Palenie zahy - ziadne odgrgavanie

Príspevok v téme: Palenie zahy - ziadne odgrgavanie
sususu

Nevie mi niekto poradit, posledne dni ma trapi palenie zahy. Ja skoro vobec neodgrgavam, ani ked vypijem bublinkove napoje...max. tak 3x do roka sa mi podari prirodzene si odgrgnut. Moj problem spociva v tom ze to palenie zahy je takmer po kazdom jedle..neviem si odgrgnut, musim si davat prsty do krku aby som si odgrgla a aby sa mi ulavilo. Planujem si daj urobit laparoskopiu lebo uz neviem co s tym..ani soda ani tabletky mi nezaberaju. Neviete mi poradit???

tulipan9988

Mas to z nedostatku kyselin ked ti netravi treba kyseliny a enzymy,vlaknina nepit pred jedlom hodinu a po jedle minimum 2h

Kýčera

Urýchlene zmeň svoje stravovacie návyky, bublinky vyraď. Máš zvýšenú tvorbu žalúdočnej kyseliny, preto vyraď zo svojho jedálnička potraviny, kt. Ti ju zvyšujú/ovocné čaje, kysnuté cesta,.../. Jedlo nezapíjaj, dodržiavaj prestávky medzi jedlom a pitím. Dôležitá je aj skladba jedla, čo s čím kombinuješ. Odgrgávať po každom jedle si nemusíš, nie si bábo. Na kyselinu si daj niečo mastné/slanina, saláma,horčica,../. Gastroskopiu voľ len v prípade, že Ti toto nezaberie.

1_Heňa

Skús zjesť každý deň za 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru, mne to pomohlo a ak nie tak potom gastroenterológia.

tasty

laparoskopiu? asi myslíš na gastroskopiu alebo endoskopiu.

neviem čo to všetko by mohlo byť, ale čo ma najprv napadlo je helikobacter, ak sa ti neuľaví skús navštíviť gastroenterologa.