Ahoj, dnes mamka robila obed a krájala kuracie prsia umyté surové na tej istej doske ako potom šalát.... teraz je v strese, vraj sa možno nakazíme... Aká je pravdepodobnosť že budeme mať Kampylobaktera????
Kampylobakter?
Uz len tym ze ste kura pred tepelnou upravou je chyba kedze kampylobakteria sa siri vodou takze hydina sa pre varenim neumyva.. Bakteria zanika nad 55 stupnov takze sa nieje coho obavat ked to nebude umyte
Camphylobacter jejuni nie je jedina infekcia, co mozes dostat zo surovej hydiny. Pozri napr na
www.medicalnewstoday.com
Na camphylobacter aj salmonely, tiez na escherichie coli je ucinny roztok citricidalu vo vyssich davkach. Tj praveho citricidalu, co obsahuje quaternialne zluceniny, v davke az 70 kvapiek citricidalu do litra vody, pit postupne
A samozrejme podpora probiotik, tj ich nasadenie a branie zmesi mikrovlaknin na ich rozmnozovanie.
Pomoct moze aj berberine, davka 2 x 1 gram
ďakujem veľmi pekne..... Uvidíme čo bude :( a pri tom sa aj vracia? :(
Nič. Je možné,že je to na Slovensku na 30-40%,takže vy ste v tej 60%-nej bezpecnej hranici. Ak budete v tej zvýšenej,vaše tela sa o to pomocou imunity postarajú,kľud. A ak je ten strach až taký veľký,preventívne si dajte čierne uhlie a nič mliečne pár dní. Ak neprídu hnačky,ste za vodou,len hlavne kľud,na to sa neumiera.
Prosím mám 13, prosím o nejakú radu... My sa snažíme, ale poznáte to keď ste mimo že aj obyčajnú vec spravíte blbo :( ja neviem čo je mamke ale dnes nebola v pohode, to som videla.....
Prosím pekne o radu, čo robiť teraz? :(
Nechápem to,dostať dnes salmonelu,shigelu,alebo akúkoľvek bakterialnu nákazu je dnes tak jednoduché. Prečo má dotyčný potom z toho taký strach,keď ho obklopuje o mnoho väčšia hrozba! Nechcem byť chorý? Tak sa nebudem pozerať len na baktérie,ale pozriem sa na celoživotné poškodzovanie nášho zdravia!
Riešitelný? Ako? Môžeme teraz niečo spraviť? :( Smecta? Pomôže niečo?
Mamka si dáva pozor....mala hlavu inde...aj to sa stáva....
Poraďte niečo :( Nechceme byť chorí :(
Pravdepodobnosť je veľká,keďže je evidovaná baktéria aj na Slovensku,či to bude kampylobakteria,či salmonelu. V podstate je to riešiteľný problém,len škoda,že v našich domácnostiach chýba kuchynská hygiena...
A ja to mám odkiaľ vedieť..treba to napísať na štatistický úrad :)Možnosť je tu vždy...presne tak ako nevidíš salmonelu a iné baktérie či vírusy, tak nevidíš toto...10,20 či 50% a kto vie, možno aj 100%.