Maturita 2015

Príspevok v téme: Maturita 2015
niki647382

Dobrý večer,chcem sa opýtať na určitú vec z maturitného slohu budem rada ak si nájdete čas... Totiž to vybrala som si rozprávanie :Čo ak by sme ušli? Ide o to ze som to podala dosť kontroverným spôsobom a chcem sa Vás opýtať,či mi viete povedať aké budú z toho následky a či je to veľmi závážná chyba.

Takže písala som príbeh dnes dosť reálny vystupoval tu James- psychicky narušený človek,týral a mučil dievčatá. No a ukrajinku Natašu chudobné dievča,ktoré mu naletelo ale zároveň plné sily James ju potreboval ako psychickú podporu,pretože bol sám týraný a cítal sa osamotený mal melanholické chvíľky,ďalej tu vystupuje Lucia jeho dalšia obeť,problém je,že som písala aj scénky typu ,že ich James mučil,znásilnoval..berie sa to ako veľká chyba resp.nehumánny prvok v diele? Dej pokračuje ďalej tak,že Nataša zachráni seba aj Luciu zabijú Jamesa utečú.V závere už spominám krásne domy v Dalmácii a šťastné rodiny Luciinu a Natašinu.Ukončím to návštou Imry(natašina sestra) ktorá sa vyzvedá ako sa tak vypracovali karierne a ľudsky v Londýne(tam ich veznil James) .presne ukončenie je,že v tom momente sa pozrie lucia na natašu ďakovným pohľadom a povie :čo by sa stalo keby sme neboli ušli? To je koniec... Myslíte,že to bude mať veľmi zlé následky? Ďakujem za odpoveď.

Razmozno

Myslel som tú vetu že ti záleží iba na tých ktorých ty chceš nie na tých ktorým záleží na tebe.Ak by si mohla tvoriť život na koľko by sa zhodoval s tým čo píšeš?A tá poviedka o upíroch ma zaujíma.

niki647382

Tym ze mala chut zit bojovat a zapasit so vsetkym co jej prinasal zivot.ked ju james mucil natasa nevydala ani hlaska ani naznak bolesti to nedalo jamesovi spavat ale vedel ze by bez nej neprezil.toto som este nenapisala a este aj to ze ... Kazy vecer mal james ritual rozpraval sa s natasou o svojom tazkom zivote nechapavych rodicov ,tyranovi bratovi a samote bol cisty melancholik trapil sa.obdivoval ze ho natasa vypocula a poradila mu preto ju potreboval zaroven nechapel preco to trpi a znesie jeho pritomnost a ako moze byt k nemu potom vsetkom vrucna a chapava.

Ja viem dost blbe na maturitu toto pisat :Dked vtedy tom zo mna tak rychlo slo :D

niki647382

Pokračovanie...naopak s natašou večeria nataša odmieta jesť chce nakrmiť luciu a lucia umiera od hladu.to ho práve baví a ukája.pokým bije james luciu nataša si schová nož z večere do nohavičiek.james odide.
Dalsi odsek zacina jamesovym ritualom bitim lucie ale tento krat si vyhliadok dalsiu obet preto sa rozhodne luciu zabit pripravuje si veci na obesenie ....je to fakt morbidne :(..no spat k mojmu slohu zatial co sa pripravuje natasa mu pichne noz do krku este raz ho poriadne bodne schmatne kluce a luciu a uteka prec.. Dalsi odsek natesene so zivota a uspechu paradoxne nejdu na policiu lebo vedie ze by s tym nic nespravila. Koniec koncov nemaju ziadne priame dokazy james bol ako cistic a oni same spáchali zločin
.posledny odsek zacinam takto : a uz ich vino dva krasne domy na pobrezi na ostrove brac v dalmacii ...v mori sa kupe skupinka deti a na plazi sa opaluju a vykecavaju dva pary z jedneho domu vyjde starucka zena natasina mama s usmevom a iskrickami v ociach...vecer idu vsetci na vinko a veceru totiz má príst natasina sestra imra a luciina mama..dojde tema na londym a na to ako sa vypracovali..pisem tam o tom ze v ich pohlade vidiet smutok a hlboke strasne myslienky ..v hlavach sa ik prehrava ich zivpt vitazstvo krutost sveta a jamesa ich dlhy zivot na ulici a napokon karierny a osobny rast.potom pisem o ich krasnej rodine a detoch a o tom ze ucia svoje deti vazit si vsetko co maju.pracu ukoncim tym ze imra sa etse raz spyta: ako ste sa v londyne tak vypracovali ? Lucia pozrie vrucnym a dakovnym pohladom na natasu a povie:co by sa stalo keby sme neboli utiekli?

Jamesss

Prosím ťa a to prečo tú Natašu nechá naživoe a večeria s ňou? To len tak prečo si jej určila takúto rolu. Mňa to zaujíma z akého dôvodu je ona iná ako druhé dievčatá. V čom je iná že zaujala toho Jamesa? Čím ho zaujala?

niki647382

A máte pravdu mala som si vybrať umelecký sloh alebo úvahu :( ale tak čo už musím sa s tým zmieriť.. A slovosled..no slovosled vo vetách mám dúfam fajn asi si myslel vetosled. No tak najprv píšem o Jamesovi o jeho dennom rituály ako hľadá cez net svoje obete ... A druhý odstavec je už o Nataši,že bola iná ako všetky obete preto ju nezabil,potreboval ju aby prežil.psychicky aj fyzicky ...je tam opísana Nataša ,že pochádzala z Ukrajiny chudobnej rodiny a že bola krásna a múdra ale chcela dostať svoju rodinu preč a zarobiť peniaze a tak sa dala nalákať Jamesom...potom treti píšem o tom že do tmavej pivnicepríde james a nesie so sebou svoju dalšiu obeť luciu je mladučká a krásna slovenka.dalsí odsek nataša sa nemože pozerať na to ako ubližuje James lucii nutí ju piť moč nič jej nedáva jesť naopak s natašou večeria

niki647382

Ahojte no dakujem za vase nazory ...uz som sa trosku ukludnila so slohom,ale predsa napísala som to na tri strany napadlo ma to preto lebo sama viem ako to chodí v povolaniach modeling a pod.síce som sa s tým nestretla osobne ale počula veľa prípadov a na tú tému :čo ak by sme utiekli? Mi to prišlo uktuálne a zaujímavé,lenže až potom som si uvedomila tie prvky ale vraj mi za to môžu strhnúť len zopár bodov tak v to dúfam aj tak osobne nechápem prečo to nemôže byť v sl.práci zakomponované.v dnešnom svete je to už hnusná realita
Ale teraz mám skôr obavy z angličtiny písala som b2 essay v celku ok. Ale test bol strašne ťažký...je tu nejaký maturant /maturantka?

čipčarara

WAW zaujimavy pribeh ale ten zaver je taky pateticky ako z filmov od Ingrid Londstremovej ci ako sa vola alebo od Pilcherovej... v Dalmacii... hmm
najprv to vyzera na psychotriler a potom sladka romantika?