Chripka, teploty, zimnice

Príspevok v téme: Chripka, teploty, zimnice
Mariel

zdravím baby , od stredy mi začali zimnice teploty bolesti tela hlavy a pod lekarka mi určila chripku povedala piť vela tekutin a vitaminov... no počula som že teploty a zimnice a bolesti by mali začať ustupovať po 3_4 dnoch , dnes je tomu 4 deň a a stále trpim zimnicami bolestami a horúčkami velmi sa mi točí hlava ... je to normálne alebo treba ísť znovu k lekárovi ? máte s tým skusenosti kedy vám začali teploty ustupovať a polavovalo sa vám ? chrípka vra trvá tak týžden prosím o nejaké vaše skúsenosti kolko trvajú najhoršie teploty a zimnice pri chrípke u vás ... dakujem pekne

knaja

Dnes som zrovna hľadala článok o hnačke po ATB (aj mňa sa práve týka)a zrovna tam píše odborníčka aj o klostridiovej kolitíde po užívaní ATB, rizikách www.pharmanews.sk
Čiže probiotiká pri užívaní ATB sú veľmi dôležité a aj tá vláknina.

Calsie

RNG: Ďakujem, pozriem sa! :)

Ja sa teraz inak normálne bojím, či to nie je tá myokarditída (mám niekoľko týždňov po chrípke zrazu permanentne zvýšenú teplotu, pociťujem únavu, búšenie srdca a mám tachykardiu - to by presne sedelo, či?). Ale mojej lekárke nič také nenapadlo, tak neviem. Asi by som si nemala toľko čítať na internete :/ Ale aj tak sa bojím.

Kýčera: Ale veď ja som hneď v PRVEJ reakcii na Teba spomenula Clostridium difficile! Citujem: "...dostala som kvôli tomu Clostridium dificille (horúčky, hnačky, zvracanie)..."

A názov lieku som tiež spomenula skôr, citujem: "Po prvé, brala som veľmi silné ATB (Azitrox, nie Sumamed ale to nie je podstatné)..."

Probiotiká prvý krát si nepamätám, či som brala, ale teraz samozrejme áno, len moc nepomohli.

Ešte k tomu, že ATB sa majú pri negatívnej reakcii vysadiť, to som vlastne dodržala. Ten prvý krát to prišlo strašne náhle z minúty na minútu ako chrípka a smozrejme ATB som hneď vysadila, no už to nepomohlo. A ten druhý krát prišla reakcia hneď po dobratí ATB, takže som už nemala žiaľ čo vysadzovať.

Prepáč, ak som sa náhodou niekedy nevyjadrila úplne presne, ale určite som to neurobila vedome, jednoducho mi to tak v tej chvíli prišlo.

Razurčite

Vôbec mi ten názov nič nehovoril treba sa zdržať subjektívnych komentov.Rád by som navštívil odborníka.

RNG

Calsie, na zoznam roznych antiviralnych pozri cez Google pod mojim nickom a slovom herpes. Treba ich pouzivat viacero a obcas obmienat. Najma dnes, ked obieha cely svet ovela vacsie mnozstvo virusov, a aj v sebe nosime rozne , ktore len cihaju na prilezitost oslabenia, aby sa rozmnozili a skodili je dolezite si zvysit viralnu imunitu, co plati pre kazdeho.

Kýčera

Áno,to sedí,akonáhle bol zverejnený názov lieku,cica pochopila. Len sa na seba naštvala,že sa nedržala hesla-/"iniciatívny blbec,horší ako triedny nepriateľ"/. Ono to zo mňa vyprchá,"mikrovlákna" zatiaľ nepotrebujem. Ale aj tak som presvedčená o tom,že každý z nás si má poriadne naštudovať príbalový letáčik, už pri 1. podozrivej reakcii liek vysadiť,neskúsený konzultovať s lekárom a nenechať to zájsť až tak ďaleko. Dlho mi trvá,kým tu dačo vypotím v snahe niekomu pomôcť,ten čas viem využiť aj efektívnejšie a pre seba.

lombardo1981

Berte to len ako doplňujúce info. Ale Azitrox a Sumamed majú tú istú účinnú látku. A tou je azitromycín.

Razmozno

Kíčert Lebo keď to ty mi nakážeś tak ti budem poskytovať info.A či umreš sprostá nieje moja patália.Ja aj tak nič neviem iba sa povaľovať.

Kýčera

Razmozno-rozveď tu svoju teóriu o alergii a metabolizme. Ak sa chceš niečo spýtať, pýtaj sa na rovinu, asi mám dlhé vedenie, ale ja Ti, človeče, nerozumiem, až na to "haha" a nerada by som umrela sprostá.

Kýčera

Ak by si bola napísala hneď v 1. príspevku názov lieku, kt. sa mimochodom objavil až v 6. po mojej otázke a rozsiahlom elaboráte, v kt. som bola za úplného vola a hneď napísala aj CD, nebolo by došlo k zbytočným nedorozumeniam na oboch stranách. Keďže si uviedla zlú reakciu na ATB-"horúčky,hnačky,zvracanie",kt. sa vyskytujú aj pri alergických reakciách na lieky,dovolila som si Ťa upozorniť na túto tému. V letáčiku má každý liek o.i. uvedené kontraindikácie,upozorňuje kedy ho treba OKAMŽITE vysadiť a nečakať na zrútenie organizmu,môže vyvolávať aj iné ochorenie,preto treba byť opatrný pri ich braní,čítať príbalové letáčiky,nevyhadzovať ich,...a aj na toto upozorňoval môj príspevok. Ak si to mala v letáčiku,lekári Ti z krvi a stolice diagnózu potvrdili,tak si mala CD a ja sa Tebe aj lekárom týmto ospravedňujem. Bola som sprostá,že som reagovala. A Ty sa vyjadruj druhýkrát zrozumiteľne,nik nemôže vedieť,čo si myslíš. A to "poučenie od lekárov"-som myslela na doplnenie probiotík s prebiotikami,hoci u Teba je možné, že aj to Ti povedali a nie to,čo si si myslela a napísala. Maj sa!

Calsie

RNG a aké sú tie antivirálne doplnky prosím? Dajú sa kúpiť aj na Slovensku? Pretože mi 4. týždeň neprechádza chrípka (teda stále mám zvýšenú teplotu), mala som totiž tesne pred ňou dosť oslabenú imunitu kvôli tým hnačkám z ATB a teraz sa jej neviem zbaviť. Ochorel odo mňa aj rodinný príslušník a za týždeň bol úplne zdravý.