Kardiochirurg Fischer

Katkaaa

napr. house
Bud sa bude pozerat na mentalitu ludi alebo na zakon. Naco su nam zakony? aby sa ignorovali? vsak ked je raz dany zakon ze toto a toto sa nesmie,tak to robit nebudem a nebudem pozerat na to, co si o tom kto mysli nie..... jednoducha logika. A potom sa pozeraj ze sa robi zle..

.

úplatky v zdravotníctve boli,sú aj budú naďalej..veď komu sa chce čakať rok na výmenu kĺbu alebo kto by nebol radšej tomu aby ho operoval osvedčený primár z 20ročnou praxou namiesto čerstvodiplomovaného absolventa medicíny..
dôležitá je aj správna(aj právna)definícia úplatku,veď dosť úplatkov je na Slovensku zákonne povolených:dary a príspevky-dopredu sľúbené,niekedy aj prevzaté,výber pôrodníka za poplatok,stále platné prednostné vyšetrenie-tiež za poplatok..a čo je väčší úplatok:1000eur pred operáciou alebo 1000eur po operácii,alebo sa to považuje za pozornosť od vďačného a dobrevychovaného pacienta?

knaja

Mňa by len zaujímalo, že keby pani prežila celú liečbu, či by vtedy oznámili úplatok. Asi ťažko a pritom spáchali trestný čin. Neviem, nesúdim ho, nepoznám ho a aj to len z médií a isto veľa ľuďom zachránil život. Ani lekár nie je Boh, aby robil zázraky na počkanie či za peniaze. Uvidíme.
A aj inde je práca nezaplatená a nedocenená. Keby som sa napr. pomýlila v práci, mohli by aj lekári zomrieť a všetci, ktorí jazdia autami, aj keď samozrejme chápem, že lekár je zodpovedný za naše životy.

house

Lekarov uplatky brat naucili pacienti,pretoze kazdy si mysli, ak dam, bude sa viac snazit a zachrani ho...
Ak by lekar nevzal uplatok pribuzni by pochovali svoju poslednu nadej na uzdravenie svojho blizkeho...
Je to taky psychicky ukludnujuci moment
pre pribuznych, ved zobral bude vsetko dobre.Ked to vyjde tak je vsetko v poriadku, horsie ked to nevyjde...
Som presvedceny o tom , ze 95% lekarov
na Slovensku vezme uplatok , a Ti co nevezmu su povazovani pacientami za nejakych podozrivych...

Matej

Dobrý deň hanka9.

Oslovujeme vybraných aktívnych prispievateľov nášho fóra ohľadom činností, ktoré portál ZDRAVIE.sk plánuje v budúcnosti realizovať. Všimli sme si aj Vás.

Ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte nás, prosím, na email: info@zdravie.sk

allisia

Dnes rezonuje téma lekára Liptáka. Vznikla aj nová téma, je však iba pre registrovaných. Samozrejme väčšinou reagujú pochlebovači. Ale bolo videné, bolo povedané. Kto nemá peniaze, má smolu a pacienti si majú vymáhať na zaplatenie v ordinácii peniaze od poisťovní? Bolo podané trestné oznámenie zo strany poslancov, uvidíme čo prinesie vyšetrovanie. Lekár berie dary. Podľa zákona je vinný aj ten, kto tie dary dáva, alebo dar nie je v tomto prípade úplatok? Aj dary podliehajú zdaneniu. Sto ľudí, sto názorov, ale hlavná chyba je v systéme fungovania zdravotníctva. Existuje charta práv pacienta, ale bežný človek má pocit že existuje len charta práv lekárov(podotýkam že nie všetkých, poznám skromných a pritom rovnako po stránke vyšetrenia, kvalitných lekárov a neberú dary)) a vidina rýchleho zbohatnutia, rovnať sa kolegom z ekonomicky silných krajín ale chudobným ľuďom zostane ozaj iba tá smola.

hanka9

Ochrana spolocnosti proti korupcii je zakotvena v trestnom zakonniku ( § 331, 332, 333, 329 atd...).

Aj tito brali a dobrali...

www.pluska.sk

ahink

Panenko skakava...nepoznam takmer doktora ktory by nebral dary pozornosti peniaze ci nevyuzival iste sluzby (nemyslim teraz eroticke))) ale vedia vyuzit ak je niekto remeselnik atd). Ozaj cest vynimkam.
Ukazte mi niekoho v tejto Gamahiri (SR) kto tu nieco neberie??? Ci su to politici..uradnici..atd atd..az po fararov (ti beru najviac!..ci pohreby svadby krstiny zadusne omse atd atd tak vsetko co im ludia davaju je do ich vacku. Tam ide o papierove eura. Drobaky a mince co sa vyzbieraju pocas omsi idu na reziu kostola atd. Cest vynimkam aj ked je to vsade zauzivane a bezne).
Tak tomu bolo je a (este par rokov..vymena generacii) bude.