Rodičia mi strpčujú život

Príspevok v téme: Rodičia mi strpčujú život
cupka123

zdravím mám 18 rokov (za chvíľu 19) a rodičia mi stále robia napriek, napríklad nemôžem mať priateľa . Keď som ho mala tak sa snažili silou mocou ma od neho odohnať a aj sa im to podarilo, teraz mám aj psychické problémy, mám problém napríklad aj mať sex, som ešte panna...Mám blok v hlave čo mi rodičia vtlkali od malička, že sex je niečo zlé. Teraz mi zakázali ísť na brigádu do zahraničia, aj ked je isté že sa mi nič nemôže stať. Celé dni trávim za knihami a už ma to nebaví. Mám pocit akoby som stratila celú mladosť a premrhala ju. Dokonca musím ísť na vysokú školu akú mi vybrali oni...ja chápem že sa o mňa boja ale som dospelá a preháňajú to. Keď sa s nimi o tom rozprávam nepočúvajú alebo mi povedia nech si robím čo chcem a naštvú sa. Mám odísť do zahraničia bez ich súhlasu?

kafe

ano, chod na brigádu aj bez ich súhlasu. Je to asi jediný spôsob, ako im dokázať, že sa vieš rozhodovať správne, vieš sa postarať o seba a byť sebestačná. Že už nie si malé decko.
To, že si panna, je naopak veľké plus a asi to nepochopíš kým sama nebudeš mať dcéru vo veku 18 rokov. Vtĺkať ti to do hlavy spôsobnom, že sex je zlý naozaj nemuseli, ale tak čo už. Skôr ako sexovať, by si mala skúsiť bývať vo svojom (podnájme) a platiť si všetky výdavky sama. Kým toto nedokážeš, nehrab sa do sexu, lebo byť dospelá neznamená len možnosť roztiahnuť nohy ale aj možnosť postarať sa o seba KONEČNE sama. Nie nechávať povinnosti na rodičov a oháňať sa svojimi právami.
Čo sa týka vysokej, kľudne si nechaj čas na rozmyslenie a ako tu už bolo spomenuté, vyber si takú školu, kde to bude ťahať teba.
V niečom majú pravdu rodičia a v niečom zase ty. Tiež to vidím tak, že ťa trochu zbytočne brzdia a boja sa. Ale ak ti raz dali tú možnosť - rob si čo chceš - aj keď v hneve, chyť sa toho a choď si aspoň v niečom za tým, čo chceš. Držím päste.

Cariboo

ahoj, nemas to lahke s rodicmi. chapem ze sa o teba boja. odchod od zahranicia je vzdy risk a nevies co sa stane, na tvojom mieste s tym este pockaj a urob to ako ustupok voci nim,ale s vysokou skolou si to este rozmysli. Vstupujes do dospelosti, mozno sa rodicia nemylia a s tym co ti vybrali sa budes mat v zivote lepsie, ale budes stastna? rozhodne si nevyber zivotnu cestu len preto aby si im spravila napriek, vyber si to k comu inklinujes.good luck

liecitel

Kazdy rodic chce to najlepsie pre svoje dieta lenze maloktory rodic si uvedomi ze tym svojim pristupom,,vychovou,, lepsie by to bolo nazvat drezurov sposobi presny opak toho co chcu u svojich deti docielit.Neuvedomely rodic (co je prevazna vatsina) vzdy bude vychovavat a pristupovat k svojim detom tak ako boli vychovavany oni sami a bude sa snazit vychovat dieta na svoj obraz vedome alebo nevedome...ty len pekne rob co citis mas vlastny zivot a rodicia ta nemozu do nicoho nutit..drzim prsty

nothinklol

Ked ta prejde trapna puberta a budes mat 25 vtedy si rob co cuces ani sa im necudujem ze su taky este by si skoncila v bordeli