Aký doplnok/gél užívať počas vytrvalostného behu (nad 15km)

Príspevok v téme: Aký doplnok/gél užívať počas vytrvalostného behu (nad 15km)
carlos5112

Zdravím, začal som trénovať na košický maraton a chcel by som sa opýtať aký konkrétny doplnok by ste mi odporučili užívať počas behu nad 15 km. Behávam ráno na lacno, do 15 km si myslím, že to nebude problém ale potom budem potrebovať určite počas behu doplnať energie. Prípadne ak máte aj iné tipy/rady pre mňa budem rád. Ďakujem.

danielson33

počas beh u ti fakt nič nepomôže len vydržať. Max tak čista voda. No ja som bol tak stiahnuty že ani tu som nepotreboval

odpovedam

na energiu ti nezaberie lepsie nic nez strava - zvyseny podiel sacharidov. ty potrebujes mat vydrz, nie vykon. iontak zabranuje prilisnemu vyplavovaniu mineralov/soli z tela, tym sa zabrani dehydratacii (kedze soli zadrziavaju vodu). v podstate nepotrebujes nic viac a ak budes pit pravidelne, ani ten iont. ale zvysit mnozstvo sacharidov je to prve, co by si mal spravit.

carlos5112

Iontaky sú teda lepšie ako tie gély? S týmto nemám žiadnu skúsenosť, takže sám neviem čo si vybrať.

Alexaaa

Jednoznacne Blue energy, cisto prirodny, zdravy, bez negativnych ucinkov klasickych povzbudzovakov... A naozaj ucinny, podla mna idealny, sama ho pouzivam. Kukni na energiabhip sk

odpovedam

pozor na srdce, vytrvalostne kardio ho poskodzuje. ale Kenania - vacsinovi vitazi maratonov po celom svete - konzumuju 10,4g sacharidov na 1kg hmotnosti denne (proteinov len 1,3g). Inymi slovami, na taku vydrz potrebujes velke zasoby glykogenu, cize jest vela sacharidov. ale ako pise ovecka, urcite proti dehydratacii pit iontove napoje.