Nútenie do práce ktorá mi je hobby

Príspevok v téme: Nútenie do práce ktorá mi je hobby
thajko

Ahojte,

Už zopár krát som tu písal a chcel by som sa s niečim zdôveriť a nájsť možno nejaké riešenie. Už dlhšie premýšľam nad návštevou psychológa ale, neviem no..

Inak mám čerstvých 21.

Je to strašne zložité ale skúsim to zjednodušiť aj keď sa v tom už sám strácam. Všetko začalo možno tým, že moje celoživotné hobby (IT) ma akosi "prestalo" baviť. Ani nie že baviť ale.. Poviem to takto. Ak sa učím niečo nové vrámci IT, všetko je OK, všetko ma baví, som pre to "zapálený". Ale ak sa to preklopí do takého, povedal by som "stereotypu", tak zrazu som mimo. Jednoducho sa do toho nedokážem prinútiť. Z toho dôvodu sa mi stáva že prestávam dodržiavať deadline-y (živnosť) a kopec iných vecí. Ja neviem prečo to je. Alebo ak mám nápad na niečo, som celý šťastný a realizujem ho. Prvý deň. Druhý deň sa na to ani nechcem pozrieť (resp. chcem ale neviem sa prinútiť!). A všetko čo potom robím je len pozeranie videí, počúvanie hudby, seriálov, filmov a zasa si večer hovorím že som nič nespravil. :/ A neviem čím to je. Je tu veľa vecí ktoré ma psychicky dostávajú dole a možno s tým to má nejaký súvis ale ja neviem, nevyznám sa sám v sebe. IT (programovanie) bolo a je stále moje hobby. Baví ma. Fascinuje ma. Ale, akosi neviem vydržať v istej činnosti dlhšie.. Skúšal som hľadať aj iné alternatívy ako tráviť aj svoj voľný čas ale nič. Posledné roky (17+) som ako bez energie. Chcem podnikať (čím som začal), rozvíjať si firmu, mať sa dobre, som aj správne motivovaný. Ale jednoducho neviem zo seba dostať akúsi energiu veci s radosťou aj dokončiť...

Čím to je :/...

Ďakujem...

thajko

lombardo1981: Uvažoval som nad Rasperry Pi ale prišlo mi to zbytočné. Linux keď potrebujem si dám do virtuálky a na spojenie s vonkajším svetom mám arduino takže takto mi to zatiaľ stačilo :)

Hm myslíš? Teda súhlasím s tebou len mi príde že.. No ja mám 2 problémy s psychológom. Jeden je ten že "robí to za peniaze" a a potom.. mám pocit akoby.. ma počúval iba preto lebo odomňa tie peniaze dostane. Ale to nie je taký problém, to prekonám, skôr mi ide o to že ja som strašný introvert a pokiaľ sa vyložene nerozprávam o počítačoch tak moja komunikácia je totálne mimo a rozprávať o sebe samom a ešte o osobnejších veciach chce u mňa mega úsilie aby som to dostal z mojich úst hm.

lombardo1981

Každý človek by mal svoj piesoček na hranie. :-D
A čo takto Rasperry Pi?
Niekedy je správne položená otázka viac prospešná ako tisíce slov. Ak si myslíš, že to skončí len ňu, tak sa mýliš. Nemyslím to zle. Ale porozumieť sebe samému je zložitejšie ako sa zdá na prvý pohľad zdá. Takže žiadne strachy, že budeš len do počtu. :-)

thajko

lombardo1981: Zaujimavé, ale bola by to škola, keby si v tom nepokračovala, vidím že sa vyznáš tak prečo v tom nepokračovať :) Tak neviem, skús napr. www.youtube.com (ale tu toho moc nenájdeš k naućeniu sa no :D skôr je to taký môj "playground").

Hm to máš pravdu, niekedy je dôležité si položiť správnu otázku. A hlavne potrebujem porozumieť sebe samému pretože sa sám v sebe začínam strácať. Druhá kapitola je, "prinútiť" alebo rozhodnúť sa takto konať pretože na jednu stranu si uvedomujem že to potrebujem a na stranu druhú sa bojím že nemám problémy také aby som s ním mal dlho o čom kecať :/

Inak, AK chceš, mi napíš na thajko@azet.sk nejaký kontakt (email/skype/icq/steam) a ja ti už dám prípadne môj oficiálny email (tento používam k anonymite hh) a môžeme popísať ak chceš, nech im tu nerobíme offtopic tu na ,zdravie,.

