Som hrozne skareda

Príspevok v téme: Som hrozne skareda
danka12345

citim sa strasne prestrasne skareda, ked sa vidim je mi zo seba zle...bola som aj na psychiatrii a tam mi diagnostikovali dysmorfofobiu ale ja si myslim ze nic take nemam lebo ja aj moju sestru vidim strasne skaredu a na zakladnej nam hovorili ze sme skarede...takze z toho vyplyva ze som zdrava nie??
ja ked sa pozriem do zrkadla ani zit sa mi nechce.. velka hlava, zaspate oci, male usta a jake hnusne telo mam to ani vyslovit sa neda a moja sestra takisto... neviem po kom sme tu ohavnost zdedili lebo mama ani oco nevyzeraju ani zdaleka tak hrozne ako my...my ani nie sme ludia ale zrudy, obludy...fotku vam radsej ani neposlem lebo by ste sa zlakli ma...pre tych co to zaujima mam 17 rokov

LMarika

Danka, co konkretne sa ti na tebe nepaci? Su veci, ktore sa daju zmenit a su veci, ktore sa nedaju. S tymi, ktore sa nedaju zmenit, sa treba jednoducho zmierit a zvyknut si na ne a s tymi, ktore sa daju zmenit, nieco urobit. Niektore veci, ktore sa zmenit daju, nestoja ziadne peniaze, ine zase stoja vela penazi a s ich realizaciou bude treba pockat. Mna napriklad trapili v tvojom veku krive zuby a fixny strojcek som dostala az v 30-tke, lebo dovtedy nan neboli peniaze, ale vedela som, ze raz sa tento problem odstrani a zila som s tou myslienkou tak, akoby som ani vobec krive zuby nemala, lebo som vedela, ze je to len otazkou casu, aby bolo vsetko O. K. a teraz uz je. Ale nemala som vtedy pocit, ze by tym moja psychika nejako trpela. CO tvoja postava? Mas nejakych par kil navyse? Nejakym cvicenim, plavanim a behanim sa da dosiahnut dost vela, treba sa tomu len venovat a kila pojdu dole. Alebo ta trapi, ze si chuda a mas male prsia? To napravi push-upka, nikdy ich nebolo na vyber tolko ako teraz. Ak sa ti tvoja tvar nezda pekna, bohuzial na nej toho vela nezmenis, ale vhodnym make-upom mozes aspon zakryt akne, ak nejake mas a vhodnym namalovanim oci zase zariadis, aby sa oci nezdali byt posadene tak blizko seba (ak ich mas prilis blizko seba a vadi ti to), alebo naopak. Dobre namalovane oci, ale aj usta mozu vyzerat aj vacsie, ale o tom, ako sa spravne malovat, by bolo dobre sa poradit s nejakou vizazistkou... alebo jednoducho zohnat nejaku knihu o make-upe (kedysi existovala velmi stara komunisticka kniha Kozmetikou ku krase, ktoru som citala v puberte, tam boli rady ako sa skraslit malovanim, opticke triky a tipy na skraslenie tvare a dosiahnutia lepsieho vyzoru aj bez plastik...) a prakticky si vyskusat na sebe, o com sa v nej pise. Co urcite zmenit mozes, je uces, ale aj farba vlasov. Poradit moze vizazistka, alebo ak chces, tak si mozes kupit nejaku knihu o ucesoch, kde sa pise, aky uces k akemu typu tvare (trojuholnikova tvar, podlhovasta tvar, okruhla tvar, hranata tvar, tvar s vystupujucimi licnymi kostami...). Dalsia vec su okuliare, ktore, ak su spravne zvolene, dokazu cloveka skraslit. Tiez by bolo fajn zohnat si nejaku knihu, kde sa o vhodnych typoch okuliarovych ramov prave pre tvoj typ tvare dozvies co najviac. Som si ista, ze ak by ta videl nejaky profesionalny vizazista, dokazal by ta zmenit na nepoznanie, samozrejme k lepsiemu. Niekedy si vsak clovek (najma ak je z chudobnejsej rodiny a nedostane od rodicov prachy na vizazistov) musi v puberte odtrpiet svoje v podobe posmeskov od rovesnikov a ulavi sa mu az vtedy, ked si sam zacne zarabat peniaze a krajsim sa stane az vdaka tomu, ze cast z nich investuje do svojej krasy. Akonahle si zacnes sama zarabat, uz to bude len lepsie a lepsie, ver mi.

oticku

Danka, ja by som Ta chcel aj taku "skaredu", lebo viem, ze krasa bude ukryta niekde pod skrupinkou... len ju rozlusknut...

Kýčera

Danka,dievča,evidentne máš VEĽKÝ PROBLÉM so ZRAKOM!Choď si ho dať vyšetriť.To keby si videla mňa,neviem,neviem čo by si povedala,ale určite by si sa prihlásila na súťaž krásy!Lekár nemá 17,on si nemyslí,ale na základe svojich vedomostí,skúsenosti a diagnostických postupov Ti určil psychickú poruchu a nasadil terapiu,kt. Ťa môže vyliečiť,ale musíš sa snažiť aj Ty.A pekný príspevok Ivky 125 si čítaj vždy,keď Ti bude ťažko.

ivka125

Danka12345,výzor či tvár modelky ešte neznamená-super človek,tvoje vnútro by malo vyžarovať krásu,ktorú aj iný ľudia pocítia v tvojej prítomnosti,a tá vnútorná pohoda a vyrovnanosť úplne prekryjú tvoj výzor pretože bude v pozadí a napovrch sa dostane tvoje ušľachtilé srdce.
Maj sa rada taká aká si,škaredá určite nie si ani tvoja sestra,žiaľ niektorí ľudia si myslia,že keď niekto nevyzerá ako celebrita už je out,takže nič z toho nie je pravda čo si o sebe napísala,pretože tvoja krása je ukrytá v TEBE a len múdri ju vie na tebe odhaliť,dúfam,že aj TY to dokážeš ...

liecitel

Ide o to ze keby ti nikto nehovoril od mala ze si skaredaa tak samu by ta to v zivote nenapadlo a nikdy by si to neriesila a naopak keby ti od mala hovorili ze si pekna,pritazliva atd tak by si tomu tak isto verila ako teraz veris opaku aj ked na fyzickej urovni by sa nic nezmenilo...neviem ci som ti pomohol niejak ale si myslim ze si uplne zdrava lebo lebo tak tie vrodene presvecenia ovladaju kazdeho (pokial sa neuvedomi a neuveri pravde)