Už som zúfala

Príspevok v téme: Už som zúfala
smoliarka

mám 20 rokov a už nevládzem takýto život žiť. Všetci ,,priatelia,, ma opustili, keď im potrebujem dačo cez internet napísať tak buď ma odignorujú alebo (v lepšom prípade) si to len prečítajú ale neodpíšu. Nemám priateľa a obávam sa, že ani nikdy mať nebudem. V živote mi nikdy nič nevyšlo. Som večný smoliar. A poslednú dobu mám pocit, že mi už ani vlastná rodina nerozumie. Tak aký to má zmysel??? Zobudiť sa v 60-tich rokoch na to, že som sama, opustená bez rodiny a priateľov, kdesi na ulici???

kafe

skúsim si tipnúť: si viac smutná ako vysmiata a spokojná, že jo?
Smútok má jednu krásnu schopnosť - druhí ľudia ho cítia ako niečo, s čím nechcú mať nič dočinenia, prípadne si rýpnu, ublížia, využijú. A môžeš byť milá, usmievavá, pomáhajúca koľko chceš, ak si smutná vo vnútri, ľudia ťa nemajú radi. Je ako guľa na nohe, brzdí ťa, bráni dosiahnuť veci/zážitky/okamihy čo chceš zažiť. Je to akoby si mala skvelé auto a ty ho tlačíš, lebo sa chceš dostať niekam.
Naopak, radosť je ako naštartovaný motor v aute, viac sa nemusíš tak strašne namáhať, proste sa dostaneš kde chceš tak rýchlo ako sa ti to s vypnutým motorom nikdy nepodarí.

Takže? Hor sa von, stavať snehuliaka, skočiť do každej mláky, prípadne si kúpiť 5 kg čokolády a zmlsať ju na posedenie. Len tak, pre radosť :) Najlepšieho priateľa máš v sebe. Tak sa spýtaj seba samej: čo by mi teraz pomohlo cítiť sa o mrňavý kúsok lepšie? Studená sprcha? Pesničky? Vyrevať sa do vankúša? Vymaľovať izbu?

vebe

Jaj, zase jedna co to chce uz 20 zabalit. Dievca, ved ty mas vsetko este pred sebou, si sa este len teraz vyliahla. Hlavu hore, musis zmenit optiku a pohlad na svet okolo seba. Z tvojho zivota bude len tolko kolko z neho sama urobis.ked budes esdiet a jajakat, nebude z neho nic.Kamarati odisli, neviem sice kam, ale asi ziju inde svoj iny zivot, to sa stava.Ty musis zit zivot tam kde si s ludmi co su tak kde si ty. Hladaj si aktivity a hlavne zmen svoje vnutorne nastavenie. Takto asi nevyzarujes nic co by inych pritiahlo. Pozri ludi okolo seba, preco ta niekto zaujme a niekto nie. Lebo z toho co ta zaujme nieco vyzaruje- energia, sila, naboj, nieco pozitivne, napady Ti co z nich ide nuda, zufalstvo, trapenie, ti nezaujmu nikoho.
Neviem ci pracujes, ci studujes, ale vzdy mas moznost vo veku 20 rokov, ked nemas zavazky nieco so svojim zivotom urobit, ale jajkanie to nie je.

murkoo

Tiez mam ten isty problem ale nasiel som si zopar kamaratiek na pokecy aspon cez net mam s kym pisat vzdy je nieco lepsie ako nic. Vonku nechodim lebo nemam partiu vonku chodim sam vacsinou casto sa nudim ale aspon na fb co pokecy si pisem s par ludmi, najdi si kaaratov alebo jedneho najlepsieho a robte nieco spolu je tolko moznosti v lete vylety koncerty spoznas kopec ludi ked sa podari