Vyhorenosť

Príspevok v téme: Vyhorenosť
burnout

Prosím vás, viete poradiť niečo na vyhorenosť? Mám aj lieky od psychiatra, snažím sa robiť veci, ktoré ma bavia, alebo skôr kedysi bavili, lebo už ani v nich nenachádzam útechu. Neviem nájsť nič, čo by mi "dobilo baterky". Ťažko sa mi vstáva z postele a celý deň sa cítim ako omámený.
Som už zúfalý, všetko a všetci mi lezú na nervy. Neusmievam sa, ľudia sa ma pýtajú, že prečo som smutný, ale ja nie som smutný, som len akoby bez duše, akoby som umieral. Čistý zombie..

pajtasom

joga masaze aj sucha masaz sam sebe dalej slnko a d vit -sardinky a ziadne diety ale pestru stravu roznorodu a vit ako horcik d vitamin.

RNG

BVycerpanie moze byt zo stesu, zo zleho spanku, zo zhorseneho travenia a absorbcie, z nejakej skrytej infekcie alebo aj z hormonalnyc dovodov, ako nedostatok spankoveho hormonu melatoninu. nedostastok jodu a selenu a mpre to zhorsena funkcia stitnej zlazy, alebo zlnicene nadoblickove zlazy dlhodobym pretazovanim, takze neprodukuju doast cortizolu a adresnalinu
Skus brat vitaminy D-3, magnezium, kalium, a vitamon B-12. Mnohym to pomoze
Vycerpanie na jar ma totiz casto koren v nedostatku D-3, magbezia a niekdy v nedostatku B-12, co sa prejavuje najma malokrvnostou, tj nedostatkom cervenych krviniek/erytrocytov.

redka

chapem... tiez mam v tom trochu gulas, lebo citam mnozstvo roznych clankov a knih, ale snazim sa nejaku taku svoju cesticku najst... treba skusat, co prave tebe sadne, kazdemu sadne nieco ine... drzim palce :)

Slobodna

Dík za infošky redka, no skúsim to nejak nakombinovať aj keď už začínam mať problém s tou stravou, čo áno-čo nie, informácie sa dosť rôznia.

redka

ja som teraz z istych dovodov (mam podozrenie na nejaky zdravotny problem) na chvilu obmedzila maso na 1-2 x tyzdenne (predtym som ho jedla skoro kazdy den) tak sa snazim bielkoviny prijimat vo vajickach, rybach, syroch... je to tazsie ale tak citim ze mi to pomaha... inac bola som nejaky cas aj na raw strave... bolo mi fajn, citila som sa taka odlahcena, mala som pocit ze ziarim ale po case mi zacalo chybat masko, vajicka a teple jedlo, tak teraz volim nejaku taku strednu cestu medzi paleo, delenou a tiez aby vela zeleniny bolo raw... a jedla upravovane co najsetrnejsie... a snazim sa vyhybat spracovanym potravinam ako su masove vyrobky, obmedzovat na maximum pecivo (aj ked, ked to na mna pride tak si ten grahamovy rozok dam :D) a pod...

redka

ved prave... lekar v ambulancii ti o tom rozpravat nebude... sme odkazani na samostudium.... precitaj ci to posledne co som sem pastla... tam pise hlavne o zelenine varenej, parenej, menej o surovej (pise z hladiska jenergii jin jang - surova moze viac vycerpavat organy), potom kvalitne masko, ryby (sardinky z konzervy 3-4 konzervy tyzdenne co si pamatam...)... len prosimta nenahradzaj maso sojou... to si este mozes viac poskodit... myslim v zmysle stitnej zlazy, zenskyh chormonov a pod... radsej si daj maso raz tyzdenne ked ho nemusis nemozes... alebo ason tie ryby, vyjicka z dobreho zdroja, kyslomliecne vyrobky(v mliecnom paleu sa mozu aj tie) a pod... prisposob si to na svoj styl... nerob nic nasilu... ale v podstate je treba hlavne vylucit mucne veci, cukor, jest vela zeleniny v akejkolvek uprave (aj kvasenej), kvalitne proteiny, tuky, nejake to ovocko - niekde sa odporucaju bobulovite druhy inde zas nie... uz je na tebe ako si zostavis jedalnicek... a tiez je dobre ist podla delenej stravy - len v tom zakladnom principe - co kombinovat co nie...

Slobodna

U mňa je problém, že nemusím/nemôžem mäso a vajcia. Tak sa snažím nájsť nejakú vhodnú alternatívu, aby tá strava nebola až taká chudobná :)
O tomto syndróme vie zatiaľ veľmi málo ľudí a pritom si myslím, že sa dotýka veľmi veľa ľudí - kto dnes nemá stres? - a mnohí o tom ani nemusia vedieť.