Mrtvy plod

Príspevok v téme: Mrtvy plod
Anezka23

Prosim vas je to pre mna velmi dolezite, ak by mi niekto vedel normalne odpovedat, bola by som vdacna. Docitala som sa ze ak sa dieta narodi mrtve po 28.tyzdni tehotenstva, ma narok na krst, pohreb atd. a tak isto ked sa narodi zive a kratko na to zomrie. No ak sa narodi pred 28 tyzdnom, je to len plod a vtedy sa nevystavuje ani umrtny list, no mna velmi zaujima co s nim potom zrobia ????? Taktiez so sa dozvedela ze ten mrtvy plod a placentu posielaju na pitvu a potom dalej co ??? Moja mama takto porodila 2 deticky mrtve jedno v 5 mesiaci a jedno na zaciatku 7. ale nikto jej ich neukazal, nikdy v zivote ich nevidela, nevie co sa s nimi stalo, ale to bolo zhruba pred 30 rokmi. Ale velmi ma zaujima co vtedy s nimi spravili alebo kto kde taketo deti pochovavaju, ako nepytam sa preto ze by sme chceli tie deti potolkych rokoch hladat :D ale takto sme sa nejak dostali k tej teme a dost nas to zaujima, alebo je uz to v dnesnej dobe inak.. Nema s tymto niektoskusenost alebo nejake vedomosti ohladom tejto temy ? Kam davaju tie plody ked ich rodicia nemozu pochovat ???

bibikaka

to iste sa stalo mne pred 35 rokmi.No mne sa narodilo v 31 tyzdni no vazilo len 980 g a brali to ako potrat.Dieta som nevidela povedali mi ze ho spalili.Nechceli nam ho dat aby sme ho pochovali.

miauuu

tak tak ako tu píšu
neukazuje sa to z toho dôvodu aby mamička nemala psychickú traumu, prirodzený potrat je jednoducho vecou prírody a nastáva vtedy pokial plod naozaj nie je a ani by nebol schopný života, silnejší prezije viem ze to znie možno zle ale je to tak a myslim ze je to velmi humánny spôsob ako si to príroda vymyslela, lepšie akoby sa malo dieťa trapit a cítiť bolesť