Mozu to byt zrasty?

Príspevok v téme: Mozu to byt zrasty?
rondik

Dobry vecer,mam 23 rokov,nepravidelnu menstruaciu a hlavne velmi bolestivu. Pri poslednych menstruaciach mi bolesti z praveho vajecnika vystrelovali do pravych krizov. Myslela som ze je to oblickova kolika,nakolo som ju viac x mala a bolesti boli neznesitelne. Bola som aj v nemocnici,nic nepotvrdili. Bolest je velmi silna,intenzivna, akoby mi tam nieco zatalo. Nemozem sa pohnut,nahrievam si podbrusko aj krize,dopujem sa algifenom a flectorom a bolest je rovnaka. Mozu to byt zraty na vajecnikoch? Ak ano,da sa to zistit sonom? Lebo som bola minuly mesiac prevezena do nemocnice koli bolestiam a nic nezistili. Teraz mam menstruaciu 2 den a pre bolesti sa nemozem z postele ani pohnut. Pri moceni ma nepali,ani nepicha,ale ked ,,zatlacim,, aby som sa sla vycikat tak zacnu silne pichave bolesti v pravom vajecniku a vystreluje to do praveho boku. Vopred dakujem

Biela Kobra

Ahoj. Môžu to byť zrasty, ale pokiaľ máš menštruáciu nepravidelnú, treba najprv porobiť všetky gynekologické vyšetrenia (neviem, čo všetko ti vyšetrovali v nemocnici) - na zápalové ochorenia, hormonálny profil, vnútorné sono, treba zistiť, či nemáš myómy na maternici alebo cysty na vaječníkoch. Zrasty sono bohužiaľ neodhalí. Zrasty často vznikajú z prechladnutia alebo po zápale hocikde v malej panve - na vaječníkoch, na maternici, dokonca slepé črevo, zápal sa rozšíri v spodnej časti brucha a pri hojení sa tkanivá, ktoré sú blízko seba, doslova zrastú, hoci k sebe nepatria. Potom to spôsobuje takéto problémy. Liečba je jedine chirurgická - rozrušiť, čo sa však nemusí podariť, lebo ako logika hovorí, kde sa to raz rozreže, vznikne rana, ktorá sa zasa môže znova zrásť, bohužiaľ, a nemáš to ako ovplyvniť. V tvojom prípade by som sa snažila ale najprv vylúčiť hormonálne problémy, prebiehajúci zápal, cystu na vaječníku. Ešte by ti mali prípaden spraviť CT brucha a až potom to zvaľovať na zrasty. Ja osobne riešim tento problém už roky, a nie je to nič veselé.
Ešte ti chcem povedať, že kým nemáš jasne stanovenú diagnózu, neber žiadne prípravky a doplnky stravy, ktoré ti tu môže niekto odporúčať. Proti zrastom je dobrý jedine wobenzym, ale jednak je to na dlhodobú liečbu, nepomôže to hneď, druhak sa môže stať, že wobenzym ti môže spôsobiť preháňanie a to zhoršiť tvoj stav, takže ho vôbec nebudeš môcť brať. Skús zatiaľ No-spa, predpíše ti to lekár, malo by ti to zmierniť tie tlaky, ťahy a kŕče. Lieky typu diclofenac (Flektor) a Algifen nepomáhajú, bohužiaľ. A vyhýbaj sa jedlám, čo nafukujú, a bublinkavým vodým, aby si mala pokiaľ možno brucho v kľude.