by si sa zariadil bez rodičov nech si hovoria a myslia čokolvek. Napísal si veľmi dobre ty s ňou budeš žiť nie tvoja mama a s ňou nie s jej mamou/otcom. I keď je pravda ak by došlo na svadbu berieš si aj jej rodinu. Dôležité je, že si veci urovnali medzi sebou a aké sú teraz, čo bolo bolo... Naopak je kopec prípadov ako sa dobré vzťahy rozpadli a ukázalo v nich zhnité vnútro, bitky, nevera, alkalkoholizmus , psycho terror, ťažké povahy odkryté po nejakom čase... Takže zásadne nelámal by som palicu byť tvoja mama. Neviem ako dlho spolu chodíte, ale keď vravíš od konca leta, tak asi krátko :) Určite si teraz nenechajte pokaziť najkrajší začiatok vášho vzťahu. Ja by som proste chodil ďalej s ňou nech sa deje čo dá deje a ste spolu šťastní. Uvidíš ako to pôjde ďalej, ona je to najdôležitejšie čo rozhoduje o miere rizika, ktoré podstúpiš a to je jedno či je to spor s tvojou mamou alebo čokoľvek čo budúcnosť prinesie. Isté je ak by si poslúchol mamu a rozišiel sa s ňou, nevyrovnal by si dá s tým, a už nikdy nezabil myšlienky "čo by bolo keby bolo" Prenasledovali by ťa to.

Pozor ak je toho svedkom tvoja priateľka čo si opísal, teda tvoja mama ju takto hneď odsúdila, neprospeje ti to u nej. Nemôžeš ju nechať na pochybách, že sa nevieš rozhodnúť pre nu / maminu radu. Si chlap a chlap musí byť nezávislý.

Ak si šťastný, buďte spolu a nechaj mame ju spoznať ako si ju opísal. Veľa šťastia :)