Preco sa mi neznizuje vaha?

Príspevok v téme: Preco sa mi neznizuje vaha?
miba

Dobry den, RNG.

Nie som registrovana, neda sa mi prispiet do tvojho prispevku. Poradis mi prosim?
Neviem, preco sa mi neznizuje vaha. Je roky stale rovnaka nech robim co robim. Navonok je na mne vidiet ubytok vahy. Aj oblecenie obliekam uz mensie velkosti. Ale vaha sa mi napriek vsetkemu nehybe nadol. Stale je rovnaka. Napriklad: prv som obliekala iba velkost c.50. Teraz obleciem v pohode velkost c.42. Niektore veci c.44 alebo 46 podla toho aky je to strih a podobne (ale to skor iba kvoli vacsim prsiam a zadocku. Na pase a inde mi je to volne). No vacsie cisla uz na mne lietaju, su mi volne. Ta vaha ma trapi preto, ze ju riesia vsetci lekari. Kazdy mi dokola - schudnite. Ale ja obmedzujem jedlo, jem menej sladkoati nez prv, mam aj dostatok pohybu. Vidim to na mensom obleceni. Ak sa ma niekto pyta, kolko vazim - hovorim ze 75kg. A kazdy mi veri. Lebo mam formovanu postavu. Prsia pas boky. Mam zensku postavu (pres.hodiny). Poslali ma aj na vysetrenie stitnej zlazy. Vsetko mam v poriadku. Stolica a moc su pravidelne. Pijem dostatok tekutin. Naozaj mi nikto netipuje vahu aku v skutocnosti mam (pod 90kg sa neviem dostat). Minule som bola u lekarky. Sestricka tam vazila jednu pani a mna. Ta pani vazila 67kg ale navonok vizualne bola gulicka (typ postavy jablko. Velke brusko a aj ked mala nohy ruky chude, uz celkovy dojem bol iny-proste obezita). No a ked sestricka povedala moju vahu tak ta pani zacala protestovat, ze to musi byt omyl, ze to nie je mozne (ja som vedela ze ta vaha je ok, ze tolko skutocne vazim. Lenze ja navonok naozaj nevyzeram na tie kila. Mala som na sebe obtiahnute veci, obliekam sa pritazlivo zensky. Takze v tej obtiahnutej suknicke, vysokych cizmyckach, opasok, obtiahnute s vystrihom tricko, bolerko som vizualne vyzerala stihlejsie nez dotycna pani ale vahovo bol medzi nami rozdiel takmer 30kg :( . Preto sa jej to nezdalo. Sestricka nas vazila este raz. Potom aj lekarka ked mi merala pas povedala, ze mam pas mensi takmer o 20cm od tej pani predomnou co bola a pritom o takmer 30kg navyse. Potom ma chytila za zadok stehna a povedala mi s usmevom, no viete, vy mate vahu rovnomerne rozlozenu vsade, mate prsia zadocek stehna lytka ai takze ako celok posobim sumerne pekne).
Poradis mi prosim RNG co mam robit aby som si znizila vahu? Uzivam trajentu milurit a este depr.lieky. Dakujem ti za rady RNG

Kýčera

A zabudla som dodať,že žiadne prípravky bez konzultácie s lekárom,kt.Ti lieky predpisuje,neber,mohlo by totiž dôjsť aj ku kontraindikáciam,zhošiť Tvoj zdravotný stav,...

Kýčera

Máš tu kopec dobrých rád,ale kt. je tá správna pre Teba?Ak tá váha nie je spôsobená nejakou chorobou,...Tvoj viscerálny tuk je o.k.,cítiš sa dobre,nestresuj sa váhou.Hfc...netrepe,radí Ti odvážiť sa na špeciálnej váhe,kt. lekár nemá,tá Ti ukáže hodnoty aké on uvádza,niektoré aj biologický vek,môžeš totiž zistiť,že máš vysoký podiel svalov v tele,no a tie vážia viac.Má pravdu aj v tom,že na váhu vplývajú aj lieky,a nielen tie,kt. užívaš Ty.Skús sa poradiť s lekárom,čo môžeš,ak môžeš,urobiť Ty pre to,aby si ich obmedzila.Človek toho dokáže veľa,len musí na sebe popracovať.Nenapísala si,na aké masáže chodíš,ale vyskúšaj LYMFO-ručné,prístrojové,...