lombardo1981

Nespavosť je na nezaplatenie. :-D Najmä vtedy, keď človek potrebuje zaspať. Psychológ ti určite pomôže. Len s ním treba otvorene hovoriť. Takže to určite skús. Porozprávať sa je dobré, ale niekedy je dobré počuť správnu otázku v správny čas.
Založiť si vlastný blok ma neláka. Veď ma ledva nahovorili na spoluprácuv Linuxe Mint. V podstate som privolila iba preto, že mali nedostatok redaktorov. Ale na druhej strane, napokon som zistila, že ma to strašne baví. Takže neľutujem. A nechcem patriť k tým, ktorý ešte ani nezačali a už aj skončili.
Teraz je rad na tebe. Rada si niečo kuknem a priučím. :-)

thajko

lombardo1981: No to som skúšal a občas to pomáha ale v poslednom čase to už je trocha moc a nič viac ako sa vyspať nepomôže (teda hovoríme keď mám blbú náladu o 2 ráno a plánujem ísť spať o 4-5 nad ránom hh). Práve preto premýšlam nad psychológom, pretože sa nemám s kým porozprávať, nikam nechodím pretože nemám viac menej s kým chodiť a samému sa mi von moc nechce a všetko to zostáva potom už len na mne. Aj keď mám zopár internetových kamarátov s ktorými som viac otvorený ale tak nie je to ono.

Hm tak skús si otvoriť vlastný portál na články. Ja napr. uploadujem z nejakých mojich vecí videá na YouTube a nijak to nepropagujem a ľudia mi po čase píšu na email a chcú rady, informácie a tak :) Nie je to také ťažké, na začiatok nejaký Wordpress s peknou témou a ide sa. A pokiaľ budeš písať dosť jednoducho ale odborne tak ľudia si nájdu cestu k tomu webu :)

lombardo1981

Viem, o čom hovoríš. Keď sa ti hlavou honia veci, na ktoré by si najradšej zabudol sa ťažko odosobňuje od svojho prežívania. Pokaiľ toho nie je nejako moc, tak mne pomáha, keď sa napríklad poprechádzam alebo si zaspievam. Predstav si ma ako chodím sjedného konca na druhý ako divoké zviera uväznené v klietke. :-D Niekedy sa aj tak dokonca aj cítim. Keď by som aj najradšej vypadla z domu, ale niečo ma priväzuje k mojej izbe.
Ďakujem veľmi pekne. :-) Pravdupovediac, snažila som sa ho napísať čo najjednoduchšie. Ak by som použila Knuttove vzroce, tak by ma už asi dakam poslali. :-D Veď mi už aj šéfredaktor taktne naznačil, že by moje čánky mohli byť trochu jednoduchšie a kratšie. Ale ani po štvrtom som sa akosi nepoučila. :-D

thajko

lombardo1981: :O Akože prečítal som si ten článok o /dev/random a urandom a padla mi sánka, pekne! :)

Ja viem, ja sa snažím nepotlačovať emócie ale v poslednom čase je toho akosi moc a potom tom á strašný vplyv na všetko okolo mňa a nie len na prácu.

lombardo1981

Keď som bola malá, tak som chcela byť operná speváčka alebo programátorka. Takže spev je mojou súčasťou a niekedy i záchranou. Pri ňom sa dokážem neskutočne zrelaxovať. Niečo také si musíš nájsť. Uvidíš, pomôže ti to.
Emócie sú súčasťou každého z nás. Niekedy sú síce naobtiaž, ale úplne ich potlačiť nie je najlepšie. Človek zostane vyprahnutý a stratí sám seba. Síce aj prílišné emócie môžu riadne odkusnúť z tvojej osobnosti.
Keď už ináč nedáš. :-D Ten článok vyšiel na CZ/SK komunite Linuxu Mint pod týmto nickom.

thajko

lombardo1981: Tak ukáž ten článok, pochvál sa :) No tak hudbu mám rád aj ja ale spev na ten talent moc teda nemám :D A to je ten paradox že je tak veľa vecí ktoré môžeme robiť už iba v tom IT a aj mimo neho a nič nie je "nastálo". Obdivujem ľudí ktorý sa dokážu pustiť do práce a celé hodiny sa nepohnúť z miesta a byť maximálne sústredený. Ale v tom mi bránia asi emócie. Keby tak všetko neprežívam vnútorne možno by som nič neriešil a riešil len prácu. A na jednej strane som rád že som taký a na druhú stranu mi to ale spôsobuje ťažkosti.

lombardo1981

thajko: Vždy rada prekvapím. :-)
Včera mi pre zmenu vyšiel článok o dvoch psuedozariadeniach generujúcich náhodné dáta. :-D
Ja napríklad, strašne milujem spev. Keď už mám všetkéjo po krk, tak si pustím hudbu a "bliakam". Vtedy musia mať susedia radosť. :-D
sudo: Práve preto je perfektný. :-D