Uhryznutie psom, žiadajú od nás veľké peniaze

Príspevok v téme: Uhryznutie psom, žiadajú od nás veľké peniaze
Pes12

Dobrý večer, chcem sa spýtať. Cca pred troma týždňami bol išiel otec psa zaniesť k rodine. (pretože sme presťahovaní v byte,jeho išiel zaniesť do domu, kde ho zavrel a nebol doma nik.) Asi o cca 2 hodiny pes vyskočil z otvoreného okna (prvý x) Sadol si do vnútra do bytovky pred naše dvere a čakal. Bolo to tak , že išiel prvý pán - pes neurobil nič . Išla pani ktorú bohužial pes pohrýzol. Pani išla k doktorovi na infekčné (povedala nám že už má prečerpanú dovolenku , že to bude asi problém) . My sme samozrejme išli pre papier k veterinárovi že je pes zdravý pravidelne očkovaný (to veterinár i potvrdil) na všetky papiere, ktoré sme jej postupne dali. Po druhom papieri nám napísala sms , že je to v poriadku , že pre ďalší papier ani nemusíme ísť . No my sme pre istotu išli a papier sme jej dali tak či tak. Pes ju iba kusol a pustil (nemala žiadne tržné alebo hlboké rany) mala len malú modrinku a otlačený zub. Ukázať to nechcela vraj "to má prelepené,, no nevadí. Mama sa medzi tým pýtala dotyčnej či chce odškodné za ryfle , či ich má roztrhané atď. Povedala že nie! že , žiadne odškodné nechce , pretože ryfle nemá roztrhané ! Bolo "ticho,, asi 2 týždne . Po dvoch týždňoch napísala sms - Vraj by to chcela celé doriešiť a dohodnúť sa. Spatne jej volala na to mama a povedala o čo sa jedná či o to že si máme prísť pre knižku (kedže sme jej ju dali) povedala áno a ešte sa chcem dohodnúť, mama povedala že sa staví ( do toho nám prišla návšteva) a tak sa jej rozhodol otec zavolať a povedal jej že neprídeme a že nech povie na rovinu čo chce , či sú to peniaze . Povedala že áno - že chce 100€ (za 3 dni čo nebola v práci , čo behala po doktoroch , jednoducho že to chce preplatiť )
PRETO SA CHCEM SPÝTAŤ - Keď niekto ide k lekárovi na infekčné alebo obvodnému atď je tam maximálne 2 hodiny hore dole . Nebola marod "len sa bála,, aj napriek tomu že bol pes očkovaný atď . Sme schopní jej zaplatiť to , koľko bola u lekára + stým , koľko má na hodinu . No bohužial jej manžel nám povedal že sa nemáme starať kde ona pracuje , koľko bola , že chcú to preplatiť a basta proste vyžadujú 100€ , povedali sme , že to chceme riešiť cez políciu , no oni sa začali "vyhrážať,, vraj budeme platiť 400€ za súdne trovy atď. Idú to podať . CHCEM SA SPÝTAŤ , ČO Z TOHO MOŽEME MAŤ, ALEBO KOĽKO BUDEME PLATIŤ , KEĎ TO POJDE CEZ POLÍCIU ATĎ (mimochodom sme sa ospravedlnili a mrzí nás to, bola to naša chyba)
VOPRED ĎAKUJEM ! za odpovede

cinderpan

co ste na hlavu tak mna dokuse pes boli neyodpovednosti majitela y coho plznie neschopnost pracovat,pszchzcka ujma a najme bolest takye vypytat si 100 EUR Je eaj malo spakatenci

miki24

ale hlúposti tu niektorí píšu stáť sa môže všeličo. psíky sa aj tratia a tak stáť sa to môže, aj keď by sa nemalo. každopádne do budúcnosti ponaučenie, nech akokoľvek druhá strana tlačí tak to treba ohlásiť zakaždým, lebo ľudia sú ... a nikto nikdy nevie, čo môže z čoho výjsť. radšej nech je to riešené hneď ako po čase, kde je niečo ťažké už dokazovať. navyše nevie nikto nikdy, že čo druhá strana chystá poza bučky. ľudia niekedy hovoria jedno a konajú pre vlastný prospech druhé bohužiaľ.

lalalele

ty si zodpovedna za vychovu a spravanie svojho zvierata, a ani sa necudujem ze pani chce nieco preplacat, aj ked to mohla zacat riesit skor a urcite inou cestou...,aj ked je to mozno pre teba len dobre, ze to riesi "z kuchyne" no tymto sposobom nikdy nevies co z nej vystane o mesiac. ty by si sa tiez mala poradit s niekym odborne znalym a nie na fore... koli majitelom ako ty sa ludia boja v parkoch psov a nezmyselne odsudzuju psickarov dokonca niektore plemena,.,.predstav si situaciu, ze by sa to stalo tebe, ako by si reagovala?? prosim ta nabuduce zvaz kupu rybiciek, skrecka, morskeho prasiatka alebo obdobneho domaceho milacika namiesto zvierata ktore pri nezvladnuti moze ublizit.