Moireal

Miba, RNG ti urcite dobre poradil. Ja som zabudla vo svojom prispevku spomenut, ze som brala dlho aj psyllium, nakolko som mala velmi zle vyprazdnovanie ale to suviselo aj s laktozou. Kazdy den nalacno som si asi po tri roky davala psyllium a musim povedat, ze to asi pomohlo ale zaroven som prestala uplne jest rafinovany cukor, ako biely tak aj hnedy, nakolko hnedy sa sprava uplne rovnako, len ma viac mineralov. Odporucam ti robit si dennik a skumat svoje telo, ako reaguje na dane potraviny a mozno aj food test na intolerancie, mozno tie nieco vyslovene nesedi a tiez sa kvoli tomu ta vaha nehybe. Dalsi dovod su tie toxiny v tele a mozu byt aj v hrubom creve. Na to ti dobre radi RNG lecitin na cistenie ciev, ale treba aj ten pohyb, rozpumpovat lymfu, na to je dobra trampolina, vela ludi si dnes kupuju trampolinu na tzv. domace skakanie. Ja si nemozem, nakolko mame maly byt ale tiez mi to neznie zle. Mozno si este skusit precitat nieco o metabolickych typoch. Niekomu prospieva, ked ma viac bielkovin, niekto sacharidov a niekto v takom strednom pomere aj s tukmi. Ten zeleny caj je super aj ta zelena kava. Ale mozno by som zacala s tymi doplnkami opatrne, brala postupne a robila si poznamky. Neboj, niesi posadnuta vahou, je prirodzene ze chceme byt vsetci krasni a zdravi. Nieje na tom absolutne nic zle. Drzim palce :)

RNG

Hfca, ako mlady clovek som bol svalnaty a atleticky, robil som gymnastiku a plaval som.Ked som ale zacal robit dlhe hodiny(vyse 60- 70 hodinove tyzdne, tak som sa zanedbal znacne, s pomocou lekarov( jednoduche sacharidy a znicene polynenasytene rastlinne oleje), co mi odporucali zlu stravu a kaslali na strwess. To je uz davno,dnes maju inaksie nazory na to povacsine, ale moje telo tym znacne utrpelo a neviem sa z toho vcelkom vykopat. Max vahy som mal 120 kg, za mlada to bolo 72 kg.samozrejme som hodne svalnaty, ale mam velmi vela visceralneho tuku, tj poriadny bachor.
Odvtedy sa snazim to zhodit, ale nie je to jednoducho, lebo mam malo casu(este stale robim tie hrozne hodiny) a nemozem si dovolit prilis nizkolakoricku stravu, lebo potom by som nebol schopny robit. A stress z roboty udrzuje moj kortizol vysoko, tj telo ma tendenciu zhromazdovat a nepustit visceralne tuky. Ale aj tak po kilecku idem postupne dole, dufam ze aspon v penzii budem mat casu viac na cvicenie a prechadzky, hoci nevyzera to na to, ze by som nerobil aj dalej, dufajme ale, ze nie take nemozne hodiny.
Podnikatel je vlastne sam seba zotrocujuci a nemozem z toho len tak vystupit, lebo pracujem so synom, co ma este dlho bude potrebovat.

miba

Hfca - posadnuta vahou nie som. Zrejme ty ano kedze riesis okrem mojej vahy uz aj vahu RNG. Moju vahu vsak riesia lekari. Ano, tu informaciu o liekoch a vahe - ovladam. Povedala mi to aj moja endokrinologicka ked som bola u nej na vysetreni ohladnej stitnej zlazy. Ona mi sama povedala, ze takmer vsetci jej pacienti ktori beru antidepresiva trpia zaroven nadvahou. Ze to ma spolu suvis, vplyv. Neobjektivna ohladne mojho tela nie som. Nikde tu ani inde netvrdim - nepisem, ze som stihla. Nehram sa na nieco, co nie som. Ale je fakt, ze ludia mi moju skutocnu vahu netipuju ani nahodou

hfca

waaw rng 100kg? mozem sa opytat ci si taky svalnaty alebo aj vysoky?
miba: urcite by si mala spomenut svojej psychiatricke posadnutost svojou vahou a neobjektivne hodnotenie svojho tela.
neviem ake lieky beries, ale aj z psychiatrickych liekov sa pribera, ale to asi vies.

miba

Hfc. Mam depresie. Na ne beriem lieky. Ak si myslis, ze si fundovanejsi na urcovanie diagnoz takto na dialku nez mudr z osobnych stretnuti a anamnez, tak ti tlieskam. Bravo.

RNG

1.5 gramu som este nevidel, bezne su 750 az do 1300 mg, to co ma Olympian 1500 mg tam je CLA len 80% tj 1200 mg. Kedze sa jedna len o tukovitu latku, nevidim moznost predavkovania, len zbytocneho vyhadzovania penazi. Ja osobne by som nesiel cez 4 gramy denne a to vazim 100 kg.
Obvvykle odporucam na 70 kg vahu len 2 gramy CLA