Ako schudnúť

Príspevok v téme: Ako schudnúť
NO2

Ak chce človek schudnúť, tak by si mal v prvom rade uvedomiť, že je to celé o tom, čo zjeme v priebehu dňa a nie prioritne o cvičení. Cvičenie je dobré napr. na kondíciu, na tvorbu svalov, ale keď človek cvičí, tak si musí byť vedomý toho, že cvičením neschudne.
Podstatné je jesť malé porcie, nejesť zakaždým, keď pocítime hlad, večer sa snažiť nejesť. Je to hlavne o prekonávaní hladu. Tak treba potom žiť celý život a nielen mesiac, dva:-) Potom nepríde žiaden jojo efekt, ktorého sa tak každý bojí:-) Myslím jojo efekt z prežierania. Treba dať na svoju pevnú vôľu.
Len toľko som chcel k tomu všetkému povedať po mojich x-tých pokusoch o schudnutie:-)
A vyskúšal som toho fakt veľa.

nanula

ahojte
chcela by som sa podelit skvelom precisteni organizmu ktory som prave dokoncila. A co mi to prinieslo? Citim sa plna energie , ludia vravia ze vyzeram dokonca mladsie, moja plet vyzera cistejsie a hladsie, a pritom som schudla par kil. Ak by mal niekto zaujem vediet viac kontaktujte ma emailom.

ivonka133

okrem toho treba si uvedomiť, že každý má iný metablizmus. Niekomu postačí ak len trochu zmení svoje stravovanie a návyky a niekto musí radikálne zmeniť a chudnúť len pod dozorom dietológa.

ewelin2828

a najsamlepšie je skombinovať cvičenie a zdravé stravovanie ;)
existujú pohybové aktivity, ktoré spaľujú tuky a ľudia vďaka nim chudnú (napríklad beh) a sú potom cviky na rast svalovej hmoty, ale presne ako píšeš, strava je oveľa dôležitejšia, predstavuje 70-80% úspechu :)
inak ja som kedysi mala o 20 kíl viac ako mám teraz, rôznymi diétami sa mi ich podarilo zhodiť...ale teraz sa úplne normálne stravujem, raňajky nejaký chlebík s maslom, syrom a zeleninka, obed úplne normálny plus zelenina a na večeru sa snažím diétnejšie a vždy tam musí byť dáka zelenina..medzi jedlami si dám dake ovocie a pijem veľmi veľa vody a darí sa mi udržiavať si váhu bez problémov a fakt nie som na žiadnej diéte, niektorí im ani neveria, keď jeme, že ja toľko toho zjem :) ale prišla som nato, teda fakt som si to na sebe overila, že si treba dať ku každému jedlu zeleninu a ono to pomáha ;)
a aj sa snažím cvičiť a občas zhreším, doprajem si aj sladké, raz za čas aj niečo kalorické (rezeň či vyprážaný syr), ale vôbec nemám výčitky, je to aj o hlave...nemôže človek celý život fungovať na nízkotučných a v mnohých prípadoch nie veľmi chutných potravinách...treba si aj dopriať, žijeme len raz...a keď sme šťastní a spokojní, všetko ide ľahšie :)