Slniecko24

Cez policiu to ide nasledovne: pani musi ist k lekarovi a dat si ranu "obodovat", pricom jeden bod ma urcitu financnu hodnotu (napriklad 10 eur, nepamatam si to presne). Ak by sa nahodou stalo, ze sa Vam zda bodove ohodnotenie neprimerane, mozete si vyziadat hodnotenie druheho, nezainteresovaneho lekara (ak by sa pani nahodou dohodla so svojim obvodnym a podobne). Znama mala podobny problem, ale ranu mala pohryznutu skaredo, tak si ju aj nafotila. Ak ale zranenie nebolo tak vazne, na policiu to podat moze a podla miery zranenia bude na zaklade bodoveho ohodnotenia Vam bude udelena financna pokuta, ktora moze ale aj nemusi byt vacsia ako 100 e. V kazdom pripade ide o velku vypocitavost zo strany poskodenej, ja by som sa skor pozrela na to ci neexistuje nejaka premlcacia doba a skor by som sa chytila toho, ze to neohlasila vcas aj ked z vasej strany bol zaujem a riesi to s odstupom, ako dokaz mozete pouzit smsky.

Hrac

Zo zatvoreneho domu vyskocil pes cez okno a presiel az do vnutra nejakej bytovky, kde uhryzol zenu? Presne kvoli psíckarom ako si ty nas ludia nemaju radi s nasimi psami. Ona musela 3 dni behat po doktoroch a ty jej nedas ani 100E. Moja mama ma z podobnej prihody z minulosti panicky strach z psov a trvalo jej par rokov pokial si zvykla aspon na mojho psika a aj tak ostatnym neveri a boji sa.

soffa

zaplatte to a budete mat pokoj.sto eur nie je az tak vela(pre niekoho je)ale len vy ste zodpovedny za konanie psa.je jedno ci ju uhryzol len tak,alebo trochu viac.ja sama som psickar,ale oni vam mozu fakt narobit skody.nahlasia vas na obvodny urad,ci platite dan za psa,moze prist mestska policia a kovie kto este.aj hygienu na vas moze zavolat.ludia su svine,ona chce z toho vytazit co najviac.preto radsej zaplatde.a nehovorim o tom,ze vam moze aj psa otravit.

mobilll

no je to cele napisane velmi nesuvisle, ale tak - zaver je ten, ze pani chce 100 eur. mozno vydiera, ale tak ci tak - pes ju pohryzol, chyba je vasa, lebo ste ho dostatocne nezabezpecili. ja by som sa v ziadnom pripade nedohadovala a neriesila to cez policiu, dala by som jej 100 eur a bolo by po parade. ale dala by som si to podpisat. najlepsie sa poradit s pravnikom ako to skoncipovat - aby tam bolo potvrdene, ze ste ju odskodnili a ziadne dalsie odskodnenie uz nebude pozadovat. 100 eur vam nestoji za tieto nervy. niekto ju zrejme naviedol aby odrazu pozadovala peniaze, ale na tom predsa vobec nezalezi. ide o tie nervy, ktore by vas toto vsetko stalo. mozete si o nej pomysliet svoje, ale date 100 eur a budete mat pokoj.

hanka9

§7- Priestupky.
(1) Priestupku sa dopustí držiteľ
psa, ak
a) neoznámi obci, v ktorej pes je evidovaný alebo má byť evidovaný, každú zmenu skutoč ností a údajov,
ktoré sa zapisujú do evidencie, do 30 dní od ich zmeny,
b) neprihlási psa do evidencie,
c) umožní, aby psa viedla osoba, ktorá nespĺňa podmienky ustanovené v § 4 ods. 1 a 2,
d) neohlási, že pes pohrýzo človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v krajnej núdzi alebo v nutnej obrane, 5)
e) neoznámi odcudzenie, zničenie alebo stratu známky,
f) nezabráni voľnému pohybu psa okrem priestorov na to určených.
(2) Priestupku sa dopustí ten, kto vedie psa, ak
a) neohlási svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu a meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu
držiteľ a psa osobe, ktorú pes pohrýzol,
b) nezabráni útoku psa na človeka alebo zviera alebo nezabráni inému spôsobu ich ohrozovania psom,
c) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil
v krajnej núdzi alebo v nutnej obrane, 5)
d) nepreukáže známkou totožnosť psa,
e) nerešpektuje zákaz vstupu so psom alebo zákaz voľného pohybu psa,
f) neodstráni bezprostredne výkaly, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo.
(3) Za priestupok pod ľa odseku 1 a odseku 2 písm. a) až c) možno uložiť
pokutu do 165 eur a za priestupok pod ľ
a odseku 2 písm. d) až f) možno uložiť
pokutu do 165 eur.
(4) Priestupky podľa tohto zákona prejednáva obec a v blokovom konaní obecná polícia a orgán
Policajného zboru.
(5) Na priestupky a ich prejednávanie sa vzťahuje všeobecný predpis o priestupkoch.