Zbytočne lieky?

Príspevok v téme: Zbytočne lieky?
menma

Zdravím bol som na ednoskopii našli mi zápal v žaludku okrem toho čakam na vyšetrenie hladiny DAO protilatky proti celiaky a vzorky nejake.. doktorka mi dala lieky Ozzion 40 mg ktori potlačuje vyrabanie žal. kyselín v tele pýtala sa ma aj či mavam zahy ja som hned povedal že nie... takže kôli čomu mi dala jesť lieky na ničenie kyselin v tele ked to mam v poriadku? prečo si zbytočne ničit kyseliny a ich tvorbu? ma to nejaký iný dôvod ktorí neviem ?

lombardo1981

Sranda je, že tu všetci spomínate iba ten reflux. Je pravda, že tento liek je tzv. selektívny inhibítor protónovej pumpy, alebo zjednodušene znižuje tvorbu žalúdočnej kyseliny. No používa sa napríklad aj pri liečbe Zollinger-Ellisonovho syndrómu. Čo je v podstate nádorové ochorenie (tzv. gastrinóm). Pri tomto ochorení je zvýšené vylučovanie gastrínu, ktorý následne zvýši vylučovanie žalúdočnej kyseliny. Tým pádom v žalúdku vznikne prekyslenie. Inak gastrín je zodpovedný za správnu kyslosť v žalúdku.

tasty

v tom prípade by som ten liek neužívala, ak nemáš problém s pálením záhy. Tento liek aj tak nič nerieši - nelieči, len uľaví (ale nelieči problém) pri pálení záhy
neužívaj to, lekárka len predpísala, aby niečo predpísala, ak si už u nej bola

RNG

Nuz ja to mam z mojich lekarskych zdrojov a tiez sa mi to nechcelo uverit na zaciatku.
Ale ked vylucis liekami sposobene erozie(NSAIDS najma ) tak zostane jedine helikobakter. Ani kyseliny, ktorych nadbytok je lekarmi sireny blud, ani nervozita ani korenene jedla nevytvaraju vredy. Zaludok je proti kyselinam vybormne chraneny zaludocnym mazom a len ked sa steny zaludka poskodia mikrobami, moze nasa vlastna kyselina sposobit erozie , najma pri NEDOSTATKU kyselin, ktore inac mikroby znicia , mozu byt steny zaludka napadnute.
Refluc zlce z danastornika je tiez nasledok nedostatku kyselin, ked rozmnozene mikroby bv nekyslom zaludku produkuju plyny,co pokracuje aj do dvanastornika a criev, co potlacia obsah dvanastornika do zaludka. Zlc sice sposobuje zapal zaludka ale spravidla nie vredy. Na to tam musia byt nejake mikropby, co tie vredy v ranach a eroziach sposobia.
Kedze tu nemozem otlacat moje lekarske zdroje z ich periodik pre autorske prava uvediem aspon nieeo z internetu
www.mayoclinic.org

hanka9

Philips- nebud cholericky, neposudzuj veci ukvapene a unahlene a nerob prirychle zavery. Chce to klidek. P.s- inac tvrdenie TNG sa da polahky dohladat a na rozdiel od teba ma bohuzial vzdy a teda aj v tomto pripade pravdu.

philips

Uvedených 98% je blud (chcem zdroj). HP sa v žalúdku ani nachádzať nemusí a vredy vzniknú - nadbytočná produkcia HCL (napr. káva na lačno, stres...), duodenálny reflux (žlčové kyseliny idú z dvanástnika do žalúdka)...

Viac tu:

www.wikiskripta.eu

kazatel

Tak to som teraz mimo z tej informácie,že je to z helykobaktera.Neviem odkial tie informácie su,lebo moja mamka mala vredy a vzápetí na to rakovinu žaludka.Ziadny helikobac. jej zistený nebol,mala to zo zleho stravovania ,držala dietu ale aj tak mavala problemy niečo zjesť a tiež nervy ako saom tu čital.Všetky zdroje na nete asi neisu poriadne..

[zruseny35]

menma...Skus sa opýtať obvodáka čo s tým,či ti vie niečo lahšie na klud predpísať.Vzdy netreba na to psychiatra,on ti poradí.
PS: ten b-vitamín može kluden brať aj vo vyssej dávke, telo ho lahko vyciká ak by ho nepotrebovalo.Sám pocítiš či si okolo žaludka kludnejší.Ak nie, mas obvodáka predsa.

RNG

Vredy na zaludku na 98% sposobuje helikobakter pilori a nie ziadne ine priciny co uvadzali lekari vyse 100 rokov, mylne, a niektori z toho este "nevyrastli"
Helikobakter pilori znesie velmi vela kyselin, az do PH 2, ale zdravy zaludok, co dnes ma malokto, produkuje kyseliny az do PH 1 az 1,6 tj znici aj helikobakter.

abcdefghij

zapalena sliznica zaludka moze velmi lahko prerast do zaludocnych vredov, preto si dostal lieky na znizenie kyseliny, lebo ta k tomu prispieva...

nechapem naco chodis doktorom, ked ti aj nieco zistia kasles na lieky co ti predpisu
si na najlepsej ceste k zaludocnym vredom...to branie kyselin nalacno a ten tvoj stres...