Tráviace problémy

Príspevok v téme: Tráviace problémy
LuluG

Dobrý deň. Mám 26 rokov, viac-menej momentálne sedavý životný štýl. Približne pred 2 týždňami mi začali problémy s trávením, 4 dni som mala hnačku cca 2-3x za deň, posledné 2 dni z toho som užila Endiex a hnačky prešli. O pár dní mi začali opačné problémy- nafúknuté brucho, zápcha, zastavené vetry a bolesť brucha najmä na pravej strane približne v okolí pupka tiahnuce sa k pravému boku, ktoré som cítila najmä pri pohybe. Navštívila som doktorku, ktorá ma poslala na sono brušnej dutiny. Na sone som mala dobré výsledky, hoci pri pečeni a pankrease doktorka uviedla ľahko zvýšenú echogenitu, na čo mi však obvodná lekárka povedala, že to píše každému a že nech dodržiavam diétu. Napriek tomu, že mi vraj výsledky zo sona vyšli v poriadku, stále mám meteorizmus a stolicu žltšej farby, ktorá zapácha a preto sa obávam, či by to predsa nemohli byť problémy s pankreasom a už som z toho vystresovaná. Posledné dni som po obede, prípadne niekedy aj večer užívala Pancreolan a niektoré dni aj Espumisan, mohli by tieto lieky spôsobiť zafarbenie stolice, alebo sa mám pýtať na ďaľšie vyšetrenia?Ak by mal niekto podobné skúsenosti, tak vopred ďakujem za názory.

LuluG

nerobili mi okrem sona zatiaľ žiadne vyšetrenia, sono nariadila odvodná lekárka a ďalej nič..zmeny v stolici som však spozorovala až v ten deň po sone, nakoľko dovtedy som trpela prevažne zápchou.. takže chystám sa lekárku navštíviť znova..ďakujem za odpovede

Biela Kobra

Kúp si v lekárni celiatik test, resp. mali ti to urobiť na gastro vyšetrení. A úplne normálne vyšetrenie - koprológiu (vyšetrenie stolice na parazity a mikroorganizmy) ti robili?